Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí jsem snížil hodnocení na tři hvězdičky, protože mi vadily strašlivě dlouhé pasáže plížení v tunelech a některé opravdu dlouhé záběry, v nichž se nedělo vůbec nic. Napadení americké základny by bylo v pohodě, kdyby vojáci neumírali tak děsně pitomými způsoby. Ale abych jen nekritizoval, film měl po většinu času velmi kvalitní atmosféru, a pokud v tunelech došlo k nějaké té akci, měl jsem pocit, že sleduji místo válečného filmu survival. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pfu, celkom masaker. Ale čo Bollovi iné ostáva keď točí mizerné filmy. Aspoň vsádza na brutalitu, ale čo s Tunnel Rats robí zaujímavý film sú predovšetkým bludiska v tuneloch, ktoré dokážu miestami navodiť nepríjemnú atmosféru. Herci alebo ich postavy stoja inak rovnako za prd ako cela Bollová kariéra. 50% - 2* ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Boll je skutečně režisérská nula první kategorie. Tento film je na 3*, ale přesto v něm dokázal svojí neschopnost. Položte si otázku, co Boll tomuto filmu dal? Čím ho ozvláštnil? K ničemu nedojdete. Tento film udělalo prostředí, příběh, filtr kamery a klaustrofobické prostředí tunelu. Boll? Ten nic nepřidal, pouze natočil již zmiňované věci a tím to pro něj haslo. Žádné dobré záběry, žádné ozvláštnění čehokoliv. Pouze pár dobrých krvavých efektů. Nejpve jsem mu pochválil útok na tábor, ale čím více běhali američtí vojáci přímo pod hlavně vietcongu, tím víc jsem kroutil očima. Grimasy mrtvých byly jak z válečného filmu z roku 1962, chybělo už jen klasické odhození pušky tři metry daleko, otočka o 360 a smrt. Film trvá 90 minut z toho 30 představuje pár postav, které mi za celou třetinu filmu nedokázal vůbec přiblížit. 60 minut trvá prolézání tunelů. To se okouká za dvacet minut a divák tak celých čtyřicet jenom tupě čumí a sleduje kdy bude konec. Scény v tunelu jsou tak špatně natočené, že sice zažijete hnusný pocit ztísněnosti, ale zároveň nemáte tušení, kdo tam zrovna leze. Celkově jsem neměl pocit, že sleduju film z vietnamské války, ale maškarní bál na párty Playboye. Vojáci nesázeli téměř žádné hlášky, ani se pořádně neposlali do prdele, nerozbili si hubu, místo toho vedli desetiminutové rozhovory o tom, jaký chtějí mít dům, až se vratí (jak originální). 55% 22.08. 2010 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Na Uweho skvěle podařený snímek odehrávajicí se převážně v podzemních tunelech. Docela mě překvapilo, že ačkoliv je to točený v podzemí a spousta podzemních zaběrů by klidně mohla sklouznout do své zmatenosti, já jsem se v něm slušně orientoval. Dále se mi líbilo, že nebylo ukázáno věčné klišé, jak američtí vojáci neustále poráží Vietcongské vojáky ale místo toho tu máme naservírovánu věrohodnost v prostředí Vietcongů, kteří v tunelech jsou doma, mají tu prozkoumaný každý metr a tím pádem jsou takticky výborně připraveni na americký vpád. Uwe, konečně se ti podařilo vybudovat atmosféru, nově má tvůj počin i myšlenku, není vůbec špatně natočený a za to ti dávám třetí hvězdu, konečně si jí totiž zasloužíš. Jen tak dál. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem byl zvědavý, jak si průserář Uwe Boll poradí s tématem vietnamské války. Nečekal jsem žádnou velkou smršť a udělal jsem jenom dobře. Protože, a to myslím upřímně od srdce, to tentokrát byla na Uweho poměry dost dobrá řežba. Film pojednává o jednotce americké armády někde ve vietnamské džungli. První půle je taková seznamovací a tady jsem byl celkem zklamaný, že se nic neděje. Pak ale přišla půle druhá a v ním to jen vřelo. Klaustrofobické záběry z podzemních tunelů byly až děsivé. A pak to peklo na armádním stanovišti. Konečně něko nakopal Amíkům prdel a konečně to skončilo... Nebudu prozrazovat. A konec konců i kamera byla pro tento případ nadstandartní. Nebýt té nudnější první poloviny, dal bych i vyšší hodnocení s tím, že jsem nepředpokládal, že by tento režisér ode mne dostal vysoké hodnocení. Tady ale minimálně 3*. Navíc úžasný úvodní song In the Year 2525. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Uwe Boll po uvedení filmu vydal u studia Replay stejnojmennou videohru založenou na událostech z filmu. (Terva)
  • Na oficiálnom filmovom plagáte sú zobrazené helikoptéry typu Sikorsky UH-60 Black Hawk. Vo filme a rovnako aj vo vojne vo Vietname sa však používali známe helikoptéry typu Huey UH-1H. (MikaelSVK)
  • Ve filmu je Vic Hollowborn (Michael Paré) označován jako poručík, ale v titulcích je uveden jako seržant. (Johnny.ARN)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama