Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hlavním problém Zabijáků je jeho naprostá dějová průhlednost.Prakticky od prvních minut každý ví,o čem bude zbytek filmu,čímž se automaticky vytrácí jakékoliv napětí.Sledujem tak pouze sled předvídatelných událostí,které vedou k již prozrazenému z úvodu.Atmosféru tak tvoří jedině dobově stylové ražení filmu.Zkrátka kriminálku,u které víme všechno hned od začátku nezachrání před nudou nic,ani kvalitní obsazení,ani příjemné retro. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

V rámci sledování mého oblíbence Gandolfiniho jsem došel až k tomuto dílku. Pro mě rutinní, šedá ( tady doslova ) záležitost se standartně nevýrazným Travoltou, jak jsem na něho v posledních letech zvyklej. Gandolfini je tam takový velký tele, což mně taky nepřidalo. Na druhou stranu záporáci jsou fakt hovada ( jinak to nejde říct ), takže to místy mělo až nepříjemnej tlak a závěr filmu mně z paměti asi jen tak nezmizí. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušná gangsterka, která je založena na základě skutečných událostí. Dvojice Martha Beck (Salma Hayek) a Raymond Fernandez (Jared Leto), kteří se do sebe na první pohled zamilují, začnou cestovat a vyhledává starší vdovy, které se zamilují do Raymonda, aby je mohli posléze okráct a nakonec brutálně zavraždit. John Travolta předvedl slušný výkon a dokázal, že poslední dobou nehraje v samých kravinách. Na filmu mě nejvíce zaujala velice jistá režie Todda Robinsona. Scénář není špatný, ale místy by mu nevadilo malé proškrtání. Gangsterka, která nezklame, ale zase ve vás nezůstane moc dlouho. Pro mě tak tři a půl hvězdičky, ale za závěrečný rozhovor Travolty a Salmy dám čtyři...... ()

Beky 

všechny recenze uživatele

..tohle je prostě typická promarněná šance!!!..né, že by byl příbeh extrémě zajímavý a vhodný pro gigantický velkofilm, ale podle toho všeho co měl režisér k dispozic ( zejména špičkové herecké vybavení ), měl film dopadnout rozhodně lépe!!! Největší chybou je fakt, že fakt:) často nudí....zejména v jeho první polovině!!!...žádné z postav se nevěnujem dostatečné, všechno je roztříštěno.....skáčeme z jednoho místa na druhý!!! nicméně, nemůžu upřít atmosféru, typickou pro noir film, kterým se také Osamělé srdce snaží být ( žádná z postav neni kladná )..dále stojí za řeč výprava filmu, která si pravda velké plátno zaslouží!!!!..a teď něco pro silné žaludky, tento film je opravdu velmi,velmi drsný..teď se to netýká jenom scén, ale pocitů které se dostaví..víte, všichni jsou ve filmu postiženi minulostí, která neni růžová a zabývají se případem, který by zvednul ze židle nejedno Osamělé srdce.....!!!..60%!! Jednou větou: Film doporučuju přesto všema deseti, některé chování lidí nesmí totiž poznat nidky omluvu!!! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená oldschoolová retro krimi ze čtyřicátých, se dvěma hlavními dějovými rovinami. Ta první zobrazuje výjevy ze života párečku prvoligových psychoušů (Salma Hayek je jako vyšinutá vraždící mrcha překvapivě skvělá, Jared Leto už méně), ta druhá výjevy ze životů policajtů, kteří po nich pátrají. Poldové jsou ze staré školy, jsou drsní, mají drsné vtípky a jsou samozřejmě všichni bílí (Gandolfini je bourák a Travolta je sice hnusná tlama, ale zahrál taky dobře). Nejvíc mě potěšila moje oblíbená borgská královna Alice Krige, jejíž sexuálně-vražedná scénka filmu kraluje ("Ta mrcha nechce chcípnout!") Na americké poměry mi film chvílemi přišel tak nějak seversky strohý, odtažitý, neemotivně popisný, v čemž samozřejmě spatřuju jeho velké plus. Silné čtyři. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Skutočná Martha Beck mala v čase svojej smrti veľmi odlišnú postavu ako herečka Salma Hayek. Tesne pred popravou vážila takmer 100 kilogramov a kvôli úzkej vzdialenosti medzi lakťovými opierkami na elektrickom kresle sa tam takmer nevošla. (MikaelSVK)
  • Natáčelo se také na historických místech Jacksonville na Floridě. (Terva)
  • Film bol venovaný zosnulému policajtovi Elmerovi C. Robinsonovi, ktorý sa zaoberal práve týmto známym prípadom. Nie je teda veľkou náhodou, že režisér filmu Todd Robinson je jeho vnukom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama