Reklama

Reklama

Na stojáka

(pořad)
Komedie / Stand-up
Česko, 2004, 112x30 min

Režie:

Zdeněk Tyc

Kamera:

Josef Hruša

Účinkují:

Pavel Liška, Michal Kavalčík, Tomáš Matonoha, Tomáš Hanák, Petr Čtvrtníček, Jan Budař, Marek Daniel, Bohumil Klepl, Anna Polívková, Václav Koubek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Stand up comedy - sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je snad nejkrutějším testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Sledujte Na stojáka z produkce HBO ČR.  Originální česká "stand-up comedy" vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem, či improvizovanými scénkami. Slavným americkým příkladem byl komik Lenny Bruce, kterého ve známém filmu Boba Fosse ztvárnil Dustin Hoffman. Pořad NA STOJÁKA tvoří trvalou součást českého programu HBO. Původně se opíral o populární tváře typu Tomáše Hanáka, Tomáše Matonohy, či Ester Kočičkové, autoři však postupně objevili i talenty dosud neznámé - například Ivu Pazderkovou, Josefa Poláška, Lukáše Pavláska, Marii Ludvíkovou, či Lumíra Tučka. "Na stojáka je odvaha vystoupit a dát se všanc," říká režisér Zdeněk Tyc. "Na stojáka je prolomení chladné televize, něco, co tu ještě nebylo, něco, co riskuje a chce překvapit," upřesňuje režisér. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

bloom 

všechny recenze uživatele

Je to scénka od scénky. Třeba Tomáši Hanákovi mnohem víc svědčí, když se jeho výstup obejde bez rýmování. Petr Čtvrtníček sice pouze v jednom díle, ale jako vždy za jedna. Překvapuje Tomáš Matonoha, jeho skeče patří k nejlepším. Z takzvaných bavičů z ulice mě zaujali Petr Vydra a Lukáš Pavlásek. Já mám však nejraději úplně jiná vystoupení. Dnes za Českého lva zatracovaného Igora Chmelu a jeho přeřeky - scénka na profesionální úrovni, která by klidně mohla patřit do zlatého fondu televizní zábavy. Ale hlavně Roberta Nebřenského, tomu se zatím snad povedlo všechno. Obvzlášť Marcel Kamil - skvělá parodie současných metrosexuálních zpěváků české pop-music. Jednou jsem viděl Stojáka živě v Lucerna music baru a musím potvdit, že je tam skvělá atmosféra. Navíc když vám tam Tomáš Hanák zpívá svou "Musíme si pomáhat"... :) ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Pořad sleduji pravidelně, mám tam totiž své oblíbence. Za poslední dobu se úroveň výstupů zlepšila, kvalitativně kolísají mnohem méně než-li na počátku, ale občasnému trapasu se člověk neubrání a lecky by se člověk schoval pod stůl i za vystupujícího, který zjevně trpí nedostatkem sebekritiky. Každopádně pořad "Na stojáka" patří mezi to nejlepší co televizní zábava nabízí. ()

Reklama

DAVID.LOPAN 

všechny recenze uživatele

Občas hodně trapné, podprůměrné či průměrné a jen občas dobré a málokdy vynikající, ale to nic nemění na tom, že na to koukám rád. Baví mě koukat jak lidi vaří vtipy. I když to není třeba vtipné i tak mě baví sledovat vývoj vtipů a hlavně styl vyprávění, načasování, druhy humoru od trapného, primitivního přes populistický, netradiční k inteligentnímu. Címž nechci říct, že třeba trapný musí být vždy špatný. Takový pan Pavlásek je pro mě mistr trapnosti, ale ježiš jak ten mě občas baví .o) Nicméně je jedno, že se to občas nedaří.. Jedna věc, je bejt vtipálek a druhá je vylézt s tím před publikum. Před každym takovým člověkem smekám svůj červy prolezlý plstěný klobouk i s lacinou parukou z hračkářstí. Oblíbenci: Hanák, Knor, Matonoha, Pavlásek... a neoblíbence nenapíšu, bylo by to vůči nim nefér. Nerad bych je urazil, protože snaha se cení a někteří se zlepšují a už sem se jim i zasmál...60% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Za Ivu Pazderkovou dávám 4*, jinak pořad jako takový mě nenadchl. Znám jiné vtipnější a zábavnější. Díky Ivě se na to občas podívám, je úžasná s vrozenou jiskrou humoru :-) ze scénky Blondýnka a elektromobil: "já jsem hroznej vědec, jsem hrozně chytrej mám školy tak jsem strašnej frajer a vymyslím elektromobil ... pardon....... já jsem to viděla, ty krávo to je velký jako auto .... jako sorry, ale klávesnice jak se říká kde nic tu nic, jako sorry, ale proč když mám telefonovat mám sedět v mobilu?? :-D" ****** "moje osobní zkušenost, já bádám tři vteřiny a vymyslím mega" :-D ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Velice zábavný pořad. Mám zde své vybrané komiky, kteří mě nikdy nezklamou. Nejlepší je podle mě Lukáš Pavlásek, u jeho vyprávění se směju jak blbej. Další, který jsem si oblíbil jsou: Iva Pazderková, Daniel Čech, Karel Hynek, Richard Němec a pak také Richard Nedvěd, který se pak objevil i v soutěži Česko Slovensko má talent, kde se umístil na druhém místě... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama