Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 833)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není nic romantičtějšího než darovat zraněnou, unesenou ženu." Tak to nemohu posoudit, protože jsem takovej dárek ještě nedostal. Nicméně v časech mýho mládí bych si takovej dárek asi užil. Stejně jako Hvězdnej prach, což je docela poutavě natočená pohádka, ve který si pár hereckejch veteránů zase jednou připomnělo doby, kdy zářili na hereckým nebi. Kromě toho to pro mě přineslo i dost vtipu ve formě osla proměněnýho ve sluhu, skvělým stylem šermujícího mrtvýho Septima, tvrďáckýho pirátskýho kapitána Shakespeara v šatičkách a taky veselej spolek mrtvejch bratří určitě stojí za zapamatování. Fantasy sice moc nevyhledávám, ale tohle je fakt dobrý. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

70% Příjemná podívaná, která by potřebovala víc peněz (=lepší triky a velkolepější výpravu) a vyváženější scénář. Odvázaného humoru je někdy možná příliš, dojem naštěstí vyvažuje půvabně zpracovaná lovestory. Romantika ze staré školy... padlá hvězda... naivka měnící se v muže... pramínek vlasů jí ustřihnu potají... polibek před zlou čarodějnicí... prostě fajnová pohádka pro děti i dospělé. A Matthew Vaughn po mém soudu rozhodně patří do horních dvaceti procent nejschopnějších popcorňáků, co jsou k mání. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Míň dětinský než Narnie, ale zase víc pohádkový než pán prstenů. Příběh se bohužel nebere moc vážně a nejsem si jistej jestli se tam úplně hodily komediální prvky, podporovaný ještě takovou laškovnou hudbou a taky naivní scény, který maj za úkol nasměrovat díváka, přesně tam kam je potřeba se tu a tam objeví, ale ono si to taky nehraje na žádnou úžasnou fantasy, je to prostě taková fantasy pohádka, kterou si člověk užije, i když ho to nějak neohromí. Herci se mi vesměs líbili, hlavně teda Robert DeNiro byl hustej měkota, na druhý straně zase Michelle Pfeiffer je výborná čarodějnice a Claire Danes to tady vážně sluší, bohužel mi už míň sed hlavní hrdina, ale budiš. Triky povětšinou výborný a hudba mírně obšlehnutá z Sunshine,ale skvělá. Celkově se jedná o fantasy, který hodně příjemě pobaví a ještě zvedne náladu, ale víc to nemá moc co nabídnout......No, tak druhý skouknutí už je jasně za 5*, skvělá fantasy pohádka s úžasnou hudbou a nádhernou Claire Danes, fakt nevim, proč sem nedal 5* hned napoprvý, sem to bral asi moc vážně a tolik si to neužil, to sem to ale pěkně blbej kokot ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

FANTASIE. Jedno slovo, které vystihne snímek mnohem lépe než celá esej o tom, jak mohou a měly by být pohádky kouzelné. Hvězdný prach splňuje všechny nároky na pohádku i fantasy a konečně se jako jeden z mála filmů nebojí magie. Drobností je tu více než chlupů na koze, která bývala člověkem a sympatický hereckých výkonů se tu nedopočítávám ani kdybych byl vládce černé magie. Každá postava je působivě a smysluplně napsaná ( i ty, které překvapí svými excesi - případ De Nirovi kapitána) a překvapí i hraní "hvězd dnů minulých" mezi které patří Michelle Pfeiffer(stále nádherná), De Niro(stále si svou postavu umí užít na maximum) a Peter O'Toole(stále umí nastavit svou tvář, aby vypadal schopně). Hvězdičky budoucnosti se rozzáří světlem nejsilnějším. To splňuje hlavně Claire Danes, která konečně ukázala, že je herečkou, na kterou by jednou mohli chodit davy. Vybrala si úžasnou roli v úžasném filmu a Charlie Cox jí sekunduje velmi podařeně. Pocit z celého snímku nemůže být záporný, i kdyby jste hledali všechny možné chybičky. Těch je jak hvězd na nočním nebi, ale stejně jako tam jsou některé velké a září více než ostatní, ale přesto dotváří snímek do jeho pohádkové dokonalosti. Některé scény jsou tak geniálně vybroušené a ozvučené, že vás bude mrazit v zádech a budete doufat, že ten okamžik neskončí. On skončí, bohužel, ale přijde další a bude střídat s dalšími neméně úchvatnými, které v pár okamžicích dají vzpomenout na nejvýpravnější snímky posledních let. Osobně jsme se měl na co dívat stále možná i více než v Pánovi prstenů. To jsem nezmínil hudbu, která má v pár okamžicích opravdu úchvatnou kvalitu. Neil Gaiman je tvůrce, který při vymýšlení svých úchvatných příběhů občas neví, kde jsou hranice vkusu, které se vztahují na daný žánr. Proto je dobře, že podle jeho novely byl scénář přepracován a opravdu až na pár drobností přetvořen ve film, který je pro širší publikum. Ale je i trochu problematické říct, kdo by měl na Hvězdný prach jít do kina, protože, i když je to romantická pohádka, děti nepochopí všechno a možná se budou ztrácet a někteří dospělý právě naopak budou ohrnovat nos nad klišé a "všemi prvky, bez kterých by pohádky nebyly tak nádherné". Ať si každý sám rozhodne zda našel svou hvězdu a ta mu zasvítí. Já ji našel. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Čekal sem neuvěřitelnej malér, ale dostalo se mi velmi zábavného fantasy, které má akorát problémy s tím, že neví, pro koho vlastně je. Pro dospěláky je moc pohádkové, ale svoji sestru bych na ni taky nevzal, protože ji nehodlám vysvětlovat, co je to "buzík" a "Transvestita", to přenechám jiným, stejně jako někdy přece jen kapku brutální, nebo minimálně morbidní scény bych asi ohodnotil větším ratingem a ne českým dabingem. Pro děti v nás dospělých ale velmi přijemný zážitek ()

Galerie (49)

Zajímavosti (34)

  • U přívěsku, který létá před umírajícím králem, je možné rozpoznat, že je zavěšen na provázku. (Pepy)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama