Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

V prvním dílu devítidílného seriálu My holky z městečka se seznámíme s jeho třemi hrdinkami - Rendou, Jarkou a Luckou a jejich rodinami. Děvčatům se zdá, že je dospělí ve škole, v kroužku či doma neberou dost vážně a nedokážou je ocenit. Proč právě je přehlížejí, a třeba stejně staří kluci už si mohou dovolit mnohem víc? Na svá trápení si naše trio vymýšlí podivuhodné náplasti, kterými se obvykle ještě vše zkomplikuje. Asi jim nikdo nevysvětlí, že citové proměny patří k jejich věku. Nám divákům se nejspíš bude zdát, že si v Městečku někde na jižní Moravě užívají docela veselé a spokojené dětství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál si pamatuju ze svých dětských (!) let. Jediné vzpomínky - krátkovlasá Renda (ta se mi pochopitelně líbila nejvíc), cimbálovka a moravština. Zhlédnuto v roce 2018 komplet. Kromě moc milé vzpomínky si po patnácti letech života v Brně můžu konečně naplno vychutnat ten regionální původ. Vlasta Janečková se toho fakt nebála. Je to dost špatně zahrané, některé dětské výkony jsou skutečně toporné k pohledání, ale vše je dovedně ukryto pod jihomoravskou bodrostí, kvalitním hereckým obsazením (Štěpánek, Konvalinková, Kostka, Beneš, Zindulka, Vlach) a jakýmsi geniem loci, je hodně znát, že se natáčelo za Pálavou, v Mikulově a okolí. Objektivně ale, nejpohlednější byla jasně Lucka (Ivana Hušková), zajímalo by mě, jak vypadá dospělá (na fdb jsou dvě fotky). Vydra jako zloděj aut pokoušející se prorazit státní hranici na jih :) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No poměrně nudný seriál,sice se na to občas podívám ,když to běží v tv. Ale nic moc to teda není. Dívčí kapela ,která vezme za čtvrtého člena kluka a tak mu nezbyde než se přestrojit za holku až ho pak začne náký chlápek balit. No co k tomu říci ,prostě slabé. Nejvíc mě lezla na nervi ta zrzka či kdo to byl. ()

Reklama

Margot* 

všechny recenze uživatele

Udivuje mě, jak mnozí seriál kritizují, přitom si pletou hlavní postavy a zapomínají na hlavní fakt - "jalovost" či "naivita" vyplývá z intencionality díla, tzn. že je určen zcela výhradně dětským divákům. Tak je k tomu třeba přistupovat. A nakonec nikdo Vás nenutí se na seriál dívat. Prostředí jižní Moravy a běžné starosti holek kolem 10.-12. roku mi nostalgicky připomínají dávno uplynulé dětství. Závratné filmařské umění v tom nehledám, ale jako oddechovka je seriál z moravského prostředí stále neodolatelný! ()

valisimek05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když je mi 16 let a nežila jsem v době, kdy se seriál poprvé vysílal. Tak mě provázel celé moje dětství. I teď se na tento seriál moc rada podívám. Miluji jejich provedení moravských písní, překrásné okolí Pálavy a skvělou seriálovou hudbu od Petra Ulrycha. Pocházím z Moravy, takže je pro mě celý seriál krásné vzpomínání. Děkuji mé mamince, která mi tento seriál pustila a dívala se semnou. ()

Elam 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to seriál pro děti, tak už jako dítě jsem se u toho těžce nudil. Ale více mně štvalo koukat se na to, jako na přiblblou reklamu na jižní Moravu, kde "všetci zpívajů, tancujů, (dokonce i na tržišti mezi zeleninou) a všetci sů zapálení vinaři." Jako zajímavost, jednu z dětských rolí ztvárnila Eva Henychová, dnes uznávaná písničkářka. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Mikulově a v Praze Dolních Chrabrech. (M.B)

Reklama

Reklama