Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako žák základní školy měl John Farley nadváhu a byl pravidelným terčem posměchu a šikany svého tělocvikáře, pana Woodcocka. O třináct let později z něj je štíhlý muž, který právě s úspěchem vydal knihu o hubnutí. Proto ho pozve starosta jeho rodného města, aby mu předal symbolický klíč od města jako poctu. S hrůzou však zjišťuje, že se jeho ovdovělá matka Beverly hodlá znovu provdat - za toho sadistu Woodcocka! John se jí snaží vysvětlit, že ho tělocvikář v mládí šikanoval a že je to zlý člověk. Matka nad tím jen mávne rukou. To už je na něj moc a vymýšlí plán, jak se Woodcocka zbavit. Odmítá přijmout fakt, že s člověkem, který mu zničil celé dětství, by mohl trávit rodinné Vánoce. Nezbývá mu než napnout všechny síly, aby ji od tak neuváženého kroku odradil a vyrovnal si s učitelem své vlastní účty... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Spisovatel John Farley (Seann William Scott) se po mnoha letech vrací do svého rodného městečka, aby zde, jako (nyní) slavná osobnost, převzal od starosty, klíč od města. Jeho návrat ale nese obavy - stejně jako spousta jeho spolužáků ze základky byl šikanován šíleným tělocvikářem, panem Woodcockem (Billy Bob Thornton). Jaké je Johnovo zděšení, když zjistí, že krom toho, že se pan Woodcock vůbec nezměnil, tak se zároveň uchází o jeho matku (Susan Sarandon) a nakonec snad bude mít John nového tatíka ... Billy Bob Thornton už začíná být známý tím, že si své role moc nepřebírá, a bere to co mu nabízí (a co nese). To bohužel znamená i role v podobně laděných kravinách, jako je tato (nebo "sousední" Škola svádění), nicméně je Thornton známý i tím, že i ze sra*ky udělá vtipný a koukatelný film (jako je tento nebo "sousední" .. už se opakuju). Susan Sarandon i Seann William Scott (konečně se odpoutal od Stifflera!) jsou Thorntonem dokonale zastíněni. Na jedno podívání ok, víckrát nemusím ... ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Väčšinou dávam pri podobných filmoch tri hviezdičky, ale tentoraz je to nehorázne o ničom a po filme som si povedal - aha, no dobre a čo. Pár krát som sa síce zasmial, najmä nakrúcanie videí bolo slušné aj záverečný súboj bol v celku vtipný, no to je všetko. Snáď len pri posledncýh minútach som sa dosť pobavil, preto škoda, že to prišlo až tak neskoro. Možno nejaké to plus za Susan Sarandon a jej domáce video:) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mr. Woodcock (vzhledem k sexuálním dovednostem nomen omen) je tělocvikář, pod jehož vedením pochopíte, že astma je jen stav mysli. Jeho slova jsou bičem, teplákovka uniformou, hrazda mučícím nástrojem, míč gumovým projektilem. Mírně sadistická kombinace Mike Keenana a Josefa Mengeleho odhaluje skryté rezervy žáků, kteří pak své ponížení (pravda jen někteří) přetransformují na motivaci. A teď ke všemu na Stiflerově mámě procvičuje své staré kyčle.. Bezesporu hovadina, ale v pláštíku nonšalantního cynismu. Sípavý dvouhvězdičkáři nechť si dají trestné kolo, ono je to pustí.. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale k lepšímu hodnocení mu něco chybía ale potenciál na to určitě měl. Nedokážu přesně popsat co, ale působilo to na mě takovým nedotaženým dojmem. Stiffler jednou bez těch svých sprosťáren působil až divným dojmem. :) Ovšem nejlepší scény z celého filmu jsou ty z hodin tělocviku, ty bych doporučil shédnout opravdu všem, kdo se chtějí zasmát. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V mnohých smeroch nedotiahnutá vec, ktorá sa hraje na to že je vtipná, ale vo svojej podstate tam okrem otrepaných nachytávok nenájdeme nič natoľko zábavné, aby sme zasmiali. Nesmiem opomenúť fakt, že celý film je až neskutočne predvídateľný a miestami až nevýslovne nudný. Tá nudnosť otupuje tie svetlé momenty, ktoré stoja za to. Aj napriek tomu ale musím vyzdvihnúť hlavných predstaviteľov s ktorých hlavne Thornton si svoju postavu neskutočne užíva. Jeho cynické hlášky prednášané absolútne pomaly sú trefne a aspoň on drží tento film ako tak v mierach únosnosti. Snaha tvorcov načrtnúť nejakú hĺbku je smiešna a hlavne vôbec nevyšla. Miestami mi to prišlo ako zlepenec rôznych scén, ktoré mali byť dlhšie, rozpracovanejšie, ale akosi na to chýbal čas, vôla a peniaze. Film, ktorý strašne rýchlo upadne do zabudnutia, a ktorý je na jednohubku až príliš nemastný neslaný. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Skupina "The Ramona Dynasty" z Riverside v Kalifornii si ve filmu zahrála místní školní kapelu. (HappySmile)
  • Při rozhovoru na začátku filmu v restauraci, kdy si hlavní hrdina Farley (Seann William Scott) stěžuje kamarádovi, že mu tělocvikář spí s mámou, má na sobě Farley částečně propocené triko, na němž se v jednotlivých záběrech mění množství potu. Chvílemi zasahuje až do textu, jindy zase pouze nad písmena. (snikrs)
  • Billy Bob Thornton si počas filmovania scény wrestlingu so Seannom Williamom Scottom zlomil nohu. (ladko)

Reklama

Reklama