Reklama

Reklama

Speed Racer

Trailer 4
Akční / Rodinný / Sportovní
USA / Německo / Austrálie, 2008, 135 min

Speed Racer je mladý automobilový závodník, který již odmalička, stejně jako jeho rodina a její firma Racer Motors, žije pouze pro superrychlá auta a svět, který se točí kolem závodních okruhů. Starší bratr Rex ho odmalička tajně brával na závodní dráhu, kde ho učil řídit. Také díky němu se ze Speeda stal jeden z nejlepších současných závodníků, který dokáže s neuvěřitelnou jistotou ovládat vše, co má volant, i v těch největších rychlostech. Pomáhá mu při tom mechanik Sparky a podporuje ho celá rodina včetně přítelkyně Trixie. Svět velkých závodů není jen o rychlosti a dovednostech řidiče. Jak Speed postupně zjišťuje, točí se v něm také velké peníze, odehrávají velké podvody, vydírání, manipulace s výsledky ve prospěch vlivných sponzorů, a dokonce vraždy. Odmítne nabídku vlivného Alberta Roayltona, aby jezdil pro jeho firmu, stejně jako tajemného závodníka Racera X, který pracuje pro detektiva Detectora z oddělení pro hospodářskou kriminalitu a žádá, aby mu pomohl v boji s korupcí a zločinnými praktikami na závodních okruzích. Aby dokázal, že podvody závody nemohou ovlivnit, rozhodne se zúčastnit nebezpečného závodu Casa Cristo, při němž před lety zahynul Rex. Chce závodit za stáj Togokhan Motors stejně jako Racer X a dědic firmy, japonský závodník Taejo Togokhan, který se vzepřel gangsteru Cruncherovi, jenž ho donutil prohrát několik závodů. Závodu se účastní také jeho japonský konkurent Muša, který uzavřel dohodu s Roayltonem, aby mohl získat pod kontrolu oslabenou Taejovu firmu. Speed, Racer X i Taejo vědí, že je čeká nebezpečný závod, v němž půjde o život. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (906)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je to barevné, je do digitální, není to reálné, je to krásné a je to rychlé, velmi rychlé! Speed racer je filmem, kterému jsem nevěřil. Jeho barevnost, provedení, myšlenka, téma všechno mi přišlo, příliš daleko od současného mainstreamu a artu současně, což se potvrdilo. Přesto to Wachowski dokázali. Natočili klenot s větší porcí emocí a barev než mají všechny rádoby hity dneska dohromady (takový Indy se asi schovává, aby ho Speed nepřejel...). Někdo styl hraje, někdo styl je. Stylovost, je od první minuty snímku patrná, úžasná, dětská a přitom tak úchvatná a přirozená. Tempo filmu je neuvěřitelné, je to jako jeden nekonečný závod, v kterém se mění barvy, herci, hudba, ale vše plyne rychle a stane se toho opravdu hodně za 129 minut. popravdě jsem si v půlce filmu po jednom závodě myslel, že je konec, ale další hodina mě přesvědčila o opaku. Herci jsou skvělí, naprosto. Emile Hirsch je talent a pomalu i můj obrovský oblíbenec vedle kterého to velmi sluší Christině Ricci. Překvapí také hromada vedlejších postav doplněná největšími jmény jako Susan Sarandon, John Goodman nebo stále ztracený Matthew Fox. Zpět k filmu. Brutální střih, triky a celý styl filmu je pravděpodobně pro dost vyhraněnou skupinu lidí, když nepočítáme děti. Přesto mám pocit, že kdyby Wachowští chtěli, mohou vystřihnout 15náct minut a mají čistý film pro dospělé, který je "pouze" natočený trochu jinak než je obvyklé. Někdo se může ztrácet v rychlosti, s kterou se mění scény, někdo si vzpomene na hraní počítačových her jako je Wipeout a další, jiní si zase vzpomenou na to, jak byli děti a ve školní lavici si představovali, jak jedou svůj vysněný velký závod... Každý si najde něco a zábavu tu najde v obrovské míře každý, kdo se nebojí zasmát a nevadí mu "něco nového a neviděného". Tohle je dospělý film natočený jako dětská fantazie. PS: takhle mě u digitálního/kresleného filmu ještě nikdy nemrazilo v zádech... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Největší zklamání roku 2008 ;-( První hodina je strašně pomalá, opice to sice sem tam zachrání, ale dítě zase naopak vše pokazí…Závody dobré, triky moc přestylizované a tím pádem pro moje oko působící umělé, pří některých pasážích mě dost rušilo pozadí, asi to byl jenom můj pocit, ale někdy film působil obrazově lacině. Čekal jsem od filmu daleko více akce a zábavy, než řečí a řečí a zase řečí…. Speed Racer je pro mě strašně dětský – bohužel a jedno velké klišé. 4/10* ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak barevné... Ach jo, ten film mě prostě uchvátil. Posunul dál. Prostě se mi moc líbil ;-) Vyčkávala jsem, přecházela ho a vyplatilo se to. Pustila jsem si ho přesně ve chvíli, kdy jsem ho potřebovala nejvíc. Ve chvíli, kdy mě mohl pohltit. Možná, kdybych si ho pustila jen o chvíli později či dřív, nedostal by plné ohodnocení. Vychcanej jak mraky. :-D Má to šťávu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak jako předkrm jsem si odpoledne dal formule 1 a Velkou cenu Monaka, abych se dostatečně naladil, leč velice rychle jsem pochopil, že na to, co se v podvečer přede mnou rozehrálo, se nijak připravit nelze. Už chápu, jak se cítí řízek sjetej dvěma uncema kvalitního heroinu. Tisíce křiklavých barev se do mě vpilo jako do savého papíru. Stylizované do posledního detailu, děsivě vyspeedované. Antigravitační závodní dráhy, driftující, po zpětná zrcátka vyzbrojené jedoucí (nebo letící?) vozy a stále ta šílená rychlost. A když Speed vlétne do cílové rovinky závěrečného závodu, je to tak vizuálně fantasmagorické, mrazivé a jedinečné, že nevědomky opouštím časoprostor. Nevnímám ani čas, ani starosti, nevnímám nic jiného než toto barevné panoptikum. Příběhem možná ne úplně nejsilnější, za to výborné v dialozích, nápadité neustálým prolínáním se s minulostí či koherentními scénami, napínavé, zábavné, vtipné. Všechno mimo tento film je tak zpomalené a nudné, budu se muset co nejdřív znovu do tohoto nabušeného a živého světa vrátit. 120 miliónů dolarů(rozpočet)/93,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Paráda! Ničivé kombo zběsilých závodů a přepálené barevné stylizace vstřikuje do oběhu koňskou dávku adrenalinu, úžasně WTF momenty s nezdárným synkem a jeho cvičenou opicí překonávají i výkony úchylné skvadry z Doomsday a nepřipravené shazují ze sedadel (koláži s ninjou se řehotám ještě teď), i mnohé další scény pobaví, dojmou, přinutí fandit postavám ve stylových kostýmech sedlajících nadupané bouráky, v kterých vyvádějí šílené kaskadérské kousky popírající fyzikální zákony... Na hony je to cítit čerpáním z asijských zdrojů (sekvence jako z mangy to jen umocňují) a fanynky asijských popstars zřejmě klepne z polonahého Raina pepka. A epileptici ať si před projekcí na plátně předem vykopou hrob a suchoprdi vezmou do sálu zvracecí pytlíky. Dlouho jsem nevyšel z kina tak rozpumpovaný... Jasně, ptákovina pro děcka... ale s neomezenou horní věkovou hranicí. Tenhle film je bomba a ta opice je boží. Fakt. :) 9/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (26)

  • Rodinného opičáka Chim Chima si zahráli dva reální šimpanzové Willy a Kenzie. (Pumiiix)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

DiCapriův „japonský Zaklínač“

DiCapriův „japonský Zaklínač“

28.10.2008

Po naprostém (i když pohříchu nezaslouženém) propadu Speed Racera to vypadalo, že vášeň Hollywoodu pro hrané verze slavných anime klasik vychladla. Je podezřele ticho kolem Spielbergova Ghost in the… (více)

Reklama

Reklama