Reklama

Reklama

Americká kletba

  • Velká Británie An American Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

cariada 

všechny recenze uživatele

No další z příběhu na téma Posedlá dáblem či Přichází satan. Jedna rodina v 19 století je prokletá a na jejich nejmladší dceři řádí duch ,který jí nádherně fackuje. No je to sice strašidelné ,ale to je asi všechno. Nikdy člověk nevidí v podstatě nic podstatného. Jen je duch prohání. Pak tatík nátáhne brka a duch odkráčí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to niečo, čo si si sama vytvorila. Aby si sa bránila.“ Režisérov predchádzajúci projekt, úbohá fantasy DRAČIE DIERY, ma mierne povedané neoslovil. Ale toto je takmer pozoruhodný krok dopredu. AMERICKÁ KLIATBA si robí reklamu „toto sa naozaj stalo, inšpirovali sme sa jediným dokázaným prípadom, kedy duch spôsobil úmrtie človeka“. Je úplne jedno, nakoľko je to pravda, lož, niečo uprostred alebo úsmevná (ale fungujúca?) mystifikácia. Tento po finančnej stránke lacný bubákovský horor (niektoré zábery sú ale výborné) funguje. Straší, desí, znepokojuje a napriek hlúpemu „súčasnému“ prológu (i epilógu) nadhadzuje zaujímavé otázky. Snímka s triviálnym scenárom odsýpa vďaka skromnej dĺžke (79 minút aj s titulkami!), kvalitnej výprave, tajomnej atmosfére starých časov, kedy do rozprávkami predchnutých nocí blikali roztrasené sviece a silnému hereckému obsadeniu (Donald Sutherland, Sissy „Carrie“ Spacek). Ja som bol spokojný, miestami až VEĽMI spokojný. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto filmu nejsou žádní géniové, ale bylo vidět, že se opravdu snažili. Hlavním plusem pro tento horror je, že příběh je vyprávěn v začátcích 19. století. Tudíž žádná elektřina, ale svíčky. Do toho bouře, starý dům, strašidelná hudba, úcházející kamera a temný háv dávají tomuto filmu ten správný horrorový šmrnc. Navíc prostředí bylo kouzelné. Romantika mezi postavami je ve filmu silně v pozadí a tlumená, avšak z prostředí úplně srší. Až na tu chuděrku holku Betty ( mimiochodem moc nádherná Rachel Hurd-Wood ), která ze sebe musela dělat před kamerou šaška, není v An American Haunting nic, co by mi vyloženě nesedlo. 60% [červenec 2006] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oou, to byla slabota. A přitom zajímavý námět, Donald Sutherland a Sissy Spacek.... Velká škoda. Na jakoukoliv atmosféru (kromě té nechtěně směšné) zapomeňte a připravte se na to, že tenhle nehoror (ač poměrně krátký) bude už po půlhodině setsakra rozvleklý a až do konce zůstane pořád stejně nudným a prázdným. Jednu hvězdu dávám za pěknou kameru (třeba při scéně s černým vlkem či co to bylo za psisko) a za Sutherlandovu přítomnost. Víc nepřitlačím - ať si mě straší, kdo chce. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Skromný snímok, ktorý ma niečo do seba. Celých 91 minút "hustej" atmosféry, ktorá dokáže vyvolať strach. Avšak niekde tento snímok stroskotal, niečo tomu rozhodné chýba... Herci snaživý, prevedenie presvedčivé, ale ten záver sa niesol v zmätenom duchu, ktorý bol tak nejak nedotiahnutý do konca... Chcel som vidieť viac, možno práve tá krátka stopáž uškodila tomuto filmu... 6/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Horor od nezávislého distributora Freestyle Releasing stál 14 milionů a v amerických kinech debutoval (5. – 7. 5. 2006) s obratem 5,7 mil. dolarů na třetí příčce žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek se vyšplhal na 16,2 milionu. (imro)
  • Snímek získal dvě nominace na Teen Choice Awards, jednu pro Rachel Hurd-Wood za její filmový křik a druhý snímek samotný za nejlepší thriller. (imro)
  • Natáčanie prebiehalo hlavne v Bukurešti a Montreale. (Greenpeacak)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama