Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (285)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sharon může mluvit o píchání, roztahovat nohy a vyhrnovat sukni, ale chybějící atributy zvané Verhoeven a kvalitní scénář prostě nelze nahradit (nehledě na to, že uspávající psychiatr D.Morrissey nesahá Douglasovi ani po Michaela juniora v klidovém stavu). Měla jsi Catherine zůstat v San Francisku a dál to dělat s Nickem frekvencí rezavého hlodavce, co rád papá ořechy.. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nestrhla mě ani "kultovní" jednička, u tohoto chudáka jsem měl tedy sakra problém, abych neusnul. Sharon vypadá jako oživlý manekýn z výkladní skříně, hlavní postava psychologa je naprosto naivní a labilní, což spolehlivě ubíjí jakékoliv napětí. Všichni se tak nějak potácejí plátnem sem a tam, až to najednou díkybohu skončí a vy si můžete nahlas říci - WTF? ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja nevim, me to tak spatny rozhodne neprislo. Clovek holt nesmi myslet na to, ze existuje prvni dil, kterej je tak stokrat lepsi. Co se tyce pribehu, je to v podstate to samy co jednicka, nicmene scenar je docela promakanej a dialogy jsou napsany hodne slusne. Herci taky nejsou spatny, Morrissey, i kdyz bych cekal, ze se bude branit dyl, vypada vetsinu casu nasrane a hraje slusne. A Sharon, i kdyz viditelne zestarla, porad umi bejt docela sexy. Celkove se podle me jedna o slusnej prispevek do thrillerovyho zanru za lepsi 3* a kdyz pominu fakt, ze tohle pokracovani bylo naprosto zbytecny, tak muzu rict, ze to je nadprumernej film. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak předně, první díl jsem viděl a ohodnotil plným počtem, k dokonalosti moc nechybělo. Jenže u tohoto filmu jsem se snažil být tzv. "nad věcí" a nevnímat fakt, že jde o 2 (poněvadž hodně uživatelů hodnotí horším hodnocením jen proto, že je něco až 2., 3. apod.). Já se nato díval hlavně z hlediska thrilleru. A v tomto bodě u mě film uspěl na výbornou, byl hodně propracovaný. Co se týče herců, samozřejmě Morrissey není Douglas, ale u Hannibala jsem si taky za chvíli zvykl na Moorovou, ikdyž Fosterová byla ta "první" (a určitě jsem nebyl sám). Slušná akce, napětí, hudba a koncem jsem byl relativně překvapen (fakt jsem čekal, že ten psychiatr skončí pod kytkama). A btw, Sharon je pořád sexy. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Znáte to, občas je film tak špatný, až u něj dostáváte záchvaty smíchu. Kdyby Caton-Jones ještě trochu přitlačil na pilu, mohla z toho být sofistikovaná parodie na užvaněné filmy s "promyšlenou" zápletkou, "božskou" sexy mrchou a nepřekonatelným "sexuálním napětím". Tohle všechno je tu podané tak levně (zvedněte ruku, komu Sharon připadala sexy) a neuvěřitelně, neuvěřitelně hloupě, že se u dialogů ústřední dvojky válíte smíchy. Jiný způsob, jak si tenhle film alespoň trochu užít, neexistuje. Záhadou mi je, jak se do filmu dostal šašek typu Davida Morrisseyho. Úplně slyším Sharon: "Ne ne ne, Harrison Ford je na mě moc starý, Liam Neeson vedle mě vypadá moc sexy. Pošlete mi sem toho anglickýho sráče z komparzu. Ne Rickyho Gervaise! Toho druhýho!" ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Film drží prvenství jako první pokračování, které v amerických kinech nevydělalo ani 10 milionů dolarů. (HellFire)
  • V jedné ze scén donutí Dr. Glass (David Morrissey) Catherine (Sharon Stone), aby nekouřila v jeho kanceláři. Ta následně odhodí cigaretu na zem a usedá na židli. Když později vstává, cigareta je již pryč. (fisus)
  • Zlatá malina 2006 v kategorii Nejhorší film, Nejhorší herečka v hlavní roli, Nejhorší scénář a Nejhorší pokračování. (Akumulátor)

Reklama

Reklama