Reklama

Reklama

Sonny Crockett a Ricardo Tubbs jsou nejlepší detektivové v Miami Vice. Mají nejmodernější zbraně, rychlá auta i čluny a všechno to se nebojí použít v boji s organizovaným zločinem. Rico je ten mírnější s poklidným životem a ženou, kterou miluje. Naopak Sonny je jeho pravým opakem. Jsou informování o úniku velmi citlivých dat, který vedl k masakru dvou federálních agentů a rodiny přítele jednoho z informátorů. Budou pracovat v utajení a vyšetřování je zavede přímo na práh brutálních zabijáků a do spletité sítě mezinárodních drogových překupníků. Ale jejich téměř rutinní práce je narušena ve chvíli, kdy se záletník Sonny zamiluje. Jeho láskou se totiž stala Isabella, žena obchodníka se zbraněmi a drogami. Pro Crocketta a Tubbse začíná hra na ostří nože. Oba jsou postupně tlačeni ke zdi a rozdíly mezi policajty a lumpy se nebezpečně stírají. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (733)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Seriál Miami Vice z 80. let jsem neviděl, nemůžu tedy srovnávat s filmem. Typická Mannovská forma vyprávění, možná až příliš rozvláčná, rozstřesená digitální kamera vnáší hodně reálnosti až autenticity, závěrečná půlhodina výborná, s hutnou atmosférou, gradací a špičkově ozvučenou přestřelkou, herecké výkony skvělé, filmová hudba(Moby, Audioslave, ale i instrumentální skladby) výrazná a dotváří celkový ráz filmu. Úplně na mě dýchá miamská atmosféra - bary, přístavy, motorové čluny, palmy...možná se Mann snaží až moc o autentičnost, jeho předchozí snímek Collateral na mě zapůsobil lepším dojmem, přehledněji...možná proto právě dávám "jen" 4 hvězdičky...jeden z nejlepších filmů roku...135 miliónů(rozpočet)/164 miliónů(výdělek celosvětově) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tuctový příběh a nezajímaví hrdinové, ke kterým člověk nemá moc velkou šanci cokoliv cítit. Přesto je Miami Vice výjimečný a zajímavý snímek, protože Mann zkrátka pěkné obrázky spojené s dobře vybranou hudbou umí. Digitál vyvolává dojem autenticity, díky čemuž je sledování filmu i přes banalitu a okoukanost zobrazovaného působivým zážitkem. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Spíše rozčarován než přímo zklamán. Trailer mě navnadil na úplně jiný film. Na Mannovy Mizery. Ale to je chyba lávky. Mann se rozhodl o sugestivní akční "cool" film. V čemž bohužel tkví i kámen úrazu. Jeho digitální kamera se snaží o co největší realitu, a přesto všechno se film tváří co nejvíc "cool". Tento kontrast se mě držel po celou dobu snímku. Kdyby aspoň zopakoval (kvalitativně) přestřelky v Heatu. Ale ta konečná a finální akční scéna je spíš taková nijaká, přestože oplývá skvělou kamerou. Ještě že film má takové skvělé chlapáky, na něž je radost pohleďět. Holt sex-appeal v sobě nezapřou. Přestože v podstatě jenom kritizuju, tak pokud odhlédnu od Mannovy dřívější filmografie, tak se jedná o zcela nadprůměrný snímek, který si nakonec svého diváka najde, i když bude to hledání mnohdy těžké. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Michaela Manna začínám mít vážně strašně moc rád. "Miami Vice" vás strhne už prvním záběrem v jakémsi klubu, kde hraje ten song z traileru, Jamie Foxx si tam podá nějakýho bodyguarda a já jsem ani nedutal. Potom sice tempo zvolní, ale rozhodně to není nuda. Celkově jsem byl po celý film napjatý a i když se akčníma scénama rozhodně nehýří, tím víc jsem si je užil. Ústřední herecké duo se skvěle doplňuje, ale Collin Farrel má znatelně víc prostoru. Nesmím zapomenout na pěkný ženský Gong Li a Naomie Harris. No prostě fakt hodně dobrá jízda, které se dá vytknout možná akorát ta divná vizuální stránka, známá už třeba z "Collateralu." Ne že by mi to vadilo a v nějakých scénách je to určitě plus, ale prostě ze začátku to na mě působí takovým rušivým dojmem. Ovšem "Miami Vice" stoprocentně doporučuju. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Dávám 4, ale je to tak tak. Je sice radost dívat se na Foxxe jak si ve svých cool brýlích vykračuje a vedle něj Farrell s nagelovanými vlasy a knírkem (pro mě trochu rušivý). A jelikož sem asi měsíc před návštěvou kina viděla poprvé Heat, tak sem byla značně navnazená. Že přišlo zklamání není nutné ani psát. Čekala sem asi akčnější film, a to sem udělala chybu. Vyčítat Mannovi, že se jal scénáře je na nic..Možná by to dopadlo ještě hůř, kdyby to svěřil někomu jinému a natočil po svém. Gong Li je tu stejně nebezpečná jako v Geishe a byla mi sympatická víc než kdejaký klaďas. Dohromady s kamerou (jak zde bylo již zmíněno, jen dodávám, že na na mě zrnitý a místy nekvalitní obraz působil jako kdyby snad kino najalo drsnou partu chlápků, aby nám ukázalo, jak opravdová střílečka vypadá (to bysme se tedy nedoplatili, tím pádem považuju za stovku tento film jako opravdu kvalitní zážitek. Dokonale syrový zvuk byl pro mě obrovskou satisfakcí. Když totiž vybuchl ten barák , před kterým stála Trudy, bloncka vedle mě úlekem upustila popcorn a rozsypal se jí. Leč nechutným křoupáním mě otravovala už předtím. Zážitek byl pro mě mírně neslaný - nemastný, což se o popcornu té dotyčné říci nedá, když se olizovala až za ušima… ()

Galerie (56)

Zajímavosti (29)

  • V režisérské verzi chybí scéna, kdy se Sonny (Colin Farrell) a Ricardo (Jamie Foxx) poprvé setkávají s Isabellou (Gong Li) v hotelovém pokoji. V režisérské verzi se tři zmiňovaní poprvé setkávají až na pohovoru s šéfem drogového kartelu Josem Yerem (John Ortiz). Režisérská verze obsahuje řadu bonusových scén. (Marsik)
  • Režisér Michael Mann, který byl slavně i tvůrcem původního televizního seriálu, se jeho stylem při práci na filmu vůbec nehodlal nechat ovlivnit: "Nechtěl jsem se k němu vracet ani z hlediska módy, ani barev nebo herců. Především jsem nechtěl žádná camea lidí ze seriálu. A pokud jde o vizuální styl: podívejte se třeba na první scénu filmu s honičkou na člunech. Mrakodrapy, jeřáby, přístav - to je dnešní Miami, tady vibruje život. V osmdesátých letech bylo město daleko ospalejší. Ok, byli tu dvacetiletí drogoví dealeři, kteří v klubech rozhazovali peníze, ale o moc víc toho nebylo. Ve čtyřicátých a padesátých letech bylo Miami prázdninové letovisko, v šedesátých a sedmdesátých naprosto nepovšimnuté a v osmdesátých až na obchod s drogami totálně neatraktivní město důchodců. (...) Ke své atraktivitě přišlo teprve právě po Miami Vice. Především Evropané byli seriálem nadšení, přicházeli a město vyloženě explodovalo." (NIRO)
  • Během příprav na roli Sonnyho Crocketta se jeho představitel Colin Farrell stal terčem hodně ostrého žertíku: "Mohli jsme strávit spoustu času s tajnými policajty, kteří se zrovna chystali na nějaký případ. Asi týden jsem s nimi procházeli secvičené scénáře a situacie a myslel jsem si, že mezi námi vznikla nějaká vzájemná důvěra. Šlo to tak hladce, že mi řekli, že se můžu jít podívat na opravdovou práci - měli kupovat čtyřicet kilo kokainu od nějakých Kolumbijců a tvrdili, že to nebude nebezpečné, protože s nimi už navázali přátelský kontakt. Zkrátím to: Najednou se to podělalo a všichni vytáhli bouchačky. Byl jsem posranej až za ušima, málem jsem si obarvil kalhoty. Ale nakonec jsem díky tomu opravdu pochopil, jaké to je, když se v takové situaci ocitnete. Myslel jsem si, že to bylo doopravdy... a když jsem se druhej den dozvěděl, že to všechno sehráli, cejtil jsem se jako debil. Ale pomohlo to určitě." (NIRO)

Související novinky

Michael Mann natočí svůj vysněný film

Michael Mann natočí svůj vysněný film

09.02.2022

79letý režisér Nelítostného souboje, Miami Vice nebo Collateralu Michael Mann konečně dostane šanci natočit svůj vysněný projekt. Režisér po letech příprav sehnal obsazení a finance pro natočení… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

Více Miami? Miami Vice

Více Miami? Miami Vice

13.05.2006

Společnost Universal Pictures si jednoho dne uvědomila, že Miami Vice byl v osmdesátých letech zatraceně úspěšný detektivní seriál navíc oceněný mnoha cenami a že když něco fungovalo už u filmu… (více)

Reklama

Reklama