Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (285)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Znáte to, občas je film tak špatný, až u něj dostáváte záchvaty smíchu. Kdyby Caton-Jones ještě trochu přitlačil na pilu, mohla z toho být sofistikovaná parodie na užvaněné filmy s "promyšlenou" zápletkou, "božskou" sexy mrchou a nepřekonatelným "sexuálním napětím". Tohle všechno je tu podané tak levně (zvedněte ruku, komu Sharon připadala sexy) a neuvěřitelně, neuvěřitelně hloupě, že se u dialogů ústřední dvojky válíte smíchy. Jiný způsob, jak si tenhle film alespoň trochu užít, neexistuje. Záhadou mi je, jak se do filmu dostal šašek typu Davida Morrisseyho. Úplně slyším Sharon: "Ne ne ne, Harrison Ford je na mě moc starý, Liam Neeson vedle mě vypadá moc sexy. Pošlete mi sem toho anglickýho sráče z komparzu. Ne Rickyho Gervaise! Toho druhýho!" ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Odmyslite si všetko, čo robilo prvý Základný inštinkt zaujímavým, originálnym, nepredvídateľným, napínavým a sexy, a máte Základný inštinkt 2. Úvodné titulky rozdráždia, no akýkoľvek potenciál ostatného sexu vo filme, a že ho je VEĽMI málo a je VEĽMI skratkovitý, pochováva David Morrissey. A ostatní sú na tom podobne - ťažko nájdete castingom viacej sprznený film. Nezachráni to ani Sharon Stone, ktorej zostarnutá ruka pri každom potiahnutí z cigarety zatieňuje jej vymejkapovanú tváričku. Scenár bezmocne parazituje na nápadoch z prvého filmu a vyúsťuje v podpriemerný thriller v štýle Farby noci. Tu sa budú rozdávať Zlaté maliny. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hehehe. Eroticko-thrillerový ekvivalent kung-fu filmu. Všetok "dej" a dialógy slúžia len na to, aby preklenuli čas medzi "šteklivými" scénami. Avšak kým aj v priemernom kung-fu filme sa po dávke kecov dočkáme nejakej obstojnej bitky, tu dostaneme len trocha tej vyretušovanej a silikónovej Sharon, ktorá chce, aby sa jej nejaký plešatý blbeček, čo Michaelovi Douglasovi nesiaha ani po členky, vystriekal do úst. Nič proti sexu s MILF-kami, ale keď už, radšej si dám Stiflerovu mámu. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Občas se podaří natočit skvělý film z něčeho, co na první pohled nepůsobilo žádným zázrakem. Šťastnou symbiózu všech prvků z "jedničky" se tvůrci pokusili zopakovat při dlouho očekávaném pokračování, které však vzniklo naprosto zbytečně. Prostě to nefunguje, což nezachrání ani sexuální povídání promíchané se sexuálním dováděním a rádoby rafinovaným dějem. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tento film si nezaslúži niesť názov Verhoevenovho hitu. Okrem ústrednej postavy a jej predstaviteľky s ním totiž nemá vôbec nič spoločné. Scenár je jedna veľká úbohosť, vhodný tak akurát do telenovely a vrcholom jeho stupidity je postava psychiatra, ktorej konanie prekračuje všetky hranice ľudského chápania. A zrejme tomu dosť pomohol aj jej predstaviteľ - David Morrissey, ktorý je hrozne nevýrazný a bez charizmy, vhodný akurát na vedľajšie úlohy. A tak jediným pozitívom filmu je Sharon, ktorá na pár malých okamihov predviedla aj nejaký herecký výkon, ale naozaj tých okamihov bolo len pár a bohužiaľ netrvali dlho. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • 14 let očekávaný sequel producenti „ošetřili“ sumou 70 mil. dolarů, což však na diváky nezaúčinkovalo. Během úvodního víkendu (31.3. – 2.4.) vydělal jen 3,2 milionu. Stačilo to jen na desátou příčku a po dvou týdnech měl na kontě jen 5,2 milionu. (imro)
  • Rupert Everett veřejně vyjádřil svůj vztek potom, co ho Chris McGurg ze společnosti MGM odmítl jako "perverta, kterého by v této roli Američani nikdy nepřijali". (akisha)
  • Zlatá malina 2006 v kategorii Nejhorší film, Nejhorší herečka v hlavní roli, Nejhorší scénář a Nejhorší pokračování. (Akumulátor)

Reklama

Reklama