Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (285)

fannah 

všechny recenze uživatele

Co všichni mají? Je to výborný kriminální thriller a obsazení i zpracování se mi líbilo. Bohužel se nedá srovnávat s prvním dílem, protože ten byl prostě jiný. Jinak natočený, měl jinou myšlenku a hlavně, v roce 1992 to bylo ještě všechno jinak. Tohle je rozhodně nadprůměrný film, ale takových není málo. Ohledně Michaela Catona-Jonese bych řekl jen to, že Šakalem už se vyčerpal totálně, takže tenhle film je víc než mohl dokázat. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem byl zvědavý už kvůli výrazně negativnímu ohlasu, který ho provázel. Po jeho shlédnutí musím konstatovat, že není ani zdaleka tak špatný. Tím ovšem netvrdím, že je to film dobrý. Nicméně příznivec žánru a ještě stále obstojných půvabů Stoneové si může připsat druhou hvězdičku. Potíž je v tom, že hlavním tahákem v tomto snímku měla být právě uvadající hvězda Stoneová. Ta narozdíl od jiných modelek, které zabloudily z předváděcího mola před kameru, je schopná podat určitý herecký výkon a tam, kde se může opřít o dobrého režiséra a kvalitní herecké partnery, může dokonce překonat sama sebe, jak o tom přesvědčila v Casinu nebo v Múze. Jinak je to ale zcela průměrná herečka, která vyniká schopností sebeprezentace. Na české poměry je možné ji přirovnat ke Kateřině Brožové a v tomto srovnání by vyšla vítězně nejspíš Brožová, která koneckonců hraje divadlo (divadelní prkna bych milé Sharon opravdu nevěřil). Protože ve dvojce se sešel tuctový režisér s tuctovými herci a průměrným scénářem, je výsledkem tuctový průmyslový výrobek vhodný do vysílání kterékoli komerční televizní stanice kdykoli po půlnoci pro chronické nespavce. Celkový dojem: 20%. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Čakal som, nie skôr veril, že si užijem podobne výborný a dráždivý zážitok ako pri jednotke, ale toto bola takmer čistá nuda. A pritom si myslím, že Michael Caton-Jones je dobrý režisér (Šakal, Rob Roy, Streľba na psy). Film Základný inštinkt 2 však okrem Sharon Stoneovej, ktorá má stále niečo do seba a pár, ale naozaj len pár napínavejších chvíľ nemá čo ponúknuť. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zklamání roku. Druhý díl nedisponuje ničím novým a víceméně tak sklouzává do laciné a prachobyčejné repliky dílu prvního. Herci jsou naprosto tragičtí, přičemž Sharon Stone je ve svém věku kapitola sama pro sebe. Na jednu stranu obdivuji její odvahu jít do takového projektu, na stranu druhou jí nezachrání ani úchvatná prace s makeupem. Scénář je jedna velká napodobenina dílu prvního, přičemž konec je tak připitomělý, že to snad tvůrci ani nemohli myslet vážně. Prostředí Londýna nudí, stejně jako obyčejné rozhovory mezi pacientkou (Stone) a Terapeutem (Morrissey). Sexu je velmi málo (nevím, kolik tvůrci vystříhali, to nám snad poví DVD) a když už nějaký je, tak se o nějaké odvážnosti snad nedá ani hovořit. Vše ve standartních hollywoodských kolejích. A tak je na tom vlastně celý film. Zbytečné pokračování, na které je nejlepší zapomenout a nebo si pustit první díl. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Oni si asi mysleli, že když nechají Sharon vypouštět z pusy hlášky typu "zapíchat si" či "dělal mi to v autě", bude to sexy. Ale není! Sexy není hlavně dementní děj, potácející se od ničeho nikam a neschopný zvolit si tu správnou polohu. Opravdu a vážně, nebýt těch tří erotických scén v celkové délce cca 1,5 minuty, nestálo by to za řeč. A ty byly ještě v USA vystříhány! Američtí (cenzoři ne, Bůh chraň!) lidé, kteří "doporučují nepustit určité scény do filmů", většinou týkající se nebezpečného násilí či nemravného sexu, se opět vytáhli. Bravo! Jo a mě Sharon přišla pěkná. I když bude asi úplně blbá. Všechny košíky do fronty!!! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Film drží prvenství jako první pokračování, které v amerických kinech nevydělalo ani 10 milionů dolarů. (HellFire)
  • Zlatá malina 2006 v kategorii Nejhorší film, Nejhorší herečka v hlavní roli, Nejhorší scénář a Nejhorší pokračování. (Akumulátor)

Reklama

Reklama