Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (285)

imf 

všechny recenze uživatele

Řečeno slovy klasika: "Tady už nepomůže ani vazelína". Michael Caton-Jones rezignoval po úvodním CGIčkovém orgasmu v autě, Sharon Stone se snaží mluvit zastřeným hlasem a David Morrissey zabloudil před kameru cestou do šachového kroužku. A jako by všechny tyhle politováníhodné události nestačily - sekáčky, kalhotky a nedejbože obnažené ženštiny, abyste ve filmu hledali lupou. Čím proboha chtěli tvůrci zaujmout, čím? Nejneuvěřitelnější dvě hodiny, které jsem letos v kině strávil. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Snaha vytřískat ještě něco z ,,jedničky" je zde zjevná. Ačkoliv Sharon tu ještě stále vypadá dobře a hrábě by jste o ní neopřeli (i když asi vyzážisté si mákli) děj je jen řídkým výluhem a zoufalstvím. Veškerá originalita je pryč. Sharon tu už navíc nohu přes nohu nepřehazuje a i když během filmu řekne,,vošukej mě" nemá to už ten šmak co byl v předchůdci. A možná právě proto. * * ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Mám rád Sharon Stone, i když v podstatě uhrála jen jedinou fakt super roli. Jenže problém je ten, že právě tahle boží role byla Catherine Trammel v Basic Instinct. A protože Sharon není Stallone, aby zvládla seriály, je dvojka celkem propadák. Absence toho, co dělalo BI hvězdou žánru, krása - tušená, viděná, představovaná - nádherné Sharon, množství kultovních záběrů i hlášek, nic z toho ve dvojce není. Je to jako čaj nakresleného pytlíku, při troše snahy si můžete myslet, že má nějakou chuť, ale je to jen vlažná voda:-) ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

V porovnání s prvním dílem je dvojka propadák. Napětí prakticky žádné, píchacích scén je málo a jsou o ničem. Sharon vypadá i po letech dobře o své charisma už ale dávno přišla stejně jako David Morrissey, který ho asi ani nikdy neměl. M. Caton-Jones ze začátku šikovně rozehrává hru na kočku a myš, kterou postupně mění v břečku korunovanou absolutně trapným koncem. Základní Instinkt 2 by možná ještě ušel jako televizní thriller vysílaný někdy v sobotu o půlnoci, ale jako pokračování Verhoevenova originálu to projel na celé čáře. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Michael C. Jones umí, když chce, tady se mu ale moc nechtělo, a nebo si s touhle látkou zkrátka nedokáže poradit, tak jako Verhoeven či Roman Polanski-Hořký měsíc nebo Berry Levinson-Skandální odhalení. Že by ale zklamal na plné čáře, to se také říct nedá. Sexy scény tu jsou, psychologická stránka také není k zahození a rozhodně se vyplatí u filmu přemýšlet, díky čemuž zůstávám na 3*. Nedopadlo to katastrofálně, ale i přes to je porovnávání s prvním dílem zcestné. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Rupert Everett veřejně vyjádřil svůj vztek potom, co ho Chris McGurg ze společnosti MGM odmítl jako "perverta, kterého by v této roli Američani nikdy nepřijali". (akisha)
  • 14 let očekávaný sequel producenti „ošetřili“ sumou 70 mil. dolarů, což však na diváky nezaúčinkovalo. Během úvodního víkendu (31.3. – 2.4.) vydělal jen 3,2 milionu. Stačilo to jen na desátou příčku a po dvou týdnech měl na kontě jen 5,2 milionu. (imro)

Reklama

Reklama