Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (700)

golfista 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg v romantickém filmu ... to je jako dát si biftek a jako přílohu dort. Ale i sebepodivnější recept někdy chutná víc, než byste si mysleli ... Ne příliš ostrý, ale každopádně trefný a hodně zábavný šíp poslaný do řad novinářů píšících o filmech a filmových celebritách i "celebritách". Vtipné, chytré, skvěle obsazené a zručně zrežírované dílko, které potěší zejména fanoušky filmu.... Podle mého se jedná o jeden z nejzábavnějších (ne-li nejzábavnější) filmů tohoto roku ... proto také vůbec nepřekvapuje země původu :) ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg jako Sidney a jeho trable, aneb cesta za slávou a (ne)štěstím. Hlavní slabina filmu spočívá v tom, že nenabídl, co sliboval. Jinak řečeno, ujetou a vtipnou podívanou. Ne, že by původní premisa nebyla splněna, on je film místy dost bláznivý i zábavný, ale neplní to zkrátka v dostatečné míře. Navíc se opět zvrhne v klasickou romanťárnu a se zábavou je v podstatě konec. Teď si nemohu odpustit malou kulturní vložku. Když si vybavuji Simona Pegga v převleku upíra na maškarní zábavě smetánky, svou mimikou i vizáží mi do značné míry připomínal Rowana Atkinsona a pokud by měl stejné líčení, asi bych je od sebe ani nerozeznal. Zpět tedy k tématu, Sidney dostane příležitost pracovat pro slavný časopis Sharps a naivně doufá, že do něj přenese své běsnění spočívající v pití, drogách, výtržnostech na večírcích, sarkastických poznámkách apod. radovánek, na které je zvyklý ze svého života v Londýně. Zde se seznámí se spolupracovnicí Alison - Kirsten Dunst, ušláplou puťkou z kanceláře, která ale ještě není úplně ztracená. Film je z části o prohnilém světě celebrit, jejich vrtoších a vzájemného lezení si do zadku, díky Alison se ale snímek začne pomalu ubírat trochu jiným směrem a jak dopadne je už zřejmé od jejich prvního setkání. Sice se na scéně i nadále objeví další trapasy, ale film se postupně začne měnit v romantickou komedii. Když o tom tak uvažuji, nakonec mě asi více potěšilo duo Gillian Anderson a Kirsten Dunst, než samotný Simon Pegg hrající si v redakci na idiota, který chce do postele dostat každou celebritu. Tenhle film se to zkrátka bojí rozjet na plné obrátky a chybí mu pořádné koule asi jako oné striptérce s penisem. (6/10) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg je vtipný, Kirsten Dunst je milá, Megan Fox je ve spodním prádle, ale film stejně zůstává daleko za očekáváními. Málo vtipný, málo jízlivý, v následování Sladkého života velmi nedůsledný a ve finální fázi až křečovitě korektní. Když důkaz, jak blízko mají někteří novináři k dobytku a jak moc jim celebrity pomáhají stanout v čele stáda, potom Opilé slávou. 70% Zajímavé komentáře: golfista, DaViD´82, ScarPoul ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie co jsem v poslední době viděl. Jak tam začal skandovat Anglie, Anglie už bylo vymalováno, sem se chlámal jak Žižka když zahnal křižáky. A vůbec Simon Pegg je maximální zvíře a Kirsten Dunst ja královna všech samic . Potěšila mě Megan Fox, (Shadwelle ty "samozvanejodborníku" je sice fajn, že si tady napsal odborný komentář v bodech a cituješ nám v něm Nietzscheho, ale možná by to šlo i bez těch urážek na adresu Megan, ať už máš na ní názor jaký chceš, pořád je to ženská a navíc holka, ze který, by sis ty ucvrnknul do kalhot i kdyby na tebe jenom plivla. Opravdu "mám rád" včelaře co si svůj neúspěch u žen v realným životě kompenzujou jejich urážkama ve světě virtuálním) protože z její role jsem citíl že si umí udělat srandu sama ze sebe a své image. Královsky jsem se bavil. Tvrdej a drsnej humor doplněnej o romantiku, která sice v závěru začne mít navrch, ale nějak příběhu neškodí. Vynikající zábava, jeden herec lepší než druhej, například Jeff si svýho šéfškrabala pěkně vychutnal a Gillian....a.... a... a...., no zkrátka nevidím jedinej důvod proč nedat hvězdičkovýho maxáče. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že sa to v poslednej tretine zlomí na mravokárnu drámu (to pokľaknutie v daždi a následnú premenu som hlavnej postave ani trochu neveril), ale tak či onak je to v rámci žánru romantická komédia zrejme film roka. Hlavne vďaka Simonovi, pre ktorého je to veľká one man show (aj keď Kirsten, Jeff a Gillian tiež prispejú a Megan je napriek tej nekonečnej stupidite, čo jej sála z tváre, proste sladká). Nuž ale skúste neobdivovať chlapa, ktorý za najlepší film považuje Con Air a namiesto mudrlantských citátov odrieka patetické prejavy z Tróje. :-) 7/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Sice si dovedu představit, že by se do celé bulvární mašinérie dalo tepat s ještě větší razancí, ale Simon Pegg je takový komediální živel, že mu to schroupete i takhle. Většinu obehraných dialogů, které tlačí dopředu relativně tuctový děj, totiž zakončuje klasicky ‚ostrovním‘ sarkastickým dodatkem, za které jej nelze nemilovat. No a taky nelze nemilovat to, když se Megan Fox projde bazénem a Kirsten Dunst proleje hrdlem několik lahví vína, to pak taju na počkání a s obavami očekávám konec, ze kterého ale nakonec hrdinové vybruslí s neskutečnou grácií. Romantika, která by tak rozněžnila a pobavila zároveň, tady už notně dlouho nebyla. Díky za ni. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg, Kirsten Dunst -- dvojka, kterou bych nečekal ani v těch nejzvláštnějších snech a přitom si v tomhle filmu docela příjemně sedla a já jsem se u tohohle filmu vcelku příjemně pobavil. Objevili se tam herci ze seriálu IT Crowd, a ačkoliv nic nepředvedli, příjemně mě potěšili. Fakt ale je, že ze začátku mě film samotný dost nudil. Časem jsem si zvyk na ten správný anglický humor, který mi ale ze začátku dost chyběl, ale postupem času si ten deficit rychle vrátil zpět a mě ukázal jak je to nakonec vlastně fajn film. Název samotný jsem ale dost dobře nepochopil, tak nějak to funguje v každé romantické komedii, řekl bych, a ten název, tím pádem není nic zajímavého, ale vyvyšuje fakt, ve kterém se setkává snad každá podobně laděná komedie. Musím se ale přiznat, že jsem se u ní bavil, ale také možná tím, že jsem se na ní dost těšil. Sice to není nic převratného, ale tři hvězdičky pro mě určitě nejsou zklamáním. Nakonec si mě to i získalo. Ten Britský humor v tom je znát, tedy v druhé půlce určitě, a to je důležité. Klidně se na to znovu podívám, a rád. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Straughan .. Simon Pegg dobyl New York! Během své cestičky za vytouženým úspěchem, korunovanou společnou nocí s extra přitažlivou prdelkou Megan Fox, mimo jiné také poctivě pobavil. Pravda, je to místy až bláznivě hloupé, ale Simon Pegg to cele uhrál s grácií sobě vlastní. Scénář je drahnou dobu chutný. Motá do sebe spoustu zábavných motivů ze života novinářů a celebrit. Drhla až jeho pozdější fáze, kdy se ke komediálním situacím a svěžím dialogům připlétá romantika, která jede po příliš strohé, průhledné koleji. 75%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se to po výborném rozjezdu zvrtne v další průměrnou romantiku. Odkazy na Big Lebowskiho a camea osazenstva IT Crowdu ale potěšily. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Klasická romanťárna, akorát z chlapsky nedospělého pohledu a s britským nadhledem. Camea jsou fajn a potěší, vedlejší role jsou obsazené přímo ukázkově, Kirsten neskonale roztomilá (a stejně jako ve Věčném svitu jí to nejvíce sedne v nakalené póze) a evidentně si to všichni užívají a vychutnávají. Ovšem, i kdyby bylo vše naprosto stejné a hlavní roli by ztvárnil někdo jiný než Simon Pegg, tak se to rozsype rychleji než věž vystavěná z pexesa. Jenže on tu je. A tyhle role "kluků od vedle, prostě jednoho z nás" mu jdou jako nikomu jinému již od dob britcomu Spaced. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Podle trailerů jsem si myslel, že to bude průměrná blbost. A vono ne! Celej film je chytře zábavnej. Simon Pegg je dobrej, ale film nestojí jen na něm a i ostatní obsazení je výborné (hlavně Jeff Bridges). Megan Fox je tam ještě větší bohyně než v Transformers. Nejvíc ale oceňuju fakt, že se člověk trochu podíval do "zákulisí" a poodhalila se tam moc filmových časopisů. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Existuje zhruba šest příznaků, proč je tenhle film duševně nemocný: 1, Současné romantické komedie nechápou jednu zásadní skutečnost – první polovinu jedou v režimu komedie, druhou v režimu romantika. Problém je, že komedie je ze své podstaty lehčím žánrem než romantika, a když se přepne z etikety do etiky, rozuměje ze skečů Simona Pegga a vynalézavých narážek do „serious issues“, a začne se vyprávět příběh, nefunguje to, protože první komediální půle pro tyhle události nezbudovala podloží. A tudíž tyhle události nelze brát vážně. 2, Princezna Megan Fox se zase odmítla svléknout. Velmi zjednodušeně řečeno je stále jen náhražkou touhy konkrétním symbolem, který má blízko k tzv. fetiši. Nikoliv herečkou. Dal bych nicméně rád na srozuměnou, kritikům Megan zvláště, že krásných žen chodí po světě tisíce, z čehož vyplývá, že k prosazení se v Hollywoodu je třeba vždy víc než jen krásy; nějaké přidané hodnoty. 3, Naverbujete-li do kteréhokoliv bijáku slavný herce – a tady se jich sešlo nemálo –, zaděláváte si na potíže, protože celebrity v originálních a rizikových projektech hrát odmítají, tudíž takový film musí jet podle šablon. Schválně si dosaďte do příběhu neznámé herce – výsledkem nebude nic jiného než defraudace, korupce, hereze, simonie, pedofilie a sodomie. 4, Jestliže si odmyslíte Simona Pegga, nezbude absolutně nic, co by za to stálo. Ale když se nad tím zamyslíte, zjistíte, že díky jeho křupanskému chování ten film není anti-americký, ale ve skutečnosti anti-britský. Tudíž i Simon pozbývá smyslu. Vzniká prostor mezi Magdeburskými polokoulemi, rozuměje vakuum. 5, Režisér a celý tvůrčí kolektiv zjevně nepochopil, že i nižší žánry se musí dělat s elegancí a na úrovni. Tohle dílo je laciný, a o to je truchlivější, že má tu drzost vpasovávat do svého tajtrlíkovského rámce vážný věci. 6, Sympatický je, že příběh schází, takže nevíte, kam to bude zpočátku směřovat, ovšem díky tomu, že to nemá příběh, vás nezajímá ani to směřování, tudíž tu máme co do činění s dvojsečnou břitvou. Protože kde chybí organická jednota tématu (jednotná zápletka), chybí i vnitřní nutnost děje (konkrétní dění). Abych to uzavřel: Vážně jsem se v průběhu filmu snažil o smích – to ovšem spíše z přesvědčení, že smích podporuje zažívání, než z přirozeného sklonu se smát –, ale jak řekl Friedrich Nietzsche: „ženatý filosof náleží do komedie“, a tam patří i divák tohohle filmu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SVĚT BULVÁRU. Obyčejní lidé TO čtou, protože tam nebyli. Smetánka TO čte, protože se dozví, že tam byli. A oni musí vědět, KDE JE ,,TAM“! ..... Sidney Young a jeho cesta na výsluní. Omegy, oblek od Armaniho, - ale jeho život nebýval vždycky takovej. Jaké to je navštěvovat večírky a filmové premiéry? Jaký je svět celebrit Hollywoodu? V podání S.Pegg a jeho drsnýho britskýho humoru, jenž hraničí s trapností – vlastně je často pořádný hovado! –občas velmi zábavný! Všechny ty trapasy (často vtipný), charismatický J.Bridges a romantická komedie na britský způsob. To je film o cestě ,,trotla až k novinářské Šagri-La“. Závěr filmu už sice takové ,,novum“ není, ale každá legrace nějak končí (tady trailerem během závěrečných titulek). Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nosím triko s nápisem ,,Mladé vemeno plné semene“. 2.) Nevím jak se zachovat, když ve výtahu flusnu kus jídla šéfově manželce na záda. 3.) Jsem začínající herečka a chci to dotáhnout hóódně daleko. 4.) Nevím, kdo posílá lidem mrtvý ryby. 5.) Chci se stát novinářem v Besku. Nebo v Hromu. Nebo v Aha. Nebo v .... PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * Víte, že? Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám byla původně životopisná kniha britského novináře Tobyho Younga? Dle fotografie taky poznáme, proč Toby Daniela Moorsom Younga hrál právě Simon Pegg! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se na to koukat. Chválím film za krásné barvy a Simon Pegg je docela srandovní šašek. Hlavně ty jeho tanečky :-) Jinak dědka Jeffa Bridgese bych nepoznal - ten čas ale letí ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Arnold: 1. Enough Love ,2. What A Wonderful World ,3. Ace Of Spades ,4. Chicken Payback ,5. Spooky ,6. Drinks Taste Better When They're Free ,7. La Dolce Vita (In Via Veneto) ,8. Get Over It ,9. Heavy Like Sunday ,10. You Really Got Me ,11. I Don't Feel Like Dancin' ,12. For Reasons Unknown ,13. With Every Heartbeat ,14. I Love What You Do ,15. How To Lose Friends ,16. Sharps, Sophie, Cuba, Chaos ,17. How To Make Friends ,18. Living The Dream ,19. La Dolce Vita (Finale), ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stoji hlavne na vykonu Simona Pegga, coz si nastesti tvurci uvedomili, takze prakticky nesleze ze sceny. A 75 minut radi jak tornado, pripominal mi nejakyho burana co vlitne do nobl spolecnosti, leti od pruseru k pruseru, kazdyho svym chovanim urazi, hazi brutalni hlasky a proste se chova jak sileny hovado. A je to neskutecne vtipny. Navic mu sekunduje roztomila Dunst, kterou jsem takhle prirozene uz dlouho nevidel hrat. Bohuzel po tech 75 minutach se film prepne do klasicky predvidatelny romantiky, vtipku silne ubyde a nebejt tak sympatickejch hercu, tak by to bylo dost slaby. Aspon, ze to je svizne zrezirovany. Skoda, premejslel jsem o 5*, takhle jen slusny 4*. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Zdrařilá romantická komedie s báječným obsazením a inteligentním scénářem. Podobně jako mnoho lidí jsem si Simona Pegga neuměl moc představit v romantickém filmu, ale opak se stal pravdou a ono nejen, že se do své role perfektně hodí, ale celý sníkem stojí a padá právě na Simonovi. Jeho neustále pohyby, tanečky a mimiku si oblíbíte během pár minut. Kirsten Dunst mě svým výkonem ještě nikdy nezklamala a přítomnost Megan Fox beru jako třešničku na dortu. Vřele doporučuji, určitě jedna z nejlepších letošních romantických komedií...... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Sympatických 70%. Čekal jsem o něco víc humoru (camea posádky IT Crowdu zůstala trestuhodně nevyužita!) a závěr je i pro milovníky romantických komedií příliš přímočarý, ale sympaticky švihlý Pegg, unyle roztomilá Dunst, ďábelsky sexy a zároveň tupoučká Fox, šarmantně slizký Huston, impozantní Bridges a snad ještě víc než dřív krásná Anderson se postarají o solidní zábavu. Není to nic extra, ale fajn zábava rozhodně ano. ()

Reklama

Reklama