Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

ivishka 

všechny recenze uživatele

K mému překvapení celkem poutavý příběh, který není jen pro děti ale i pro dospělé a titul rodinný film by celkem seděl. Pobavila mě forma jakou byl film a vůbec celé to tajemství Maharalu pojato. Brala jsem to jako nadsázku ovšem to mělo perfektní zápletku a poutavý průběh filmu vůbec nebyl k zahození. Zajímalo by mě co je na tom pravdy. Uvítala bych dokonce i pokračování tohoto filmu něco jako český starší Indiana Jones jenže bohužel pan Bořivoj Navrátil zesnul už v roce 2011, takže by to záleželo hlavně na Maroši Kramárovi nebo Barboře Seidlové s dětmi. Herecké výkony byly průměrné ale na poutavosti to filmu absolutně neubralo. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Na české staleté filmové vody sice bída, ale v těch novějších oranžových zažloutlých vodách plných herců, co neumí hrát, a dialogů, které jsou k upřímnému pláči, se tento klenot zahraničního napodobovatelství vyjímá trochu lépe. Dám tedy tři hvězdičky, ale v podstatě se přímo na místě přiznávám k jakémusi nadržování, i když to zas tak velká sláva není. Ale chvílemi to určité náznaky švihu prokazovalo. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Maharal je kriminální film pro děti zasazený do nejstarší části Prahy. Do míst, které by si by si zasloužila kvalitní dobrodružný příběh ve stylu Indiana Jonese či Flynna Carsena. Možná i toho si byli tvůrci vědomi, a tak se pokusili zkomponovat pověsti o Golemovi, Rabi Lévovi, Rudolfu II a nějakým tajemným pokladu z té doby. Bohužel z toho vznikla až moc dětská podívaná, kterou zpravidla jsme zvyklí vídat u našich západních sousedů. [4945. hodnocení, 206. komentář, 54%] ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Necekal jsem zazraky. Spise takove spestreni v zatuchajicim ceskem filmovem stereotypu. Nicmene je to takovy naivni vystrelek do nam hodne vzdalene ceske filmove budoucnosti. Ale kazdy takovy pokus jenom vitam. Kdyz pominu nesmyslnou natahovanou pribehu naprosto slepymi dejovymi ulickam, ktere se zase zpatky vraci a pokracuji dale v rozjetem pribehu. Pominu -li uzasne slabou hudbu, ktera by neobstala ani na venkovskem hudebnim festivalu "Du ven blejt". A pominu-li prilisnou naivitu, v tom ukazat nam srastiplnou a zamotanou cestu k hledani pokladu, ktera ma jit ve stopach cesty, kterou musel ujit znamejsi pribeh jeste znamejsiho Indyho, pak je to i vcelku koukatelne dilko. A jak jsem rikal, kazdemu takovemu ceskemu pokusu ja jenom tleskam. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Od školního představení na Den dětí jsem nic převratného nečekal…a viděl jsem pokus o dobrodružnou rodinnou podívanou, která má slušný námět, je sympatická snahou filmovými prostředky (i když možná místy trochu samoúčelně) narušovat „televizní prokletí“ většiny českých filmů a disponuje půvabnými představitelkami ústřední sesterské dvojice (B.Seidlová a A.Neubauerová). Zároveň je však příběh přehuštěn postavami, je v něm příliš mnoho děr, nedovysvětleností a nepravděpodobných náhod, které nezachrání ani závěrečný vizuálně efektní „průlet staletími“-působí totiž jako chatrná berlička. Pletu se, nebo vznikl film sestřihem materiálu určenému původně pro seriál? ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Rabín Jehuda Löw skutočne existoval, všetky pramene vo filme sú na motívy tejto historickej postavy. (Greenpeacak)
  • Antikvariát Schwarz, ve kterém zemře jeho majitel, kterého ztvárnil Josef Somr, je skutečným antikvariátem v Praze na Betlémském náměstí. Také název antikvariátu Schwarz se shoduje se skutečností. (navabaca)

Reklama

Reklama