Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 1
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (653)

somnar 

všechny recenze uživatele

Déjà Vu. Je až s podivem, že Adamson dokáže natáhnout tak jednoduchou vyprávěnku na nekřesťanských 147 minut (slovy dvě a půl hodiny) sterilního a chudokrevného balastu, ze kterého matně probleskují jen a pouze excelentní triky. Dětští herci ve svém projevu povyrostli, Adamson nikoliv - stále si vypomáhá vykradačkami nedostižného LOTRa. Bitvy OK, kreatury OK, zbytek KO. Jitřnímu poutníkovi však stále fandím - pokud ale ani Apted neuspěje, navrhuji Narnii uložit na pár let k ledu... 50% ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

75% - Čekal jsem hrůzu, dostal jsem příjemnou pohádku, která sice v mnoha ohledech kopírovala Pána prstenů a byla plná klišé, ale co je v současné době originální? A ta klišé jsem si vážně užil. Normálně bych dal Narnii lepší tři hvězdy, ale vzhledem k tomu, jak špatně si zde stojí, 10% přidám... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke je to dosť slabé, ale aspoň, že ten pekný Narniovský vizuál za doprovodu skvelej Gregsonovej hudby ostal rovnaký. Nie je to už tak okúzľujúce ako prvý diel, ale stále sa to dá pozerať. Bitky, efekty, hudba, kostými, masky, výprava a podobne to všetko je opäť pekne, ale ten scenár je až príliš plochý, priamočiary, priehľadný a nevýrazný. Oblúbený soundtrack: Return of the Lion. 70% - 3* ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct. Pro dospělého málo záživný a pro děti zas moc nasilnický. Oproti tomu je film Pán prsenů úplně zlatej. Není zde v tomto pokračování žádná náprava. Stále všechno ve stejném a přitom by to při troše představivosti určitě šlo. Velká škoda. Postavy mají určitý svůj potenciál k zaujmutí diváka, ale příběhově je to hrozně zmršený. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Po příběhové stránce těžce nezvládnuté, ale jinak vůbec ne tak špatné, jak se povídá. Děcka povyrostla a už jsou mnohem snesitelnější, Caspian je cool a hláškující trpaslík s myšákem taky hodně zachraňují. Hlavní ale je, že nabušenější bitevní scény a lepší osobní souboje jsem neviděl v žádné fantasy od Návratu krále, díky čemuž se na Narnii klidně vydám ještě jednou. 6/10 (Tak napodruhý jsem zjistil zásadní věc. Barnese donutili mluvit s nějakým pekelným přízvukem, čímž samotnej Kaspian nabírá docela obludný rozměry. Zlatej dabing...) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (36)

  • Reklama za dětmi na vlakovém nádraží byla vyrobena pro Strand Magazine, ve kterém Sir Arthur Conan Doyle publikoval své povídky o Sherlocku Holmesovi. (Borat)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 141,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 419,7 mil. (NIRO)
  • Počas nakrúcania musela cateringová spoločnosť denne zabezpečiť jedlo pre približne 1100 ľudí. Spolu bolo pripravených vyše 200 tisíc jedál. (markuser)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama