Reklama

Reklama

Terminátor: Příběh Sáry Connorové

(seriál)
  • USA Terminator: The Sarah Connor Chronicles (více)
USA, (2008–2009), 22 h 50 min (Minutáž: 41–53 min)

Tvůrci:

Josh Friedman

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones, Edoardo Ballerini, Tony Amendola, Lee Thompson Young, Brian Bloom, Brian Austin Green (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Píše sa rok 1999. Sarah Connorová (Lena Headey) a jej syn John (Thomas Dekker) sa po tom, čo zničili jednu z najvýznamnejších vývojárskych firiem v krajine a odvrátili tak hroziaci Deň zúčtovania, pod falošnými menami zúfalo pokúšajú viesť úplne obyčajný život – čo však vôbec nie je ľahké, keď máte za chrbtom vládnych agentov, ktorí vás považujú za psychopatických teroristov! A tiež... Ďalšie vraždiace stroje z budúcnosti! Napriek tomu, že sa nikdy nezdržia dlho na jednom mieste, predsa len sa terminátorovi T-888 menom Cromartie (Garret Dillahunt) podarí vystopovať Johna a pokúsi sa ho zabiť priamo v jeho novej škole! Ibaže sa ukáže, že Johnova pôvabná spolužiačka Cameron Phillipsová (Summer Glau) je v skutočnosti taktiež terminátor – a jej úlohou je Johna chrániť! Spolu sa im podarí nebezpečnému T-888 ujsť. O niečo neskôr sa aj so Sarah zabarikádujú v bankovom trezore, odkiaľ sa im podarí ujsť použitím časostroja... Po dramatickom skoku do roku 2007 sa všetci traja, spolu s Johnovým strýkom Derekom Reesom (Brian Austin Green), ktorý sa k nim zakrátko pripojí z budúcnosti, pokúšajú zabrániť vzmáhajúcej sa počítačovej sieti Skynet v ovládnutí všetkých strojov a v prevzatí moci nad svetom, ako ho poznáme a opäť raz odvrátiť nemilosrdne sa blížiaci Deň zúčtovania, ktorý má podľa Cameron nastať v roku 2011... Nanešťastie však znovuobjavenie sa Sarah a Johna v roku 2007 neušlo nielen bystrému agentovi FBI Jamesovi Ellisonovi (Richard T. Jones) a Sarahinmu bývalému snúbencovi Charleymu Dixonovi (Dean Winters), ale i vražednému Cromartiemu, ktorý sa opäť vydal v ich stopách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (275)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Pokud si odmyslíte brutalitu a temnou atmosféru filmových terminátorů, myslím, že není důvod, aby se u něj fanoušci Terminátora nebavili. Zvlášť pro ně je pak v seriálu několik scén, které filmovým zpracováním chyběly - především dovysvětlující scény ke trojce a výborné flashbacky z budoucnosti. Velmi dobře zpracovaný seriál, už teď se těším na druhou sezónu. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Hegot, co všichni máte? Není to zase tak špatný. S rozjezdem si sice dali načas, ale druhá série je opravdu slušná. Sice to nemá ani zdaleka kvality Cameronovy předlohy a někdy je to dost ucajdaný (keců je tu víc než děje, akce řídká), ale zápletky jsou chytré a herci fajn. Kdybych hodnotila seriál sám o sobě, dala bych 70%, ve vztahu k tématu možná spíš 60%, ale namíchlo mě, jak jste to všichni strhali! Takže dávám 4* a hotovo! ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

I stroje mají duši. Po prvních třech dílech nic moc. Po obou sériích ohromné nadšení a zároveň smutek, že tak dobrý příběh se nedočká pokračování. Spíše než Sarah Connor Chronicles by se měl seriál jmenovat John Connor Chronicles, neboť právě on je hybatelem příběhu, skrze jeho rozhodnutí se odvíjejí osudy postav a je to právě vztah "Spasitel - Terminátor", který dokáže celý ten kolos podržet i v nejslabších chvílích. Paradoxně mi právě toto voní mnohem více, než prostoduchý Cameronův scénář, jenž sázel hlavně na akci a postavy byly jaksi v pozadí (ukamenujte mne, ale za tím si stojím). "Finále" seriálu, kde hlavní hrdina je ochoten pro stroj riskovat i svůj život, pak emocionálně strká i smrt rakouského T-800 bez problémů do kapsy. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Seriál, který zdaleka nevyužil potenciál, který měl. Některé díly byly slušnější, ale tvůrci nebyli schopní to rozumně poskládat dohromady. První díly se nešetřilo akcí a efekty. Nicméně peníze asi rychle docházely, takže to akční scény odskákaly, aby se něco ušetřilo na poslední 2 díly. Scéna, kdy komando FBI útočí na byt terminátora, je vážně směšná. Pouze záběr do bazénu, kam padají mrtvoly. To byla vzhledem k žánru filmařská impotence. Namísto propracovaného scénáře s dlouhodobou výstavbou děje jsme se dočkali místy hluchých dílů s dějovou linkou sešitou horkou jehlou kdesi na pozadí. Na výsledku je to strašně znát. Snaha vsadit na hezké tvářičky samozřejmě zapůsobila, takže to nepropadlo na celé čáře, ačkoli k tomu bylo blízko. Otevřený závěr s možností dalších dílů, kterých se už asi nikdy nedočkáme, je jen smutným zakončením celého tohohle projektu. S původním Terminátorem to má společný jen název. Snaha parazitovat na originále je směšná. Fanoušky to spíš urazí a ostatním je to stejně jedno. Jedním slovem bych to nazval ODFLÁKNUTÝ. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Vseobecne nemam moc v lasce serialy, ktery se neradi do zanru sitcomu ci komedie. Uz vubec nemam rad sci-fi serialy posledni doby, ale tohle ma v sobe kouzlo. Serie Terminator je jedna z mych nejoblibenejsich a vzdy, kdyz se chysta neco noveho, ocekavam to s otevrenou naruci... Po prvnich trech dilech to vypada vice nez dobre... ()

Galerie (304)

Zajímavosti (19)

  • Název dílu Dungeons & Dragons je inspirován názvem role-playing game vymyšlené v roce 1974. Vytvořil ji Gary Gygax a odhaduje se, že asi 20 milionu lidí po celém světě ji hraje, nebo alespoň jeji odnož, Advanced D&D. Hře může být v podstatě přičtena zásluha za stanovení moderní struktury RPG. (reqiuem)
  • Postava "Cameron" je poklona Jamesu Cameronovi, který přišel s nápadem Terminátora a režíroval první dva filmy. (c.tucker)
  • V seriálu je vidět, že k vyjmutí či vložení čipu do kyborga, musíme použít nůž a kleště. Čip zatlačit  dovnitř a mírně pootočit. Jenže ve scéně, když se chystá John (Thomas Dekker) vložit čip do Cameron (Summer Glau), tak to udělá během vteřiny, a bez nářadí. (OndrejKW)

Související novinky

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Reklama

Reklama