Neviditelné komando (TV film)

Shadow Warriors

Assault on Devil's Island

(USA)

Temné komando: Pomsta za každú cenu

Akční / Dobrodružný / Thriller

USA, 1997, 96 min

Jon Cassar

• Djkoma

Tak tohle je další příklad jak se z filmu může stát komedie už po minutě :-)(12.6.2005)

• woody

Tak co to tu máme?Neviditelné komando?A ještě k tomu televizňák? No, zní to slušně.Kdo v tom hraje? Hulk Hogan s vizáží, že ho zavřeli do zapnutého solárka, mající trauma z toho, že ho pokousal žralok a kamarádi mu zařvali při útoku napalmem ve Vietnamu.Shannon Tweed ukázala více ve Scorned (uvidíte jen na kazetách Intersonic).Zde se ukáže max. ve spodním prádle což je i tak na Miss November Playboy 1981 málo.Pak je tu ještě "slizký" Billy Drago jehož opravdu musel, z recese, namluvit nějaký brněnský buzerant, protože není možné aby to bylo myšleno vážně.Zápletka je následující: parta teroristů unese americkou chloubu - roztleskávačky(!), drží je na jednom miamském ostrově(!!) a požaduje propuštění jejich šéfa(!!!).Americký prezident(!!!!) vysílá na jejich záchranu speciální komando, které je samozřejmě zachrání a konec.Uááááá!(19.11.2005)

• tron

„Čo na to vaši priatelia?“ – „Môže byť rád, že nejakých má.“ Hulk Hogan a Carl Weathers sú pre skutočného fanúšika akčného žánru pomerne známe mená. Sú to totiž herci, ktorí sa v 80. rokoch 20. storočia snažili bodovať v akčnom žánri, ale nikdy sa nestali jeho dôstojnou, plnohodnotnou, áčkarskou (ak to takto chcete počuť) súčasťou. Wrestlera Hulka si síce na úvod ROCKYHO III (1982) prepašoval Stallone, aby spráskali majestátnu ringovú šou pre charitatívne účely, ale inak Hulk nemal šancu. Sem-tam stvárnil šťavnaté cameo, naznačujúce, že s ním musí byť v civile hrozná sranda (GREMLINS 2 – NOVÁ VÁRKA, AGENT WC-40). Nakoniec ale, asi ho to bavilo a na skutočne drsné akčné trilery nikdy nemal chuť, skončil v hlúpych rodinných komédiách, príliš pateticky vyznávajúcich základné hodnoty, ako sú heterosexuálna rodina, láska, priateľstvo, odvaha, česť a sebavedomie (VESMÍRNE KOMANDO, PESTÚNKA). Carl Weathers mal vždy bližšie stať sa poriadnym akčným búchačom, ale doba mu nepriala. Exceloval ako Apollo Creed, najskôr Rockyho súper a následne priateľ a tréner v sérii ROCKY (hral ešte aj v štvorke, kde ho však v úvode v ringu na smrť ubil ruský Švéd Dolph Lundgren). Že Weathers nie je žiadny omyl žánru dokázal i masívnou spoluprácou s druhým akčným titanom desaťročia, Arnoldom Schwarzeneggerom, keď v geniálnom PREDÁTOROVI hral spočiatku zradného, ale vo finále správneho agenta CIA. Jeho „samostatné“ výlety však nenaplnili Carlove očakávania (AKČNÝ JACKSON) a postupne sa z kinematografie vytratil. V roku 1997 sa títo frajeri objavili v pomerne zábavnom televíznom béčku TEMNÉ KOMANDO: POMSTA ZA KAŽDÚ CENU (a v roku 1999 pridali dvojku). Keďže vedeli, že my, fanúšikovia akčného žánru, nikdy nevyrastieme, pridali k sebe iba v nohavičkách a čiernej podprsenke sa po pľace pohybujúcu vysokú štíhlu blondínu s trojkami a Carla Weathersa s naolejovanými stvrdnutými bradavkami, páliaceho najskôr z namakaného rotačného guľometu a následne rozprášiaceho partu posratých grázlov pancierovou päsťou... Ale ktovieako dobrý film to nie je.(5.7.2009)

• dobytek

Když jsem viděl, jaký to má tady hodnocení a že režisér má na svym kontě jenom seriály typu Baywatch nights a podobný veledíla, tak jsem neodolal a vydržel jsem vzhůru až do pozdních nočních hodin, abych se na to mrknul. No nejvíc mě asi taky pobavilo to, jak Miroslav Saic nadaboval hlavního záporáka tim svym úchylnym hlasem. V první chvíli mě taky napadlo, že si snad dělaj prdel. Shannon Tweed se tam opravdu hodně ukazuje jenom ve spodnim prádle a v jednu chvíli ukáže i kozy. Ale koho to zajímá, když v době internetu si každej může prohlížet 100× hezčí a o 20 let mladší buchty celej den? Jinak chudák Hulk Hogan. Pořád po něm někdo střílí, dostane asi 50 kopanců přímo do držky a navíc ho kousne žralok do prdele... Jo a ještě trochu opravim komentář woodyho. To speciální komando nevyšle prezident USA, ale oni tu záchrannou akci uspořádaj tak nějak z vlastní iniciativy. Rozhovory typu "Zbejvá mi měsíc do důchodu. Do takový akce se pouštět nebudu", "Musíš, dlužíš mi to za Kuvajt.", "Tak jo, ale je to naposledy." vejdou do dějin. Kdo neviděl, neuvěří.(13.1.2008)

• choze

Tupoučký TV akčňáček pro děcka s luxusním béčkařským obsazením, který připomene osvalenou komandos klasiku let osmdesátých, ale taky třeba SKÁLU. O zábavu se spolehlivě stará Hogan bez kníru, beroucí se celý film smrtelně vážně a Tweed ukazující kozy a likvidující padouchy ve spodním prádle (ona je ve spodním prádle, ne ti padouši). Kupodivu mě to začalo nudit až ve finále. Zbožňuju scény jako ta, kde padouši ostřelují hrdinův ranč z helikoptéry. Známé též jako Shaddow warriors. Pokračování - NEVIDITELNÉ KOMANDO II (SHADDOW WARRIORS II: HUNT FOR THE DEATH MERCHANT).(11.12.2008)

Nelogických pyčovinek jak nasranych, ale Hulk je cool (podmíněno sledováním Hogan knows best....ten člověk je ve skutečném životě až moc starostlivej taťka...ale i tak je cool a navíc každému říká "bro"..to je prostě něco úžasného => MUST SEE!!!). Nejvíc mě dostala ta honička, kde na odlehlé pláni stál náklaďák, před ním naskládané barely s nitrákem a v samotném trucku byla ještě k tomu bomba...GENIALITA SAMA!!! Ovšem, ty 4hvězdy neznamenají, že by to byl nějak kulervoucně nasosaný akční trhák s perfektními vizuály...je to prostě takový (VELMI) nenáročný céčkový (a televizní...hehe) akčňák se spoustou kokotin a hlavně voňavého vystříleného olova...jo a taky tu ukáže kozy Shannon Tweed, takže tak...guilty pleasure jak cyp :)(13.1.2008)

• lesumir

Boží prostě.(20.1.2008)

• Flego

Temné komando : Pomsta za každú cenu. Až sa mi pred očami zatmelo. Toto je dokonalá pomsta na divákovi. Ale prečo ? Čo sme urobili..?(3.8.2008)

• jonyyy

Tenhle film byl tak přitroublý, že jsem se perfektně bavil. A pro woodyho: roztleskávačky jsou gymnastky a prezident byl proti vyslání komanda, ti tam jeli z vlastního rozhodnutí :D(13.1.2008)

• sinp

Hulk Hogan není nejhorším článkem Neviditelného komanda, jak by se mohlo na první pohled zdát. Dost tupě se k celému projektu postavil režisér, u něhož bych si tipnul, že je sám tvůrcem scénáře. Hřebíček do rakve tomu zasadil kameraman, jenž nám ukazuje i to, co bysme neměli vidět. Postupně se ansábl i s Cassarem (režisér) zmohl a nenechal dojít tento film do úplně trapného závěru. Ale málo platné - víc si to nezaslouží.(19.8.2005)

• decouble

Tak za 1/10*. Kdyby to alespoň bylo vtipný. Jenže ani náhodou. Nuda a šeď. Pobaví snad jen pohled na Hogana s dlouhýma vlasama v námořnický uniformě. On sám by pak měl jako hlavní hrdina v závěru všechno pokosit. Jenže místo toho se tam 20 minut pere s jedním chlápkem (což má mimochodem hodně trapnou choreografii), tak to za něj postřílej jeho kámoši. NESTOJÍ TO ZA VÁŠ ČAS...ANI JAKO GUILTY PLEASURE PROŽITEK.(13.1.2008)

• Rhed

Nebuďte na jemerické akční hrdiny tak zlí. Jsou to ti nejlepší, nejskvělejší a zaručeně nejstatečnější hoši a dívky, kteří chrání světový mír, náš pokojný spánek a umírají za naši bezpečnost v rozličných částech světa. Navíc tak činí stále lépe a radostněji.(20.8.2009)

• Andersis

Zas lovo stojí jen konec. Spoustu B akce což mi nevadí, ale vadí mi TV kamera.(22.9.2008)

• spikey1

muhehehehhee to je úplně ten nejlepší akční film všech dob máte tu Hulk Hogena a taky Appola Creeda... a a a roztleskávačky... no prostě... ehm.... jen po požití lsd a marihuany v obrovském množství:)(29.1.2009)

• Bay_watch

Čučel jsem jak cyp, co se to v tý bedně odehrává. Větší kokotinu, aby člověk pohledal. Moje chyba. Výstrahou pro mě už mělo být jen obsazení Hulka Hogana...(13.1.2008)

• st.verka

Tolik výstřelů a žádní mrtví - kde se sakra učili střílet? Neprůstřelné komando pro boj zblízka. Pro hlavního záporňáka vybrali opravdu slizskou figuru. Napadá mě, kolik kopanců do hlavy vydrží průměrný chlap, než padne. Nějak jsem to nestihla počítat.(5.7.2009)

• ssfan

Béčková akční ubohost, která skutečně nemá čím zaujmout než jen akcí. Jinak po všech ostatních stránkách slabé.(27.8.2009)

Typická béčková střílečka, kde herci po sobě střílí o sto šest, ale nějak se jim nechce umřít. Hogan není zas tak tupý, jeho herecký výkon je docela příjemný. Příjemným osvěžením je častá přítomnost stále hezké Shannon Tweed, která si polovinu svého hereckého času odehrála jen ve spodním prádle. Samozřejmostí je televizní výprava, žádná choreografie akčních scén a časté přehrávání herců. Ale při dnešní produkci béčkových filmů je tohle příjemná zábava.(9.3.2004)

• Mihail123

Ako komédia super ale ako normálny film to hádam ani tvorcovia nebrali vážne. Zážitok umocňuje "perfektný" český dabing, ktorý tento film privádza do popuku. Hlášky z tohto filmu sú pre mňa kultové:)(13.3.2008)

• adamo_znk

Tenhle film zaručeně snese označení jako jedna z nejbéčkovějších sraček co sem kdy měl tu čest vidět ! Doporučuju jako encyklopedii vykrádaček a klišé akčních filmů !(19.8.2009)

<< předchozí 1 2 3