Reklama

Reklama

Píše se rok 2018 a na zničené Zemi proti sobě bojují zbytky lidí a počítačový systém Skynet. John Connor sice přežil Soudný den a byl vychován jako budoucí zachránce lidstva, ale zatím je pouze jedním z mnoha řadových velitelů. Lidstvo právě objevilo nový prostředek ke zničení Skynetu – rádiový kód schopný rychle a stoprocentně deaktivovat každý stroj. John Connor si uvědomuje, že toto není budoucnost, o které mu jeho matka vyprávěla. Něco je jinak. To se potvrdí, když se John seznámí s Marcusem Wrightem, mužem, jehož poslední vzpomínka je vlastní smrt. Jedná se o nový druh terminátora, uvnitř kovová kostra, ale zároveň lidské srdce a mozek. John a Marcus se společně musí vypravit do srdce Skynetu, aby zachránili jistého muže, kterého tam vězní. Jeho jméno je Kyle Reese a je to Johnův budoucí otec, který se jednou vrátí do minulosti a bude chránit Sarah Connorovu. (TV Nova)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (1 900)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film nese chybu ve svém názvu., Tohle není žádný čtvrtý díl Terminátora, nic z něj nezbylo kromě několika hudebních doprovodů a pro mne nejlepší scéna, kdy ve finále vyleze z nějaké mrazničky (digitální) Arnold ... Jinak prostě mi to spíš připomínalo takový vyspělejší jako by Cloverfield, kde nevíte odkud co přiletí, přistane, spadne, střelí ... Je to akční, strašně akční, ale totálně prázdné ... Dobřem, to si můžu pustit nějaký demo na PC u nějaké videohry a mám to to stejný. Tohle má naprosto nulovou atmosféru a hraje se JEN na efekty, které jsou sice špičkové, ale když já raději toho oldschoolového klasického Ramba 4, kterému tohle nesahá ani po kotníky ... Podívaná pěkná (v kině), ale s Terminátorem to nemá nic společného ... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Budoucnost je nejistá…. V té záplavě akce, zajímavostí světa Mad Maxe či strojů Matrixe za pomoci odkazů a citací děl předešlých (starý dobrý T 800 – fakt, nevěřil bych, jaký to pro mne bude zážitek!) člověk omluví scénáristická zaváhání či fakt, že postavy přes všechno dobrodružství zůstávají neosobní. Snad jen S.Worthington… Nekriticky říkám – byl jsem akčně ukojen! A věřte, že děti byly nadšené minimálně stejně! Akční nářez, při kterém šrotovné dostává nový rozměr a který si doma (bohužel) vychutnají jen ti nejmajetnější! A tak mi ostatní - jdeme do kina!! PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ***** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? "I'll be back"! KLIDNĚ! ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Těžko čekat něco víc, než co přinesly trailery. McG servíruje (ne)překvapivě slušný letní blockbuster, do kterého vesele fláká jednu citaci vedle druhé a to vše ve vizuálním ražení Charlieho andílků. Funguje to, hlavně v první polovině, více než obstojně. Atmosféra zbořených ulic vtáhne diváka přímo doprostřed jakékoliv herní pecky a akční vsuvky, v nichž hrdiny pronásledují obří roboti, v sobě mají víc života než celí Transformeři. Tyčí do ksichtu však dávají filmu scénáristi, jimž evidentně moc nezáleží na zdravé logice a mermomocí musí začít pitvat postavy a vztahy, jen aby se dobrali slzoproudného konce, který chytá (doslova) za srdce. Závěrem jedno jméno – Sam Worthington. Ten člověk ještě udělá v řadách charismatických hollywoodských chlapáků pořádný průvan. Je to nakonec on, kdo sedmdesátiprocentní váhání převažuje na čtvrtou hvězdičku. Těžko říct, co s tím udělá časový odstup a případná další projekce. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Marcus: Dám mu své srdce. Blair: Ale chtěla jsem s tebou mít malé robůtky. Připomíná mi to vtip o policajtovi, co si prohlíží v krámě termosku a ptá se prodavače, k čemu to je. Teplý v ní zůstane teplý a studený studený, povídá prodavač. Hmm, to je dobrý řiká policajt a koupí si to. Druhej den se kolega v práci ptá, co to má. To je termoska, řiká ten první policajt. A k čemu to je, ptá se druhej. Teplý v tom zůstane teplý a studený studený. A co v tom máš? Kafe a dva nanuky. Hodí se zejména k odkazové scéně, kdy na T-800 model Arnoldigi vyteče nejdříve roztavená ocel a následně kapalný dusík. Zkrátka pokud by se film rozsekal na jednotlivé kousky, ty by samy o sobě ušly. Jenže pospojovat je dohromady takovýmhle způsobem je takřka trestuhodné. Nápor čtyř scénáristů udělal svoje (a zřejmě i notné úpravy a prostříhání) a výsledek je nelogický zkratkovitý zmetek s dialogy jak z německé adaptace bestselleru Rosamundy Pilcherové, které válcují každou potenciálně silnou myšlenku silou harvestera. Dobrý nápad jak od P. K. Dicka s infiltrátorem co neví, že je infiltrátor, je zabit jednoduchostí jeho cesty. Má za úkol lokalizovat Kylea Reese - ejhle půl dne po vytvoření ho náhodou potká (BTW se zorientoval docela rychle). Má přivést Johna Connora - potká sexy pilotku, pro kterou je nepřekonatelnost vztahu mezi člověkem a robotem jen zastaralou společenskou konvencí, dokonce kvůli němu zradí lidi, se kterými už pár let bojovala. To má sice za následek smrt několika postradatelných crew members (zdravím Galaxy Quest), ale koho to zajímá, že. Jestli všechno tohle Skynet předpokládal, nejde asi o umělou inteligenci, ale o umělého věštce. Infiltrace do robotí továrny, která má kdovíproč ovládací interface tak, aby ho mohl používat člověk, byla nějak hódně moc snadná ne? A tak bychom mohli pokračovat do aleluja, o časových paradoxech probíraných mnohokrát nemluvě. Je smutné, že jsem původně nic chytrého nečekal, takže jsem ani nepředpokládal, že bych mohl být zklamaný. Ale po shlédnutí mě mrzí ten zcela evidentně promrhaný potenciál. Nutno ovšem říct, že film ani na chvilku nenudí, odrežírovaný je slušně (proto bych hlavní vinu nesvaloval na McGho) a ozvučení je dobré. Ještě třeba poznamenat, že oceňuju užívání klasických palných zbraní, laserová blikátka nemám rád. Závěr: Je to lepší než Vetřelec 4 (a vlastně než všechno co následovalo po Cameronovi). ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Je škoda že sa Terminator: Salvation od začiatku musel potýkať s rôznymi problémami, vrátane výberu režiséra, ktorému málokto veril, viacnásobnému prepisovaniu scenára a v neposlednom rade zrejme i zostrihu verzie idúcej do kín. Dej pritom určite nie je nezmyselný a fanúšikovia, ktorí majú skutočne jasno v terminátorskom vesmíre musia oceniť nielen všadeprítomné odkazy na minulé diely ale aj postupné prepájanie mytológie, a to aj napriek spomínanému nešťastnému zostrihu, nechávajúcemu biele miesta v deji a nútiacemu diváka k následnému zamysleniu sa. Pár žánrových klišé a menších dejových nezrovnalostí síce priam kričí ale snahu posunúť sériu smerom od už v trojke ošúchaného konceptu, zabŕdajúcemu do paródie nejde neoceniť. Boj ľudí so Skynetom v budúcnosti je totiž z hľadiska série podstatnejší ako x-té cesty Arnoldovej T-800 do minulosti, ktoré dej donekonečna posúvať nemohli. Je len na škodu, že konzervatívny divák si to nie vždy uvedomuje a tým pádom si nedokáže vychutnať ani zostávajúce klady - či už výborného Worthingtona, nádhernú apokalyptickú atmosféru a množstvo špičkovo natočenej akcie. McG v náročnej úlohe viacmenej obstál, bez spomínaných problémov si však film mohol nájsť cestu aj k vačšiemu množstvu divákov. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (65)

  • V několika scénách je vidět, že Kyle Reese (Anton Yelchin) nosí boty značky Nike. Jsou nápadně podobně modelu Nike Vandal, který nosila stejná postava v Terminátorovi (1984). (BLStryker)
  • Film bol do kín rozosielaný pod krycím názvom "Project Angel". (Greenpeacak)

Související novinky

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama