Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bollův vietnam je možná v technických jednotlivostech či reáliích nedotažený a nepřesný, ale je to zároveň i nekompromisní peklo, které sežere všechny bez rozdílu. Navíc není prvoplánový-nejde jen o slepou akci, či jednoduchou obžalobu války-Absurdita vietnamského konfliktu v celé své nahotě.. Lidskost se nevytrácí úplně, ale je zcela bezbranná proti nesmyslnému kolotoči smrti ve kterém není nic černé nebo bílé"Tady je jen šeď.." ...Označovat Uweho i nadále za jednoho z nejhorších filmařů historie je holý nesmysl a zaslepenost. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Bollovi se povedlo nevídané! Natočil koukatelný film. Ba co víc, film je hoooodně vyvedený. Má dobrou myšlenku, neotřelý nápad, solidní herce, kameru, scénář... Syrové scény, výbornou zvukovou a hudební stránku. Nemůžu si pomoc, ale toto krvavé drama mě dostalo a určitě se řadí mezi špičku filmů o Vietnamu. Jistě, Apokalypsa nebo Full Metal Jacket to není, přesto nezbývá nic jiného, než doporučit... ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Slabé, vážne ma to nebavilo - príliš roztrasená kamera pri akcii, príliš veľa tmy (som si vedomý, že rozpočet filmu nebol veľký a že v tuneloch tma byť musí, ale aj akcia za málo peňazí a scény v tuneloch sa určite dali natočiť tak, aby to bolo prinajmenšom - pozerateľné) príliš veľa kecov a príliš veľa nesympatických hercov (až na tú babu na konci). Nie je to úplná sračka a vidieť v Uweho tvorbe mierne zlepšenie (dobrá voľba hudby a občas cítiť niečo ako atmosféru). Minimum zaujímavých nápadov však má za následok, že film môžete s kľudným svedomím prehliadnuť. Veril som tomuto dielu, no mýliť sa je vraj ľudské. 20% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Uwe Bolla, který ukazuje to nejlepší i nejhorší z jeho repertoáru. Zlepšení technických kvalit kamerou počínaje je nepřehlédnutelné, v navozování dobové atmosféry Vietnamu ale využívá Boll těch nejotřepanějších klišé, fint a frází, které při nakoukávání válečných filmů nasbíral a zajímavost postav (stejně jako jejich životnost) se rovná nule, čímž nerozeznáte jednu od druhé a odpadá tím napětí, jehož náznaky lze kupodivu ve filum i přesto nalézt. Svůj podíl na tom má jistě atraktivní prostředí podzemních chodeb, v němž bohužel pro změnu nestíhá technika a záběry z 90% tvoří hustá tma. Tunnel Rats se však oplatí vidět, poněvadž odkrývá, proč Boll točí tak jak točí. Boll totiž není úplný antitalent, jen mu chybí potřebné základní znalosti jako zařazení scén i záběrů dle nutnosti a kladení důrazu v jistých částech. Boll není špatný filmař, on prostě jen není filmař. Vzhledem k jeho kadenci, jakou sází jeden film za druhý, jen těžko dojde ke změně a jeho snímky vždy budou nezvládnutými výsledky poměrně slibných námětů. 5/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím proč, ale dneska v podvečer jsem dostal po dlouhé době zase chuť, pustit si něco od Uwe Bolla. Ani se mi nechce věřit, že jsem to právě napsal, protože tenhle režisér je v mé TOP 5 největších ocasů mezi hororovými režiséry a jeho kousky jsou mnohdy neskutečné sračky, ale občas jsem narazil i na něco poživatelného v jeho tvorbě. Mám skoro všechny jeho kousky, z nichž snad polovinu jsem se ještě neodvážil ani pustit, ale Tunnel Rats jsem už cca před 11 lety viděl a matně si pamatoval, že to zas až takový průser nebyl, navíc jsem neměl chuť na horor, ale válečný kousek. A i po letech musím uznat, že to zas až taková katastrofa není. Je tu několik slibných – krvavých scén, potemnělé tunely a postupné vyvražďování v nich taky nebylo marné – jen ta přestřelka v táboře amíků (to byla herecká a akční parodie). Navíc mi nevadí, když nikdo, nebo skoro nikdo ve filmu nepřežije… ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu je Vic Hollowborn (Michael Paré) označován jako poručík, ale v titulcích je uveden jako seržant. (Johnny.ARN)
  • Uwe Boll prozradil, že během natáčení neměl scénář a improvizoval podle herců. (Terva)
  • Niektorí americkí vojaci používajú pušky M16 A2, tieto však boli zavedené do výzbroje americkej armády až začiatkom 90-tych rokov. (Jello Biafra)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama