Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 1

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 598)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO JSI?“ … ,,SPIDER-MAN“.... /// Ho ho hó, řeknou si starý stanový kůže jako su já a začnou píčovat. Přes noc pavoukem je totiž věc vohraná a navíc…. já toho starýho ,,kreténa“ mám rád. Nechápu, proč mám znova čumět na věci známý, doplněný snahou o ftip (apropó proč ne, humoru je na světě tak málo…), znova se protloukat problematickým obdobím a (přidanou) romantikou (apropó proč ne, lásky je na světě tak málo…). Nebaví mě tahle variace na dávno viděný. Co nebaví – votrava je to. Připadá mi dementní točit znova to (skoro) samý. Ovšem jsem schopen uznat, že ten týpek v elasťákách ,NEDOTKNUTÝ“ publikum asi chytne, stejně jako mě ten první. Po hoďce to naštěstí nabere ,,jinej“ směr (konečně!), a i já si zamasturbuju nad dokonalostí CGI v eskapádách hmyzího muže a (aspoň na chvilku) zapomenu na zbytečnost tohohle filmu, jehož závěr ještě dokurvěj nesmyslným patosem. Ale 2*, by byly nespravedlivý (srabe!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Algoritmus rychlosti rozpadu je mým největším současným problémem. 2.) Hledám lék na chybějící ruku (nohu, ucho, péro(?) ). 3.) Ještě furt nemá dost těch zbytečnejch remaků. (NEMÁM!) . /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděl v kině a byl z něj nekriticky nadšený, ale při druhém shlédnutí o 9 let zpátky už to taková sláva není. Příběh je místy roztomile stupidní a místy pouze extrémně otravně stupidní, ale naštěstí hlavní pozitiva leží jinde. Herecké obsazení dost věcí zachraňuje, Andrew je jako Peter Parker sympatickej ňouma, Emma sexy jak sviňa a Rhys je fajn v civilní doktorské poloze i jako agresivní přerostlá digitální ještěrka. Ale největším kladem je vizuální stránka. Kamera kouzlí každou minutou, digitální triky jsou uvěřitelné a některé záběry bych si klidně vytisknul a vylepil na stěnu. Jak by řekl strýček Ben, s velkými očekáváními přichází i velká zklamání, naštěstí první Amazing Spider-man to ustál slušně. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si šplhající hrdina vybral boj, který mohl vyhrát jen těžko. Deset let po obecně oblíbeném filmu, který nám pavouka na velkém platně představil poprvé, je restart tak riskantní krok, že mě jeho více než solidní tržby šokovaly předem. Jenže i přes vlažnější kritické ohlasy je pro mě Amazing Spider-Man komiksovější, hravější a nutno říct, že i o něco lepší než původní Raimiho vize, jakkoli mám rád i tu. Mnozí si sice stěžují na Peterovu/Spideyho klackovitost a na to, že Tobey Maguire byl usměvavý kamarád do nepohody, zatímco Andrew Garfield drze hláškuje a mlátí s ním puberta. Jenže takový zkrátka hlavní hrdina komiksu nebo mého oblíbeného animovaného seriálu být má a takového ho chci vidět. Nahláškovaného a více nespoutaného. Kluka odvedle, kterému občas dělá velký problém být tetě May takovým synovcem, kterého potřebuje. A nutno říct, že Garfield se přesně do takové herecké polohy narodil. O to víc pak zamrzí, že nemůžu to samé napsat o Emmě Stone jako Gwen Stacy. V jejím podání totiž Gwen není Gwen, ale jen Emmina libovolná hláškující role typu Easy A. Chemie hlavní dvojice funguje a to skvěle, ale ona sama mi do tohoto universa nepasuje. I přes jednoho z rutinnějších pavoukových záporáků ale tenhle film z nějakého důvodu mohu vidět kdykoli. Má zkrátka specifickou náladu, které nejde odolat, jakkoli o jeden z nejlepších komiksových pokusů, jak jsem se po druhé projekci domníval, nakonec přeci jen nejde. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Same, Marc Webb ti může čistit boty. Raimiho Spider-Man byl ve všech ohledech lepší. Vtipnější, nápaditější, svižnější. Parkerovo seznamování se se svými novými schopnostmi podal Raimi mnohem invenčněji, zatímco Webb ho odbyl jednou trapnou scénou v metru a skotačením na skateboardu. Ve druhé půli se pak až příliš nový Spider-Man opájí okatě digitální ještěrkou a víc nemá co nabídnout. Že akční scény nemají náboj a jsou někdy podivně setříhány, to ani rozvádět nebudu. A hlavní představitelé? Tobey Maguire byl takový fajn kluk od vedle, dobrý kámoš, se kterým byste zašli na pivko (no, s ním spíš na sklenku kofoly :o), zatímco Garfield je takový přidrzle se šklebící a chabě hláškující spratek. Resumé: zbytečný restart série. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rozhodně amazing a navíc i vtipný Spider-Man to je. Andrew Garfield je v té roli boží a jeho Peter Parker je mnohem víc cool. Povahově je stejnej, ale není to takovej šprt. Hrozně se mi líbilo, jak Spider-Man dělá v bitkách vtípky, jak v kreslenym seriálu a konečně má síťostřely a neprodukuje pavoučí mrdky z rukou. Taky mě potěšilo, že ve finálním fightu mu pomáhal policajt s brokovnicí, který vůbec nebyl tak otravný, jak se ze začátku zdálo. A zde vysmívaní jeřábníci byli fajn. Chápu proč je zlí jazykové haní, ale mě to tam sedí. Jsou to prostě ty dobráci, obyčený lidi, ze který Spider-Man bojuje v první řadě. Proti Raimiho verzi nemůžu říct nic, ale tahle je přinejmenším stejně fajn. Má hezčí holku a Martin Sheen jako strýček Ben je castingovej epic win. ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Ještě před svým obsazením poslal Andrew Garfield (Peter Parker) tvůrcům fotografii z doby, kdy mu byly tři roky a na níž je v kostýmu Spider-Mana. (Sufferer)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama