Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

Sluti 

všechny recenze uživatele

Pokud ležíte doma na antibiotikách a bolí vás hlava, že ani číst si nemůžete, tak koukněte na první sérii. Příjemně vám to zkrátí čas marodění. S takovou vzpomínkou jsem okusil druhou sérii a musim říct.... krucifix, to je ale blbina. Uvěřitelné "swat" týmy nahradil v druhé sérii univerzitní A-team pana profesora, který s grácií středověkého válečníka zabíjí potvory hasičskou sekyrou... Zvládnul jsem dva díly z druhé série, dál už to nemá smysl ani v horečkách :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom guilty pleasure, ale myslím, že kedysi by som si ho užil viac. Seriál sa celý čas zaoberá tajomnými zjaveniami prehistorických zvierat na rôznych miestach v súčasnom svete. Zároveň sleduje skupinu vedcov a ochranárov, ktorí sa snažia pochopiť tieto javy a ochrániť verejnosť pred nebezpečenstvom. Rozhodne mu nemožno uprieť, že ponúka zaujímavé nápady a dobre spracované vizuálne efekty, ktoré prinášajú prekvapenie a napätie. Avšak, napriek jeho úsiliu, mnoho epizód pôsobí povrchne a predvídateľne. Postavy sú často klišé a málo výrazné, čo obmedzuje ich príbehy a charaktery. Možno až s výnimkou záporákov, ale klaďasi boli väčšinou katastrofa. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Zevon 

všechny recenze uživatele

Skvělé německo, hehe, nevím, jak tuto směs, kde je všechno, po čem duše televizního konzumenta baží, nazvat jednou větou, nejspíše by se hodilo "pohodová jurská sága" :-). dostal mě hlavně ten nápad, nacpat masožravým ještěrům do tlamy ty šavlozubé tesáky, co ti lidi fakt nevymyslí :-))). Ať se na mne nikdo nezlobí, ale hodnocení čtyři a pět mám pro naprosto jinou produkci... ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda Jurského parku a filmů o cestování v čase , takže ten to seriál je vážně pro mne to pravé . Kvalita jednotlivých dílů je trochu kolísavá , je i vidět že tvůrci neměli nijak závratný rozpočet . Ale i přesto mne každý díl pobaví skvělým humorem a napínavou akcí . Nikdy před tím bych neřekl že ve mne budou hrůzu vzbuzovat evidentně počítačové potvůrky . Skrátka mi to sedlo a patříto k malé skupině seriálu na které se vždy velmi těším ! ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu. Laciné triky , špatně zvolené lokace , nesouvislé vyprávění. Herci tady spíše jako že hrajou než aby se snažily něco řešit. Velká škoda - Jurský park mám rád a na seriál ( sice nesouvisející z Jurským parkem ) jsem se docela těšil už kvůli látce. Zvláštní jak to mohlo fungovat pod jiným dozorem - 2* nějak mě to v průběhu první série přestalo zajímat. ( Terra nova , je trochu podobná a mnohem líp vymazlená ) A AMERICKÝ kopián , to taky moc nenarovnal. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Produkce seriálu bylo po třetí sezoně zrušena, aby pak byla na dvě další dvě série opět obnovena a poté opět zrušena. Jeho dějová linie však pokračuje v kanadském spin-off seriálu Primeval: New World (od r. 2012). (Pod)
  • Ve 4. epizodě 3. řady se objevuje v hostující roli světoznámí zoolog a dobrodruh Nigel Marven, který uvádí i řadu dokumentů o pravěku a cestování časem, jako například Putování s dinosaury (od r. 2003), Chased by Sea Monsters a Prehistorický park (od r. 2006), za kterými stojí stejná televizní stanice i stejný producent a režisér Tim Haines. V prvních třech řadách lze pak zpozorovat podobnost zvířat se zvířaty ve zmíněných dokumentech. (Pod)
  • Jediným herci, kteří se ojevili ve všech dílech, jsou Andrew Lee Potts a Hannah Spearritt. (jh666)

Reklama

Reklama