Reklama

Reklama

V nadpřirozeném thrilleru One Missed Call obdrží skupina náhodných lidí děsivou sms, která se týká posledních okamžiků jejich života. Ačkoliv jde zprávy vymazat, danému nešťastníkovi jich postupně přichází stále víc a víc. Beth Raymond (Shannyn Sossamon) má hluboké trauma. Zcela nedávno totiž byla svědkem úmrtí svých dvou přátel, kteří zemřeli bezprostředně po sobě. Na celé věci je nejděsivější ta skutečnost, že oběma byla před smrtí doručena děsivá sms s obrazovým záznamem jejich skonu. Jakkoli se to příčí chladnému rozumu, oba následně zesnuli přesně takovým způsobem, jaký sms několik dní předtím předpověděly. Policie se domnívá, že Beth není při smyslech - až na detektiva Jacka Andrewse (Edward Burns), jehož sestra zemřela při podivné shodě náhod, ne nepodobné okolnostem úmrtí přátel vyděšené Beth. Beth a Jack se rozhodnou, že spolu tajemství znepokojivých sms odhalí... Čím blíže jsou pravdě, tím častěji se v mobilu Beth rozezní neznámá melodie a na displayi září slova Zmeškaný hovor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tohle měl být spíše zmeškaný horor.. Zřejmě na objednávku provozovatelů pevných sítí natočená (notně atmosféricky vyschlá) fúze Kruhu a Nezvratného osudu, po celou dobu sterilní jak ruce Hawkeyho Pierce těsně před operací. Režisér Valette údajně požádal před natáčením herce, aby se na původní Miikeho film nedívali a předpokládám, že po finálním sestřihu jim to samé doporučil i u vlastního díla.. No nic, počkám si na připravovanou variaci námětu s pracovním názvem Nevyzvednutá listovní zásilka. Jen si zkuste vydělat baterku z dopisu a ty fronty před přepážkou - tady půjde do tuhého.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Leean dostane na svůj mobil zprávu o zmeškaném hovoru s datem a časem, který teprve nastane. Když si zprávu s kamarádkou Beth (Shannyn Sossamon) poslechnou, jsou zděšeny - v nahrávce je slyšet, jak Leean umírá. A ještě více je Beth vyděšena, když Leean přesně v daný čas umírá za stejných okolností jako ve zmeškaném hovoru. Jen o chvíli dostává další Bethin kamarád Brian zprávu o zmeškaném hovoru ... Tak už nám zabíjela videokazeta, internet a další spousta moderních vymožeností, takže se konečně dostala řada i na mobilní telefon. Původní film jsem neviděl, a tak nějak po tom ani moc netoužím - japonci jsou prostě na tyto horory trochu úchylní, a američani to po nich stoprocentně kopírují. Jenže pak vznikají kvanta tuctových filmů, kde stačí vyměnit hlavní předmět, a máme zde nový film (resp. vždy aspoň dva nebo tři, započítaje americké kopie). Jenže ono už to nejenže neděsí, ale už se tomu ani nelze smát, i když se autoři hodně snaží přetvořit horor v komedii (tady mne nejvíce rozesmála scéna, kdy hlavní hrdinka "hrdinně" vleze do strašidelné nemocnice (aniž by počkala na svého kámoše), aby se o deset vteřin "hrdinně" snažila dostat ven). Jediné pozitivum tohoto filmu je Edward Burns, kterého mám tak nějak docela rád - a taky je mi jej trochu líto, v jakých sračkách se musí ukazovat... ()

Reklama

oRi11 

všechny recenze uživatele

Slabši horor, za celou dobu snad žádná scéna, která by mě naladila na hororovou atmosféru. Nic pořádně nefungovalo, z přiběhu nešel strach, děj mě v napětí neudržel, přesněji ani do napětí nedostal, lekačky nefunkční, efekty taky slabší. Jediné čím může film překvapit je duch malé holčičky, na to jaká je úroveň efektu v tomto snímku, vypadal dobře. Kdyby film měl aspoň nějakou amosferu a zpracování, tak by se o strach dokázal postarat. Šířící se smrt přez mobilní telefon, doplňená povedeným vyzváněním, je základ, s kterým se dalo naložit o dost líp, je velká škoda, že to dopadlo tak průměrně. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Uhrančivá tmavovláska Shannyn Sossamon v lehce strašidelném remaku střiženém ve stylu "j-hororů" se nechá vylekat rychleji, než já - možná proto, že všechny ty groteskní děsy připomínají recesní figurky z videoklipů Marilyna Mansona. Přesto je zajímavé sledovat, jestli přežije a jak se to strašení a vraždění vlastně vyvrbí. Ze závěrečné scény konečně na vteřinku zamrazí, pointa směřující k dalšímu dílu je ale úplně pitomá. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Už chápu, proč se na horory skoro vůbec nekoukám. Člověk se po dlouhé době na jeden mrkne a ten ho irituje po celou dobu svého trvání. One Missed Call = absurdnost, chyba. Pozor můžete z toho mít ještě větší trauma, než měly hlavní hrdinka, hlavní podhrdinka a blonďatá minihrdinka. Myslím, že si s tímto filmem k srdci nepřirosteme... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Film se nepromítal pro kritiky. (Chatterer)
  • Režisér Eric Valette nikdy před natáčením původní film neviděl a požádal herce, aby se nedívali taky. (Chatterer)

Reklama

Reklama