Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 1

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 163)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Piráti Karibiku: Na konci s dychom? Zveriť tak ambicióznu tématiku do rúk niekoho ako je Gore Verbinsky bola asi chyba - už predošlé diely čo-to dokazovali, no až tento naplno odhaľuje jeho neschopnosť dať scénam aspoň nejaký šmrnc. Ale hlavná chyba je asi niekde inde, z filmu sála scenáristická bezradnosť, humoru výrazne ubudlo a na jeho úkor pribudlo naopak množstvo samoúčelných dialógových scén. Najviac na to doplatil chudák Johny, ktorý nemá čo hrať a nielenže ho výkonom prekonáva charizmatický Geoffrey Rush, ale v niektorých momentoch už aj Keira Knightley idúca na pol plynu, čo je tak trochu smutné. Ešteže je tu vynikajúci Zimmerov soundtrack, ktorý má azda len jedinú chybičku - zaslúžil by si lepší film. 50% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

To, co dvojka iba naznacovala - prilis kosaty dej a nasilu budovana mytologia, trojka zial este potvrdzuje a prekonava. Neumerne natahovana stopaz, kde by sa mohli v klude vyhodit cele samoucelne sekvencie (kanditatom c. 1 je prva scena s Jackom - v krajine mrtvych s rakmi na pusti) a este neumernejsie prekombinovany dej, v ktorom postavy "prevliekaju" kabat a menia svoje rozostavenie na rozlahlej sachovnici vzajomnych vztahov s rychlostou dosiahnutia prveho stomiliona na trzbach. Takyto zlepenec potom spolahlivo neguje zaujem o dane postavy, ktory nestaci udrzat ani hlavny stmelovaci clanok - Jack Sparrow (SPOILER: a preto ho je vo filme hned parkrat navyse). "Tvorcia" neochota rozlucit sa s pribehom je klincovana viacnasobnymi otvorenymi zavermi (a la zaver trilogie LOTR) - dokonca aj povinny dovetok filmu po zaverecnych titulkoch nemozno s pokojom nazvat vynimkou. Nastastie zopar forikov funguje dokonale, viacere potom aspon vycaria usmev na tvari a velka VDAKA za jednu sekvenciu - dokonale fungujucu ako krasna pocta nastupu na zaverecny duel v nesmrtelnom "Once Upon a Time in the West" (pricom ide rovnym dielom o vzdania holdu tak Leonemu ako aj Morriconemu). PS: Druhu projekciu som uz ani pri najlepsiej voli nevladal dopozerat do konca - cize celkovy dojem ide este dole. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Dějové veletoče a ukecanost trojky ´Pirátů´ mi hodně připomíná náš slovutný parlament. Nekonečné hádky a půtky, tu hrané pro oko diváka, tu míněné vážně, navenek vystupujete jako nesmiřitelní rivalové, ale v zákulisí mimo zraky veřejnosti si v objetí klidně přiťuknete i "pirátským rumem", v jednu chvíli si div nepadnete do náruče a hned vzápětí byste si klidně nůž do zad vrazili a prase aby se v tom vyznalo. Obdivuhodná precizní výprava a triky zaslouží absolutorium, závěrečná válečná řežba hodně zvedá výsledný dojem, ale za to více jak 2-hodinové (!!) UŽVANĚNÉ politikaření by tvůrci zasloužili přivázat ke stežni a zlískat záda. Anebo ještě lépe - 2 týdny v kuse inhalovat fusekle Jacka Sparrowa. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jestliže byl první díl originální, vtipný a velmi zajímavě zpracovaný, a druhý díl z prvního těžil, ale stále měl šťávu, tak třetí díl je vyprahlý, suchý a ničím nezajímavý. Přestože je ze všech nejdelší a skoro tříhodinový, nenašel jsem jediný silnější moment, dá se říci, že to jsou tři hodiny nudy. Jen konec je trochu lepší, ale předchozí velké nic nezachrání. Snad se tvůrci nepustí do čtvrtého pokračování, skončilo by to nejspíše katastrofou. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejočekávanějších filmů našlapaného léta 2007, ve kterém jsem dostal hodně Deppa, bojovnou Keiru, dopředu proklamovaného Chow Yun-Fata a nakonec po jasně daném happyendu jdeme domů. Nebo ne? Piráti se ukázali jako nečekaně nevyzpytatelný kousek. Věci, které se zdály jasné a předem dané, skončí přece jen trochu jinak a tvůrci se i po několikanásobném zaseknutí v úvodu nakonec vytasili s nezapomenutelným finále. Přiznávám, v první polovině jsem byl zklamaný a několikrát jsem se sám přistihl s myšlenkou, že jestli v podobném duchu skončí celý film, budu považovat třetí díl série za zpackanou šanci. Dialogy byly občas silně úsměvné a polopatické, chování Sao Fenga nelogické a všechno zachraňoval Depp, který potvrdil, že nezklame nikdy. Jenže Verbinski točit nezapomněl a navíc si ke spolupráci přizval poloboha Hanse Zimmera, který svou variací na Morriconeho soubojové skladby rozpoutal peklo, které pak trvalo skoro hodinu. Finální bitva ve víru je neskutečnou podívanou, která bere dech a vůbec veškeré události, které ji rámcují, drží Verbinski na uzdě i tam, kde by si jiní režiséři snadno vylámali zuby (Elizabethin projev k pirátům). A že mě zrovna konec téhle trilogie dojme k slzám, tomu bych před projekcí nevěřil. Bludný Holanďan tak stále pluje a Piráti z Karibiku se nestanou trilogií, která změní kinematografii. Málokdo ale napodobí její zábavnost. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Jack Sparrow (Johnny Depp) se ve filmu objeví až ve 33. minutě. (imro)
  • Ve scéně, kdy je rozstřílena loď pod vedením lorda Becketta (Tom Hollander), se trosky od lorda odrážejí jako pingpongové míčky, což je nesmysl, jelikož v reálu by úlomky dřeva měly přinejmenším roztrhat jeho oblečení a také ho poranit. (dom156)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama