Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (464)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Petersenova předělávka staršího Dobrodružství Poseidonu se nezdržuje žádnými vysvětlivkami a nuancemi a hned v první minutě nám velice působivě předvede zaoceánskou loď v celé její kráse...hlavní postavy se skoro nestihnou představit a už Poseidonu "gratuluje" k Novému roku obří vlna...vzápětí na to se již vyčleňuje skupinka zoufalců, jenž hodlají o svůj osud bojovat a pak už jen následuje cesta polorozpadlou lodí tak, aby na předem určených lokacích docházelo k úmrtím předem určených lidí...Připadá mi to jako nějaká hra, kde banda přeživších přechází z jednoho levelu do druhého, přičemž v každém jeden z nich zařve...né, že by některé scény nebyly dostatečně působivé(průlez výtahovou šachtou či klaustrofobické protahování se servisním průduchem mají svou atmosféru), ale skutečně několik minut dopředu odhadnete, kdo se zrovna bude poroučet k Pánu...neskutečně klišovité a otřepané dialogy Vás nutí křoupat popcorn s dokořán otevřenou pusou(to abyste ty slinty přehlušili)...herecké výkony jsou průměrné, Kurt Russell se bezvadně cuká, když stojí tváří v tvář nebeské bráně...možná se ptáte, kam se podělo těch 160 miliónů rozpočtu, ale ono tu pořád něco vybuchuje nebo zaplavuje vodou a protože se to děje celkem efektně, tipuju, že většina rozpočtu padla na digitální triky(zmíněná úvodní scéna je fakt suprová, převrácení lodi taky good)...Je škoda, že film je zhuštěný do 88! minut, protože nebyl např. vůbec čas na důkladnější představení hlavních postav, takže je Vám v podstatě jedno, kdo natáhne brka...oproti tomu ale je dynamický a rychlý a skončí dřív než se začnete poprvé nudit. 160 miliónů dolarů(rozpočet)/181,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ma vypadat spravne zvladnutej remake. Pribehove se drzi originalu, takze i tady je to celkem predvidatelnej a jednoduchej dej, ale celej film je natocenej sviznejs, taky ma film jen 85 minut, coz bylo tak akorat. Taky mi prisel film drsnejsi, se smrtma si nedelal starosti ani puvodni, ale tady obcas chcipaj fakt nechutne a chcipa jich hodne. Az teda na hlavni partu, tady se oproti originalu zase docela setri. Sem tam je ve filmu nejaka scena, ktera jak kdyby vypadla z puvodniho filmu, ale obcas tvurci pridou s dobrym napadem, vetsinou na nejakou prekazku. Herci, ackoliv na to ze zacatku nevypadali, byli nakonec v pohode. Jeste zbejva zminit, ze uvod je odbytej behem deseti minut a pak nastoupi od zacatku do konce napinava podivana, to vse navic podporeny az na par vyjimek paradnima trikama. Ja byl spokojenej. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poseidon se na první pohled může zdát jako sázka na jistotu. Zvučné jméno na pozici režiséra, solidní obsazení a olbřímí rozpočet. Mohl to být výtečný popcornový remake nehynoucí klasiky. Mohl, ale není. On je totiž plný úsměvných rozporů. V čemž je paradoxně jeho hlavní síla. Začněme u Wolfganga Petersena. Od Smrtící epidemie se mu dvakrát moc nedaří, byť jeho filmy jsou ještě stále zárukou jisté tuctové kvality. Na druhou stranu na otevřeném moři se mu tradičně daří, jak prokázal v Ponorce i v Dokonalé bouři. Zde se pokusil změnit zažité schéma katastrofických filmů. Žádná dlouhá expozice představující jednotlivé postavy. Šup vlna a jedeme. A tady se vše zvrtne. Představte si to nejčistší myslitelné béčko. Jedno klišé vedle druhého v kadenci, která rozechvívá bránice. Dialogy jsou svým zvráceným způsobem dokonalé. Samá patetická zvolání v tisíc a jedné variaci na "(ne)Dokážeme to!". Navíc pronášená z úst postav typu hrdinného otce, mimochodem bývalého hasiče. Hláškujícího vychcaného úlisného hejska. Roztomilého klučiny či mentorujícího gay starce. Prostě jeden scénáristický skvost vedle druhého. Je to vskutku zábavné a navíc zabalené do slušivého technického hávu. Například scéna převrácení je velmi zdařilá. Ovšem celkově je Poseidon nechtěně zábavné béčko, které i díky dobrému tempu uteče jako voda. Co na tom, že baví zcela jiným způsobem než měli tvůrci v plánu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Předem musím říct, že jsem neviděl předchůdce tohoto filmu Dobrodružství Poseidonu a tak nemohu porovnávat tento film s originálem. I přesto podle mě je tento film vcelku slušný a stojí za shlédnutí. Efekty jsou na výsost dobré, až přehnaně reálné a to se mi na filmu líbí. I přesto je film hodně komerční jelikož se na palubě objeví zpěvačka z kapely Black Eyed Pyes. Příběh mi přijde jako už ohraná písnička, takže je jasný jak to skončí. Zase je pravda, že za ty peníze co do toho Warner Bros. dal toho moc nevzniklo i když ty kulisy museli být drahé. Škoda, že ten film Warnery potopil. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Já nevim... mě se to líbilo, jasně, mělo to některý přehnaný části, ale jinak skvělá napínavá zápletka, u každé bezmocné akce jsem jim všem hrozně držela palce a strachy jsem nevydala ani hlásku, byla to prostě opravdu akční podívaná, která se mi moc líbila, příjemné obsazení a ten konec - kéž by to vždycky takhle dopadlo, ale prostě kdo by nebyl za takovejhle ideál rád :) ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Převrátit, zatopit a nakonec poslat ke dnu zaoceánský parník by vyšlo filmaře hodně draho. Proto si jej museli postavit digitálně. Nebylo to vůbec jednoduché - třeba úvodní dvouapůlminutový záběr bez jediného střihu se vyráběl dlouhých 11 měsíců. (Specs)
  • Josh Lucas (Dylan Johns) komentoval, že měl kvůli pobytu ve vodě v jednu chvíli tak hydratovanou kůži, že si ji mohl proříznout nehtem. (NIRO)

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama