Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (682)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitně natočené drama o jednom starém nesourodém přátelství. Překvapil mě hlavně výborný Adam Sandler ve vážnější roli, ale Don Cheadle nebyl o nic horší. Dlouho to vypadalo i na plný počet, bohužel asi patnáct minut před koncem to začalo ztrácet šťávu (dost nereálný part pana soudce + přibývající sentimentalita) a závěrečný (i když úsměvný) pohled kamery to už nedokázal zachránit. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Z rozporuplných reakcí amerických kritiků lze poznat, jak moc jsou v USA na téma 11. září ve filmu citliví. Tady je ale útok použitý jen jako tragédie, kde jednomu z hrdinů zahynou žena s dětmi - mohla by tam být klidně autonehoda nebo "obyčejný" pád letadla a na děj by to nemělo vliv. Rozhodně si nemyslím, že by docházelo k exploataci bolestivého tématu, naopak Binder vypráví velice citlivě a vyhýbá se přílišnému tlačení na pilu. Herecké výkony jsou znamenité do jednoho - Sandlerem počínaje a Sutherlandem konče. Snad jen dějová linie s psychicky narušenou pacientkou (byť sama o sobě půvabná) trošku přebývá. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Spíš 3 a 1/2. Binder první hodinu trochu přešlapuje na místě a nutí člověka mít rád postavy, o kterých vlastně nic neřekne. Ke konci se naštěstí všechno malinko zvrtne a emoce pořádně vyplují na povrch. Cheadle se Sandlerem hrají bezchybně, ale kdyby měl film malinko rychlejší tempo a tlačilo se víc na emoce, určitě by mu to prospělo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príbeh o priateľstve dvoch kamarátov, ktorí spolu študovali medicínu. Kým jedného sužuje malicherný problém byť aspoň chvíľu sám sebou, druhého po strate rodiny pri leteckej katastrofe prenasledujú psychické problémy. Obaja však potrebujú jeden a ten istý liek. Mať jeden druhého. Adam Sandler v úlohe, akú som si v jeho prípade nevedel predstaviť. A viete čo? Zvládol to veľmi dobre. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nelze filmu upřít citlivě natočená postava Adama Sandlera a hluboké vazby mezi jednotlivými charaktery. Zbytek ovšem nemá takový tah na branku. Dějově pomalý a nevýrazný snímek, který stojí a padá především právě na hercích a kvalitně navozené atmosféře (hudba). Spousta postav je tam zbytečná a některé scény mi tak úplně nepřirostly k srdci. Jistotou zůstává fakt, že Sandler předvádí nejlepší herecký výkon kariéry. Už proto stojí za to se na film podívat. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • V jednu chvíli měl roli Alana Johnsona hrát Javier Bardem, ale kvůli pracovnímu vytížení musel projekt opustil a roli nakonec získal Don Cheadle. (Cheeker)
  • Adam Sandler svojím vzhľadom (najmä účesom) nápadne pripomína Boba Dylana, čo platí aj o podobnosti filmového plagátu s obalom Dylanovho albumu "The Freewheelin'". (mijec)

Reklama

Reklama