Reklama

Reklama

Světla pasáže

(seriál)
Česko, 2007, 14 h 54 min (Minutáž: 52–54 min)

Hrají:

Monika Hilmerová, Markéta Plánková, Miloslav Tichý, Martin Trnavský, Kristýna Leichtová, Jana Hlaváčová, Jiří Dvořák, Michaela Kuklová, Vlasta Peterková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(17)

Obsahy(1)

Světla pasáže vyprávějí o těch, kteří hledají spravedlnost. Jejich klienti přicházejí do advokátní kanceláře, kde obnažují své soukromí až na kost. Dvě atraktivní právničky a jeden nesmělý mladý právník jim naslouchají a sami se přitom ocitají v soukolí intrik a paragrafů. Při hledání odpovědí pro své klienty totiž nejednou musí na stejné otázky odpovídat sami sobě, neboť dramata z advokátní kanceláře přecházejí do soukromí našich hrdinů a ti si své velké životní kauzy musí prožít se všemi emocemi, bolestmi i slastmi, s nimiž žádný zákoník na světě ve své chladné liteře nepočítá. A pak je tu ještě pasáž se svými obchůdky a kavárničkami plná dalších příběhů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

#47 

všechny recenze uživatele

Typický produkt současné české seriálové tvorby...nenáročný, rádobyvtipný, s líbivou hudbou, nablýskanými interiéry a pohlednými herci, cílová skupina - ženy všech věkových kategorií. V podstatě z toho vyleze opět nějaká telenovela typu Ordinace, Letiště atd...už to že naše právničky řeší hlavně rodinné právo naznačuje kam se bude seriál ubírat. ()

Greedo odpad!

všechny recenze uživatele

Tudy cesta nevede. Většina seriálů českých komerčních televizí nestojí za nic. Vznikl nový trend natáčet si spousty vlastních televizních seriálů, které budou dělat společnost některým spoluobčanům, kteří patrně nemají nidc lepšího na práci, než jen sedět u bedny za každou cenu. Vidím v tom jakousi "konzumaci", která vám nic nemůže dát, ale alespoň nějak zabijete čas. Z těchto důvodů dávám tomuto dílu z mnoha dalších "odpad". Naprostá zbytečnost... ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

přiznávám - sleduju to a dělá mi to dobře, asi jako Ally McBeallová, i když jsou to seriály rozdílné. Akorát poslední dobou zjišťuju, že "Světla" sleduju už jen kvůli pěkným herečkám (až na mámu té Julie a tu malou Terezu nebo tak nějak) a supr hudbě, která je beztak z mezinárodního archivu Sonoton. Jinak IMHO do mého hodnocení nezahrnuju přídavné blbosti typu maximálně spoilerovitých ukázek na další díl nebo docela jasné čitelnosti příběhu. Skutečně oddychový seriál. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Kdy už konečně začnou české televizn stanice experimentovat. Neustále omýlané seriálové příběhy o vztazích už mě dohání k zoufalosti. A nezáleží na tom, jestli jsou to lékaři, právníci, obchodníci a kdovíco. Už žádné další podobné ptákoviny. Velký potenciál by měla utvořená komunita, ale vzhledem k jednoznačnosti a přímočarosti postav, nezbývá moc místa pro srandu. O těch hlavních postavách radši nemluvit. ()

AndreyCSFD odpad!

všechny recenze uživatele

Tak, Nova vyplodila další seriál ze života, tentokrát právníků. Nevím, jestli mi to uniklo, ale scény ze soudní síně a brilantní závěrečné řeči se prostě nekonaly, což v seriálu o advokátech považuju přinejmenším za podivné. Seriál si vystačí s minimem lokací a s minimem herců, přičemž právničina je velmi společenské povolání. Slečna koncipientka se chová jako naprostá káča, v prvních dílech neustále běhá za nějakým kleptomanem a naprosto s klidem prohlásí, jak dostala zkoušku z obchodního práva. Mladý koncipient je tak natuplý, že by ho snad vyrazili i z Plzenských práv. Pan Trnavský (Gemini jej příznačně nazval pan 513/1991) se ohání paušálem a obchodem až z něho přímo tryská, že nemá ani šajn o čem mluví a Monika Hilmerová hazí jen útrpné obličeje. Celá lovestory je násilně vykonstruovaná a absolutně neuvěřitelná asi tak jako společná kancelář advokáta specializujícího se na obchod a lidumilky se zálibou v rodinném právu. Vedlejší linka Kuklové a Dvořáka není ale o nic uvěřitelnější. Seriál by měli zkouknout zájemci o právničinu s poučením, že přesně takhle to není. Jediný, kdo mi tam sedí a co je ze života, je slečna sekretářka, která prozíravě balí advokáty. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama