Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Seriál, který dokáže zaujmout, rozesmát i rozesmutnit a přitom se vždy vyjadřuje k aktuálním radostem a strastem mojí generace. Chvílemi možná až moc zkratkovitě, ale stále poměrně přesně. Věrohodnosti napomáhají i výborně zvolení herci (i ten Dev Patel je ve výsledku mnohem snesitelnější než ve Slumdogovi), kde pochopitelně zaujme hlavně Nicholas Hoult, jehož postava prochází asi největším a nejméně klišovitým vývojem. Jinak se ale Skins všelijakým těm klišé nevyhýbají a motiv překvapení se opravdu při sledování moc často nedostavuje. Naštěstí na tom ale seriál postavený není, takže se ve výsledku o velké mínus nejedná. Seriál navíc příjemně ubíhá a první dvě série pro mě byli otázkou pár dní. Největším plusem je ale z mého pohledu fakt, že v podstatě každý díl má uzavřenou dějovou linku a tak s odpovědí na některé dříve položené otázky nemusíte čekat x dílů (nebo dokonce řad - zdravím J.J. Abramse). Hodnocení: 1. řada 4*, 2. řada 4* ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Takže první dvě série jsou divoké, drsné a až strašidelně a syrově realistické. A to je na tom právě to hlavní. Donutí vás to přemýšlet o životě, ale taky o naprostých blbostech. Je to taková "emoční dávka" :) za 5 hvězdiček No 3. serie je propadák ( tak možná 2 hvězdičky) ve čtvrté se to trochu zvedá (3*) a 5 a 6. už se zase celkem dají,(4*) ale stejně bych řekla, že na první dvě prostě nemá....Takže moje celkové hodnocení je sice 5 hvězdiček, ale je to především za ty první dvě série, které jsou naprosto bezkonkurenční. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Sometimes I think I was born backwards..Like, you know, come out of my mum the wrong way. The people I should love, I hate, and the people I hate...." Nechápu, jak jeden seriál může být tak geniální a zároveň tak špatný. Výjimečně není řeč o ubývající kvalitě, ale o hlavních postavách, po dvou sériích totiž pokaždé nastoupí nová parta. První a druhá série mě moc neoslovily, nadchla mě jedině postava Effy, takže jsem sledovala pouze její příběh a těšila se na třetí řadu, kdy nastoupí jako ústřední postava. Zajímavě působila i Cassie s tou svou poruchou příjmu potravy, ale nakonec se její příběh zvrátil v tu samou zápletku jako u ostatních postav ala "spal jsi s Michelle, tak já budu na oplátku spát s každým, kdo se mi postaví do cesty", což, přiznejme si, nemá daleko k americkým teen seriálům a prostě je to naprosto nezajímavé. Většina postav je na zabití a opravdu bavit mě to začalo až s příchodem "druhé generace", kde jsem si Effy zamilovala asi tak jako žádnou fiktivní postavu předtím ( ano, a to že nosí martensky a roztrhané věci jako já tomu trochu napomohlo:)) ) a konečně se začala zajímat i o ostatní, přestože příběh je stále trochu šablonovitý a opakující se po první generaci, já se těch sprostých slov, nepřátelství, lásky a drog nemohla nabažit! (myslím v seriálu samozřejmě). Sedmá série? Ta se nestala! Čtyři hvězdičky jen a jen za třetí a čtvrtou sérii, jinak si to zaslouží tak dvě. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bryan Elsely, Jamie Brittain, Libby Sample | Hudba: Fat Segal | Produkcia: Chris Cligh, Matt Stevens | Distribúcia: E4 | Štúdio: Company Pictures. Storm Dog Films || Teen séria po britsku. Hriešnosť na silu, dnes už dokola omielané. Na jedno videnie možno príjemné, no pre mňa nedostatočne pútavé na to, aby som čakal ďaľšiu epizódu. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Wow, lovely. Channel 4 nezklamal. 1. řada je výbornou výpovědí o dnešní generaci teenagerů. Tvůcům se totiž podařilo namixovat mix příběhů (extrémy i klasické mladické strasti), díky kterému celý seriál působí hrozně uvěřitelně. 2. řada bohužel trpí klasickým neduhem všech pokračování. Jinak řečeno, bigger neznamená better. Od začátku je to děsně depresivní a měla jsem pocit, že scénáristi se tam snažili nacpat dramatické zápletky jen proto, aby tam nějaké byly a ne z důvodu, že by si to vyžadoval příběh. S lehce tématizovaných dílů první řady se staly epizodky soustředící se vždy jen na jednu postavu a to celkovému výsledku zrovna neprospělo. Z poloviny děcek jsou totální trosky. Ale pořád je to velmi dobrá řada s dojemným koncem, na který jen tak nezapomenete. Z herců bych jednoznačně vyzdvihla Nicolase Houlta a Hannah Murray. 1. řada - 5*, 2. řada - 4*. O restart nemám zájem. ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • Scéna sexu Emily (Kathryn Prescott) a JJe (Ollie Barbieri) se setkal s ostrou kritikou od lesbické komunity. (GreatestFan)
  • Ve 3. epizodě 3. série s názvem''Thomas'' se v roli DJe objeví Daniel Kaluuya, který hrál v první generaci Poshe Kennetha. (GreatestFan)
  • Celé hlavní obsazení 1. série kromě Deva Patela bylo nominováno na cenu Zlatá Nymfa za nejlepší/ho drama herce/herečku na mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu. (GreatestFan)

Reklama

Reklama