Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Čistě stylizovaná kriminální detektivka zasazená do poválečného období, kdy byla v Americe krize finančí i duševní. Travolta a Gandolfini nečekaně dobrá dvojice. Gandolfini popichující a Travolta citlivý nesoucí svou temnou minulost. Zajímavý film hlavně kvůli vykreslení postav dvou zvrácených vrahů milenců, kteří zabíjeli válečné vdovy. Film nenudí, muži chodí v kabátech a ženy v krásných šatech. Jedna znich se drží za ruku s mužem, v druhé drží kladivo ... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušná gangsterka, která je založena na základě skutečných událostí. Dvojice Martha Beck (Salma Hayek) a Raymond Fernandez (Jared Leto), kteří se do sebe na první pohled zamilují, začnou cestovat a vyhledává starší vdovy, které se zamilují do Raymonda, aby je mohli posléze okráct a nakonec brutálně zavraždit. John Travolta předvedl slušný výkon a dokázal, že poslední dobou nehraje v samých kravinách. Na filmu mě nejvíce zaujala velice jistá režie Todda Robinsona. Scénář není špatný, ale místy by mu nevadilo malé proškrtání. Gangsterka, která nezklame, ale zase ve vás nezůstane moc dlouho. Pro mě tak tři a půl hvězdičky, ale za závěrečný rozhovor Travolty a Salmy dám čtyři...... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia snímky sa nechali inšpirovať skutočnými udalosťami z konca 40. rokov 20.storočia. Dej je rozprávaný jedným z detektívov, Jamesom Gandolfinim (ktorý v takomto filme nemohol chýbať). Tento prvok nijako dej filmov neruší, naopak je dobrou voľbou. Salma Hayek tu skvelo zahrala tentoraz silne psychicky uletenú sexy postavu Marty, ktorá postupne manipuluje svojho mladšieho podvodníčka. Priemerná retro detektívka s dobrými hercami. Námet je veľmi zaujímavý a keby ho dostal nejaký skúsenejší režisér mohlo to byť pokojne aj o stupeň lepšie. Takto je to priemer, ktorý neurazí ale ani neprekvapí. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Travolta herecky pomalu vyhasíná, ale snad ještě vydrží a dokáže nám, že se pleteme. Salma, k té bych řekl něco velmi podobného, jenže ta na to, aby se ukázala, má ještě o trošku více času. Kde ty loňské sněhy jsou? Už to nejsou herci, kvůli kterým jdou lidi do kina a nepomůže ani fakt,že v reálu Travolta zachraňuje lidi svým osobním vrtulníkem. A k příběhu : je dobrý, i když by se scénářem mohli trošku ještě vyhrát a trošku ho udělat tajemnější a ne jak seriál na pokračování. Asi nejlepší scéna je s tou bednou na tříkolku na konci, ale Travoltovi se bohužel zas až tak vyjádřit hluboký smutek nepodařilo. Takových scén by tam mohlo být více i když se jedná o skutečný příběh a bylo se možná nutno držet pravdy. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Zabijáci osamělých srdcí mají v obsazení rekordní počet mých oblíbených herců. Za předpokladu, že Travolta vydá za tři a Gandolfini za osm, jsem jich napočítal patnáct, což je něco vskutku nevídaného. Ve vesmíru však vládne tendence, že každé pivo na účet podniku zákonitě následuje zprzněný anál. A zde tomu není nijak. Jared Leto, můj oblíbený buzík ze sračkové kapely, předvádí výkon hodný buzíka ze sračkové kapely. Selma ztratila naděje na můj obdiv v momentě, kdy se vyškrábala z kundy své matky bez chromozomu ypsilon. V tomto filmu však ztrácí obdiv i zbytku diváctva, neboť ji pan režisér nechal mluvit. Ani Travolta si nemohl zamračeně odříkat své repliky, ti zkundyksichti jeho postavě museli našťouchat mezi půlky nějaké homotrauma a on musí vést homodialogy se svým homosynátorem a předstírat, že v poválečné Americe existovalo cosi jako vřelý otcovsko-synovský vztah. Jediný Tony Soprano tu září ve své nejlepší poloze - žere, funí a fuckuje. Celé je to pěkně natočené, brutality jsou šťavnaté... Ale jinak to čpí dojmem, že pánové od výroby z příběhu, který napsal sám život, vytáhli pouze momenty, které spadají do kolonky "nudná a nepřesvědčivá homosračka", a tak bych ocenil, kdyby mi ty uzívané tři hvězdy přinesly alespoň pivsona na účet podniku bez zprzněného análu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se také na historických místech Jacksonville na Floridě. (Terva)
  • Příběh film je založen na skutečných událostech z roku 1940, které se udály dvojici detektivů z oddělení vražd, kteří pronásledovali Marthu Beck a Raymonda Fernandeze, vraždící pár známý jako "Vrazi Osamělých Srdcí". (Terva)

Reklama

Reklama