Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Chytlo mě to hned, ale myslím, že by si takové tém zasloužilo i českou verzi. Viz třeba kolikrát se drbny objevují v českých filmech, či seriálech..."Drbna, skákavá", kříčí v jednom známém filmu jako vypravěč Jan Werich. Proč ta drbna skáče? Aby viděla co ji zajímá. Nebo jeden chlap říká, záclona, a za ní baba, a kouká....Jsou to vesměs osoby, bez ohledu na formální "vzdělání", co je prostě zajímají cipoviny. A neumí se něčemu věnovat. Myslím taky, že je to jejich potřeba, jak u žen, to hlavně, tak i u mužů, co jsou pod vlivem takových žen. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

GG je skvelý úkaz šikovných tvorcov. Najprv sa mi to vôbec nepáčilo, bola som skoro nútená pozerať. Keď ma konečne namotali, rada si pozriem každú novú časť. Svojim dejom využívajú každú postavu, luxusné prostredie a veľmi rýchly urozprávaný scenár natoľko dobre, že človek sa počas 45 min. nestihne zamyslieť nad myšlienkou. Trošku vymetajú mozog ale tak príťažlivo, že mi to nevadí. Svižné plynutie deju, cliffhanger na konci /sme zvedaví ako zápletka pokračuje, lebo ju prerušili/, prevažne jednoslabičné mená pre ľahké zapamätanie divákom vytvára v divákoch pozitívnu väzbu k seriálu. Vo veciach skriptu ešte Mimoriadne Oceňujem skryté narážky na iné literárne/filmové/umelecké diela. Napr. vizuálne: scéna IV. série Blair a Chuck vo Fr. na vlak. stanici - Anna Karenina. Často skoro citujú/parafrázujú autora myšlienky, veľmi často a umne používajú metonymie /pozerať Tatiho/, synekdochy... Páči sa mi, ak seriál nevnucujúco upozorňuje na ďalšie diela, rozširuje nám obzory. GG je veľmi svižná a aktuálna aj v ich reakciách na súčasné dianie. Aj napr. názvami: vyšiel film Easy A, rýchlo nadobúdajúci popularitu, názov 6. dielu 4. sezóny: Easy J, či opäť nespočetné odkazy na slávne filmy (názov každého dielu): It-Girl Happened One Night (It Happened One Night 1934), The Grandfather (The Godfather 1972) etc. Podobne využívajú momentálne populárne piesne, kt. sa objavia ako OST. No a samozrejme, prostredie prepychu, dostatku, krásneho oblečenia, spoločnosti, mocných ľudí, či lásky a ich bežných problémov.. na občasné vypnutie a prežitie ich dobrodružstva je lákavé. Rovnako aj fakt, že dlhý seriál umožňuje krásne pomalé vytvorenie vzťahu, kt. pozorujeme od začiatku po koniec (Blair a Chuck), čo je IMO krajšie, lepšie, hlbšie než čo stihne film za 140 min. Negatíva sa mi teraz nechce rozpitvávať... :) Celkovo hodnotím GG veľmi pozitívne, technicky zdatné, veľmi dobre predateľné, pre diváka pútavé. ()

Reklama

Terez.S 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouho jsem "Gossip Girl" odolávala. Pamatuju si, že jsem si tak před rokem a půl stáhla první epizodu, ale nedala jsem tomu ani 3 minuty. Nevím proč. A pak jsem se na Vánoce 2012 nudila. Všichni jsme byli nemocní, všichni zavření ve svém pokoji a tak jsem se rozhodla dát GG další šanci. No a dopadlo to tak, že jsem všech 6 sezón zhlédla během měsíce. Doslova. Byly dny, kdy jsem se dívala i na 10 epizod. Strašně mě to chytlo, skvěle vykreslené postavy, které se počas seriálu dost vyvíjely a postupně mě všechny do jedné štvaly alespoň jednou :). Ze začátku jsem si např. oblíbila Serenu a nesnášela Blair a pak si to holky vyměnily :)). Milovala jsem soudtrack a fakt, že šli tvůrci (a tudíž celý ten seriál) s momentálním trendem - nic pro hipstery. GG jsou "guilty preasure", takový ten typ seriálu, který spoustu, ale opravdu spoustu lidí miluje a dívá se na něj s oblibou, ale zároveň se to stydí přiznat. Já se ale nestydím a proto dávám 5 hvězdiček :). I přes fakt, že pár epizod bylo slabších, celkový dojem za mě jednoduše je, že to je seriál, který stojí za to vidět. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Na tyhle ultracool a rádoby ze života teenage seriály jsem alergickej. Zaručeně dospělí hrdinové mají na starosti party, jak zaujmout své protějšky a ještě musí být cool, já zapomněl, cool ve své lepší společnosti. Alerickej na fifleny, co maj na starosti jen svuj gesicht. A ten český název mě škrábe po celém těle. Nesmysl, ale... Jo, jsou tam pěkný holky a kluci a dobře to vypadá. 30% max. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vidět svět tak nechutně bohatých lidí, že jim prostě musíte závidět, je opravdu zajímavé, protože jak známo, i multimilionářská dítka mají své problémy. Máme tu sice dost nesympatickou Serenu a Jenny, na druhé straně jsem okouzlena Blair, Chuckem a tátou Dana (ten chlap je víc sexy než většina zbylých mužských postav). Kdopak je asi tou drbnou? Update září 2017: Po hodně dlouhé době jsem v sobě našla dost disciplíny na dokoukání. Zápletky se pochopitelně všemožně opakují, Serenu střídavě zbožňujete či nenávidíte, sympatie u Blair a Chucka ale zůstaly a epilog mi udělal upřímnou radost. ()

Galerie (1 240)

Zajímavosti (36)

  • Hlasem vypravěčky Gossip Girl je hlas herečky Kristen Bell. (Anetka888)
  • V epizodě říká Blair (Leighton Meester) Jenny (Taylor Momsen) při holčičí přespávačce větu: „Moc jako Hannah Montana.“ Tím naráží na nepovedený konkurz herečky Taylor Momsen (Jenny) do hlavní role seriálu Hannah Montana (od r. 2006). (marka963)
  • Blake Lively (Serena), Taylor Momsen (Jenny) a Connor Paolo (Eric) byli navzdory skutečnosti, že se jedná o seriál z prostřední střední školy, na začátku natáčení jedinými náctiletými. (SuperDbna)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama