Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za normálních okolností by krásní, mladí a zelení manželé Shrekovi po odstranění zákeřné Kmotřičky víly a jejího nemožného syna Krasoně ve druhém pokračování animované komedie Shrek žili nerušeně a hlavně šťastně až do smrti. Vzhledem k tomu, že se stali protagonisty nejúspěšnějšího animovaného filmu všech dob, nemají na pohodu nárok. Dobrodružství, která si pro ně kreativní scenáristé vymysleli tentokrát, jsou ještě vypečenější, než ta, která oba zlobříci prožili doposud. Posuďte sami: Král Harold má nakahánku, a je proto jasné, že musí vládu v království Za sedmero horami někomu předat. Ještě jasnější je, že nástupcem trůnu se má stát manžel jeho nejjasnější dcery Fiony. Shrek se ale vyhlídkám na kralování brání tak intenzívně, že se raději rozhodne přemluvit Fionina bratrance, teenagera Artuše, aby si královskou korunu nasadil on. Nejdřív ho ale bude muset najít a udělat z něj chlapa. Zatímco Shrek, Oslík a Kocour v botách se vydávají na poměrně dobrodružnou expedici, osiřelá Fiona má úplně jiné starosti. Absence mužského elementu v království se rozhodne zneužít již jednou odpálkovaný Krasoň, který se chce za pomoci záporných pohádkových postav zmocnit vlády v zemi Za sedmero horami násilím. Fiona je ale především Zlobryně a až na druhém místě princezna, a proto se Krasoňovi a jeho zlé armádě postaví. Navíc není sama, v první linii s ní kromě královny Lilien kráčí i svůdné komando princezen (Sněhurka, Popelka, Růženka a další), které jsou odhodlány všechny své přednosti využít boji. Ve Shrekovi Třetím bude prostě pořádně veselo, a to jsme tu ještě nezmínili draslíky, roztomilé potomky Oslíka a Dračice, a jedno překvapení, které Fiona přede všemi tají. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (775)

Falko 

všechny recenze uživatele

Tentokrat som sa uz tolko nenasmial, ako pri predchadzajucich castiach, skor som sa pri niektorych scenach len usmial, ale stale sa to da pozriet. V kine som mal pocit, ze film trva 75 minut, ze by stvrthodinku boli len zaverecne titulky?... Mike Myers - (Shrek) +++ Eddie Murphy - (Oslík Donkey) +++ Cameron Diaz - (Fiona) +++ Julie Andrews - (Královna) +++ Antonio Banderas - (Kocour v botách) +++ John Cleese - (Král) +++ Rupert Everett - (Princ Charming) +++ Eric Idle - (Merlin) +++ Justin Timberlake - (Artie) +++ Larry King - (Doris) +++ Produkcia: Andrew Adamson +++ Hudba: Harry Gregson-Williams +++ ()

burina odpad!

všechny recenze uživatele

Kuzlo Shreka je definitivne prec. Hlavne potavy cely cas lezu na nervy, bojovne princezne su vylozene trapne, dokonca ani Oslik nie je vtipny ako v predchadzajucich dieloch. Tragicke. Cely cas som dufala, ze to princovi Krasonovi vyjde a bude koniec.Za scenu s umierajucim kralom som chcela dat jednu hviezdicku, ale prebija ju tolko trapnosti, ze si to film nezasluzi.:((( ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak takhle brutální pošpinění pověsti si Shrek opravdu nezasloužil. Vše, co tak zdobilo první dva díly, je zde neskutečně strojené, upjaté a nevtipné, příběh hloupý a nečekaně nudný a princ Krasoň je jedna z nejméně sympatických postav, jaké se kdy v animovaných filmech objevily. Stáří známí sice zůstali a vehementně se snaží udržet příběh nad vodou, ale špatný film nedokáže vzkřísit ani skutečný prvotřídní herec, natož pak počítačem vytvořené, byť nesmírně sympatické postavy. Jednou jsem to přetrpěl, podruhé to už nikdy vidět nechci. 40% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jeffrey Price, Peter S. Seaman, Jon Zack, Howard Gould .. Shrek definitivně klesnul na úroveň trapné zábavy pouze pro děti s minimální přidanou hodnotou pro jejich rodiče či jiné dospělé. Osobně jsem tuto figurku nikdy nedostal nějak blízko srdci, první díl byl originální, plný nejrůznějších citací a parodii, které filmového fanouška vždycky potěší. Dvojka už naznačila, že tvůrci nezvládají vymyslet extra nosný příběh a osobně jsem dosud nějak nepochopil megaúspěch tohoto pokračování. No a trojka už necituje nic zajímavého (místy jen zparoduje své předešlé díly), pouze preparuje pár ingrediencí z mýtů a pohádek a skládá z nich přímočarou variaci na cestu za náhradníkem trůnu prolezlou chabým dětinským humorem. Děkuji, ale o to nestojím(e?)! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vysokú latku druhého pokračovania šlo veľmi ťažko prekonať, a tak tretí diel nijako ničím neprekvapí. Na veľkolepú výpravu sme si už zvykli, takže ju ani nevnímame. Vtipy a rôzne narážky sú ale stále na vysokej úrovni, animácia dokonalá. Opäť sa objavilo niekoľko nových postáv. Zábava stále výborná, Shrek ľudský, oslík ukecaný, kocúr v čižmách džentlmenský. Skrátka štandart, idúci po rovnakých koľajách. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. května 2007 ve Westwoodu v Kalifornii. (Varan)
  • Až 1 373 různých postav se objeví v divadle během scény s princem Krasoněm, což je rekordní počet v rámci celé série. (imro)
  • Kouzelník Merlin, kterému propůjčil hlas Eric Idle, prohlásí, že byl mimo jiné poslán hledat i smysl života. Idle hrál ve filmu Monty Pythonův smysl života (1983) humoristické skupiny Monty Python, jejíž byl členem. (p3tris)

Související novinky

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

20.05.2007

Kdyby Mike Myers (ten komik, ne ten psychopat v bílé masce! ;-) tu a tam neposkytoval hlas tlustému zelenému ogrovi, svět by už pomalu zapomněl, že někdo takový kdysi svými filmy vydělával stovky… (více)

Reklama

Reklama