Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (325)

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Nové Kruhy jsou spíše komedií než hororem. Nikdy jsem nezažil, aby se u hororu začalo smát celé kino. Holt těch trapných scén tam bylo dostatek a bohužel se člověk, alespoň já, vůbec nebojí. Samary si tu taky moc neužijeme a závěr je naprosto příšerný. Bohužel se ale určitě dočkáme pokračování, které by vzniknout nemělo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Johnny Galecki v hororu, to je jako by ste dali Luďku Sobotovi roli v novém Terminátorovi, ale tohle je jen vrcholek hoven na hromadě nepochopitelně zbabrané žumpy. Kruhy byly tím nádherným ukázkovým příkladem, kdy už z traileru poznáte, že ten film bude prostě sračka. Občas je prostě film tak špatný, že ani geninální střihač nedokáže udělat minutu a půl dlouhý trailer který by navnadil diváka, protože prostě nemá ani z čeho brát. Samotný příběh není vůbec špatný, jakkoliv je jeho konec předvídatelný a myšlenka je možná opravdu zajímavá, nicméně je zabalená v naprosto sterilním hávu, bez náznaku atmosféry, nějaké lekačky, nebo napětí...prostě prázdné nic. Dostat do ruky takovou značku a neumět jí prodat, tomu se prostě řiká ryzí režisérské břídilství. Samotná Samara nebyla nijak děsivá ani v kruhu z roku 2002, tam to spíš všechno dělala atmosféra a ani tady se jí fakt neleknete, občas sem se spíš přistihnul jak prskám smíchy, hlavně když lezla z mobilu. Za celý film se objeví asi na deset vteřin a když 100 minut civíte na nic, potom přežijete regulérně vykradenou pasaž z filmu Don't Breathe (to jsem normálně nevěřil vlastním očím, asi i víc než samotný D'Onofrio) tak se znovu objeví na deset vteřin ve finálním zůčtování....uuuuffff. Finalní pasaž má sice onu zmiňovanou dobrou, leč předvídatelnou pointu, zase je to celé ale mdlé, bezbarvé, unylé....Když točí horor někdo, kdo o něm nemá ani páru, je to opravdu těžké. Nic jsem od toho nečekal, věděl jsem, že to bude průser no a nakonec to není úplná žumpa, jen bezbarvé hovno v líbivém pozlátku značky, která kdysi znamenala kult hororu, ale teď se jí všichni smějí. Bolavé konce.35%. ()

Reklama

fannah

všechny recenze uživatele

Po Scary Movie 3 jsem si pustil Kruh, a vůbec nic se nestalo, pořád stejně super horor. Ovšem v tomto pokračování se jakákoliv parodická scéna přímo nabízí, veškeré dialogy, nástupy Samary na scénu a prostřihy na vyděšené "hrdiny" jsou opravdu jako z parodie na horor. V kině jsme se opravdu notně nasmáli. Scény jako z reklamy na Dove, hlavní hrdina jako vytažený z porna, fakt drsná hrdinka atd. Film je navíc uvařený z vody několika různých filmů, které spolu kromě smrti nemají nic společného, samotný scénář je bez děje - "Hele tenhle kostel jsem viděla ve své vidině...". Najdete tu takové štěky, za které by se možná styděli i scénáristé ordinace. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Od najnovšieho pokračovania slávneho Kruhu som síce nemal žiadne veľké očakávania, ale že to bude až takáto bezvýznamná, absolútne zbytočná záležitosť ma skutočne ani nenapadlo. Normálne mi príde ako úplná drzosť a výsmech divákovi natočiť niečo takéto v áčkovej žánrovej produkcii a poslať to do kín. Nie som síce žiadny veľký fanúšik tohto univerza, skôr mi sadli iné japonské duchariny tej doby, ale predsa len musím uznať, že tie prvé diely, či už japonský originál, ale celkom aj ten trochu slabší americký remake mali niečo do seba a hlavne prínos do tohto žánru. No to sa o tomto najnovšom pokračovaní nedá povedať ani omylom. Ešte úvod v lietadle pôsobí celkom nádejne, ale aj následne sa mi celkom páčil ten nápad so školským programom, ktorým sa študenti zbavujú prekliatia Samary, ktorý je ale aj tak využitý len minimálne, ale inak je celá tá pátracia línia s hľadaním pravdy o Samarinom tajomstve len nanajvýš ohraná a nezaujímavá a navyše ešte aj so snahou parazitovať na minuloročnom hite Don't Breathe, čo sa im ale aj tak vôbec nepodarilo a tak bezradnosť tvorcov v tomto žánri vynikne ešte viac. Ale aj tak som čakal aspoň nejakú gradáciu alebo trochu údernejšie finále, no ani omylom, ešte aj záverečná fáza je úplne nevýrazná, tu už tvorcovia nemali ani len snahu divákom niečo predviesť. Takže po hororovej stránke tu nie je absolútne o nič stáť, atmosféra a napätie sú nulové, hororových sekvencií je málo, pričom ani tie za nič nestoja, ale čo ma prekvapilo najviac, ešte ani samotná Samara sa tu skoro vôbec neobjavuje, jedine v pár niekoľkosekundových záberoch. Takže tu sa už tvorcovia neobťažovali ani len s nejakou ikonickou scénou, akou je kultové vychádzanie z televízie. A obsadenie je na tom rovnako, ako aj celý film, zatiaľ čo na pôvodných Kruhoch sa mi páčilo, že v hlavných úlohách sú miesto ohraných klasických teenagerov aspoň dospelí novinári, tak tu sa tvorcovia zase vrátili k tomuto otravnému prvku a tak je v centre diania dvojica necharizmatických a aj pomerne nesympatických mladých ľudí. Ale trochu to zachraňuje profesor Johnny Galecki a slepec Vincent D'Onofrio. A technicky sa tu dá pochváliť jedine vizuálna stránka, tá je samozrejme bezchybná, ale inak je to režijne jedna veľká bezradnosť. Takže to relatívne znesiteľné hodnotenie je hlavne za ten áčkový vizuál, dve vedľajšie postavy a že som sa v prvej polovici zase tak moc nenudil, ale celkovo to nie je nič iné, len výsmech divákovi a snaha zarobiť na slávnej značke. 31% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Již druhý díl byl navíc, tak proč nepřijít s trojkou, kterou se tvůrci zřejmě chtěli zalíbit školákům, a tak děj zasadili právě do tohoto prostředí a totálně to nefungovalo. Totálními dementy v hlavních rolích počínaje, absencí jakéhokoli byť jen třeba náznaku strachu či alespoň napětí pokračujíce a lobotomickým dějem končíce. Nejvíc mě pobavilo, že hlavní dvojce superagentů s vytříbenou intuicí, která je schopná takřka podle barvy spadlého lístečku vystopovat Samařinu minulost, a dokonce i minulost její przněné maminky, unikne vypálené Braillovo písmo na ruce hlavní hrdinky. Mnohokrát jsem se během stopáže přistihl, že děj prostě nevnímám. Byl tak brutálně neatraktivní, že se mi nepodařilo udržet pozornost na více než pár jednotek minut v kuse. Záporáka snad nebylo možné vybrat trapnějšího než kněze - prznitele. Taktéž by měl tvůrcům někdo sdělit, že když už chtějí nějaké filmy vykrádat, tak je vždy lepší sáhnout po něčem starším a méně známém, nikoli po nedávném "hitu" jehož oblíbenost dodnes nechápu, ale neupírám mu ji. V závěru jsem si říkal, že se jedná o opravdu katastrofální zakončení série a dost mě dorazil otevřený konec. Jedna hvězda za stále doznívající nostalgii z prvního dílu a opravdu jen hrstku světlých záblesků, díky kterým jsem během sledování nesklouzl do fáze utrpení. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Na začátku filmu, když se posuneme „o dva roky později“, jsou na trhu VHS kazety filmů Vetřelec (1979) a Jurský park (1993). (griph)
  • Prvotné špekulácie o tom, že sa bude jednať o prequel, poprel až režisér F. Javier Gutiérrez na Twitteri, kde zároveň aj potvrdil, že sa bude jednať o pokračovanie, odohrávajúce sa v súčasnosti. (figliar)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama