Reklama

Reklama

Oni

Trailer 1

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (544)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Horor, který prvních 15 minut přináší nudu a čekání, aby v další hodině a něco předvedl vynikající atmosféru v domě uprostřed lesa, který se stal cílem několika podivných existencí a jejich hrátek terorizujících milenecký pár. Délka je výborně zvolena a film tak dobře utíká, i když nejlepší hororová scéna přijde velmi brzy (ano, ta čmouha vzadu ve tmě v kuchyni není jen několik vadných pxielů:)). Dobře odvedená práce, na kterou se dá lehce zapomenout bohužel i proto, že vám trochu lže a s její "podle skutečnosti" to opravdu není tak žhavé. Pokud to však nezjistíte předem budete odměněni vcelku zajímavým hororem. Jen vás horor sám pouze vystraší a pak odhodí aniž by jste cokoliv pochopili... To je dobře nebo špatně? ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Bryan Bertino | Hudba: Tomandandy | Produkcia: Nathan Kahane, Doug Davison, Roy Lee | Distribúcia: Rogue Pictures | Štúdio: | Rozpočet: 9 miliónov $ | Tržby: 82,344,798 $ | Nebyť Liv v obsadení, k tomuto kusu by som sa bol určite nedostal. Neľutujem však, že som to videl. Celkom slušná atmosféra, avšak: musel som sa šialene sústrediť nato, aby som sa bál, ináč by to so mnou ani nepohlo :D - a to je zle... Ps: Veľmi podobná konštrukcia, ako u Paranormal Activity. Akurát tam tá gradácia fungovala viac. Pps: Ďaľší príklad toho, že horor môžete natočíť aj u Vás doma v pivnici s najatým bezďákom s papierovým sáčkom z albertu na hlave ;) ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Really scary shit! Tenhle film jsem málem nenašel, protože po zadání THE STRANGERS do vyhledávače csfd.cz se mi nezobrazí. Atmosféra, zvuky, lekačky, toho tady je požehnaně a masky vykukující sem tam z nějakého pěkného tmavého místečka jsou fakt scary. Ale to je vše - otázky "kdo", "proč" hoďte za hlavu. Neptejte se, dívejte se a nehledejte chyby, našli byste jich plnej bouřkovej mrak. Ještěže jsem se na to díval na pc kolem půlnoci a mohl dát PAUSE, jít se napít do kuchyně (ozbrojen samozřejmě:)) a pak se vrátit, zkontrolovat skříně, okna,atd, uklidnit se a dívat se dál (vtip). Fakt to na mě působilo. Je to sice podobné Ils a jedna maska je typ Scarecrow z Batman Begins, ale to je jedno. Jednu výtku bych měl (TAK TROCHU SPOILER, BACHA!!!) a docela mi vadí - ono napínat diváka 85min je hezký, servírovat mu kdejaký úchylný hrátky jo fajn, poslužte si na našich nervech, ale na konci NIC nevysvětlit, to už není vůči nám fér. Uvalovat na rozuzlení informační embargo není fér. Chabé vysvětlení "protože jste doma" neberu (zavání to totální nedomyšleností tvůrců anebo leností vymyslet pořádný konec, anebo - a to je reálnější - si to nechávají na druhý, třetí, čtvrtý a já nevím kolik dalších dílů). Na Mayersovi je sice děsivý, že vraždí jen tak koho se mu zachce, ale tady mi ten motiv činu chyběl. ()

petero 

všechny recenze uživatele

THE STRANGERS rozhodne nie je film ktorý by niečím prekvapil, nemá žiadnu pointu, naviac v rukách začínajúceho filmára z toho mohol vzniknúť nazáživný videoprodukt na ktorý by človek najradšej zabudol. No našťastie opak je pravdou, film sa podaril, napätie funguje a za ten chladný záver podávajúci nevyriešený prípad svojim pohľadom a nehrajúcim sa na niečo viac, dávam kľudne o hviezdičku viac. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hezky “mansonovská” home invasion a pořádná napínačka, přičemž to napětí moc nefunguje :) Hlavní postavy by bylo fajn lépe poznat a mít zájem o jejich osud, trojice maskovaných killerů zase strádá na děsivosti. Když se vám někdo vyloženě snaží brnkat na nervy, ale přitom je to poloviční nuda... I tak bod za Liv - mega půvabná. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Režisér nařídil štábu, aby při natáčení vydávali různé zvuky, aby se herci lépe vžili do rolí a byli více vystrašení. (Dines)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. května 2008 v Rusku. (Varan)
  • Liv Tyler i Scott Speedman prohlásili, že šlo o jejich vůbec nejnáročnější natáčení. Např. herečku Liv Tyler zmáhal film spíše psychicky než fyzicky. (Dines)

Reklama

Reklama