Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 832)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem film viděl, a dal mu čtyři hvězdy. Po roce jsem si film pustil znovu a dal tomu plnej počet. Proč? Protože takovéhle fantasticky pohádkovské příběhy se prostě už tolik netočí a já si jich odteď začnu nesmírně vážit. Hvězdný prach je opravdu moc hezká pohádka...ano pohádka, proč by ne. Vypráví moc milý příběh s herci, kteří se mně ve všech ohledech líbí a s hudbou, která mě v každé scéně nesmírně těší. Věřte mi ale, že všecko tohle může být opravdu hezké, ale když dojde na Roberta De Nira, který si užívá jednu z nejzábavnějších rolí, které kdy dostal, tak okamžitě zapomenete na veškeré chmury. U něj už je vidět, že to, co točí, točí proto, že ho to baví. Protože pustit se do takovéto role už dokáže opravdu jen frajer a on u mě frajerem je, obrovským. Tomuto filmu se tak prostě nedá vytknout vůbec nic. Je nádherně kouzelný, atmosférou, dějem, hudbou, vším. A také to je jeden z filmů, na které se rád podívám kdykoliv budu mít tu možnost. Tak se také stalo, že jsem film odchytnul v pátek večer na Nově a v sobotu odpoledne ho tam dávali znova. Tak jsem si ho pustil ještě jednou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Má 97 rokov!“ – „Takže mal dosť času trénovať.“ Knihu Neila Gaimana som nečítal, ale viete, z čoho súdim, že film HVIEZDNY PRACH je zlou adaptáciou? Z toho, že je nepochopiteľný (Gaiman ako producent výrazne zasahoval do nakrúcania resp. už do písania scenára). Dobré filmové spracovanie knihy má byť pochopiteľné i pre diváka, ktorý ju nečítal. Tí, čo nečítali Stephena Kinga, nepochopili MISERY NECHCE ZOMRIEŤ? Nie, pochopili ju a to dokonca veľmi dobre. HVIEZDNY PRACH som vôbec nepochopil. Už od prvých minút som sa neorientoval vo svete, ktorý tvorcovia predstavili, nevraviac o jednotlivých postavách, ich motiváciách a zvrat(k)och. Kde sa vzal jednorožec a o čo mu išlo? Ako skončil „muž-capko“ a prečo kráľovstvo nezdedila hrdinova mama, keď ako jediná spomedzi súrodencov prežila? V akom svete sa príbeh odohráva? Je to alternatívna dimenzia, v ktorej môže vedľa seba fungovať Londýn a gigantická rozprávková ríša? Kto vlastne je „mäkký kapitán Shakespeare“, koho prepadáva vo vzduchu a prečo je vlastne v príbehu (lebo bol v knihe?)? Z tempa som bol vyhodený tak často, že ma nebavilo užívať si hŕstku vtipov (duchovia), hercov (predovšetkým Michelle Pfeifferá, Robert De Niro a Claire Danes), uchádzajúcu výpravu a pekné masky. Presne TOTO je ten typ rozprávok, ktoré ak si pozrie našinec, bude krútiť hlavou „nad tou hlúpou západnou produkciou“. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z filmů poslední doby nepochybně největší filmový zážitek - velice příjemná pohádková fantasy, velmi slušně zahraná, obsazená a režijně i scénáristicky důkladně ošetřená. Působivá romantická podívaná o hledání lásky a úspěchu v životě. A na rozdíl od řady komentářů si nemyslím, že by trpěla chudou výpravou. Scény se vzdušným korábem patří k těm, které mi natrvalo utkví v paměti, a právě o takovém korábu jsem jako kluk snil. V řadě scén si autoři utahují z pohádkových stereotypů a odlehčují vyprávění vtípky a napínavými souboji. Úklady, vášně, boj, prostě všechno, co divák může ocenit. S výjimkou opravdu malých dětí (protože film obsahuje přece jen drastičtější scény) je snímek opravdu pro každého. Celkový dojem: 95 %. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

70% Příjemná podívaná, která by potřebovala víc peněz (=lepší triky a velkolepější výpravu) a vyváženější scénář. Odvázaného humoru je někdy možná příliš, dojem naštěstí vyvažuje půvabně zpracovaná lovestory. Romantika ze staré školy... padlá hvězda... naivka měnící se v muže... pramínek vlasů jí ustřihnu potají... polibek před zlou čarodějnicí... prostě fajnová pohádka pro děti i dospělé. A Matthew Vaughn po mém soudu rozhodně patří do horních dvaceti procent nejschopnějších popcorňáků, co jsou k mání. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Strašně moc milé překvapení - takhle nááádhernou a milou pohádku "pro starší děti" jsem vůbec nečekala. Vyloženě pohladí po dušičce. A to ani nevím koho z herců vychvalovat dříve - lahůdkového Roberta De Nira, roztomilého Charlieho Coxe, ďábelskou Michelle Pfeiffer...Rozplývat se musím nade všemi. V tom nejpozitivnějším slova smyslu film pro celou rodinu :o) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Pohádkový příběh vznikl v roce 1997 původně jako komiks. Když ho o rok později Neil Gaiman přepracoval do knižní podoby, tak se okamžitě stal bestsellerem a začalo se mluvit o filmovém zpracování. (venus)
  • Ve scéně, kdy si Tristan (Charlie Cox) ošetřuje oko, je vidět, že oko není zraněné. (Pepy)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama