Reklama

Reklama

Hobit: Neočekávaná cesta

  • USA The Hobbit: An Unexpected Journey (více)
Trailer 3

Film sleduje cestu hlavní postavy Bilbo Pytlíka, který se ocitne na dobrodružné výpravě. Cílem cesty je si znovu nárokovat ztracené trpasličí království Erebor. Bilba nečekaně osloví čaroděj Gandalf Šedý, díky kterému se ocitne ve společnosti třinácti trpaslíků v čele s legendárním bojovníkem Thorinem. Cesta do divočiny vede přes tajemné země, kde se to hemží zlobry, skřety a kouzelníky. Ačkoliv cíl jejich výpravy - Osamělá hora, leží na Východě, musí projít nejdříve jeskynním systémem, kde Bilbo potká někoho, kdo mu navždy změní život…Gluma. Skromný Bilbo Pytlík pak sám s Glumem na břehu podzemního jezera objeví nejen hloubku lstivosti a odvahy, která překvapí i jeho samotného, ale také získá do svého vlastnictví Glumův prsten „miláška“, který má nečekané a užitečné možnosti... Jednoduchý zlatý prsten je spojen s osudem celé Středozemě takovým způsobem, jaký Bilbo nemůže zatím ani tušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (74)

Trailer 3

Recenze (3 239)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Návrat do Středozemě po tolika letech je fajn, ty tři hodiny jsou v dokonalém WETA světě uchvacující pořád, jak v momentech infantilního blbnutí (knížka sama o sobě je pohádkou), tak i ultimátních samoúčelností (bitva hromových mužů ze skal), přesto mám pocit, že je to všechno tak nějak… vyprázdněné. Hlavně proto, že tam absentuje jakýkoliv imaginativní moment osobitého tvůrce a jediným životným momentem celého filmu se tak stane akorát hádankářská hra s Glumem. Nakonec je mi vlastně zpětně líto, že to nerežíroval Guillemo del Toro, PJ má tenhle svět totiž rád možná až příliš. Líbilo se mi to, a přitom nemám jediný důvod to ještě někdy vidět znovu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Hobita jsem si vyčkal ďůlek, pak mi unikl v kině a já si musel počkat na chvíli, až se objeví u mě doma na DVD. Sledoval jsem každé video z natáčení, co si Peter Jackson připravil a nechal mě navnadit snad nejvíc, jak to jenom tvůrce filmu může udělat. Vstup do světa Středozemě je pro mě pokaždé nezapomenutelný zážitek a stejně tak jsem čekal i od tohoto filmu. Trošku jsem se ale celou tu dobu bál jedné věci. Nedokázal jsem za boha pochopit, proč bude mít ta tenounká knížečka tři tříhodinové filmy. Tak nějak jsem se bál průseru a tak nějak jsem přemýšlel, jestli to udělá alespoň tou formou, že když už to natáhne, tak každá scéna bude mít ve filmu smysl a mě prostě bude bavit v tom světě být a společně to všechno s Bilbem prožít. Jasný, on do toho natáhl víc příběhů než jenom ten o Bilbovi, ale stejně to dopadlo přesně tak, jak jsem se bál. Plno scén naprosto zbytečných, začátek jsem měl problém vysloveně skousnout. Trvalo to hrozně dlouho, přišlo mi, jak kdyby se v půlce filmu nedělo skoro nic a až pak začala ta obrovská cesta za záchranou trpasličího světa. To by ale tak nějak mohl být ten jediný problém. Zbytek je naprostá klasika. Krásný příběh, skvělé postavy, zaplaťpánbůh stejní herci, někdy i příjemné překvapení po deseti letech vidět ty samé herce no a k tomu úžasná atmosféra krásného, tajuplného, ale mnohdy i nehostinného světa a samozřejmě skvělá hudba, která by od Howarda Shoreho nemohla ani být jiná. Ve výsledku jsem s filmem takřka maximálně spokojený, ale být to kratší o neuvěřitelně se táhnoucí začátek, dal bych pět hvězd. Takhle to s plným počtem nebude, bohužel. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na poněkud rozvleklém začátku jsem měl pochyby, ale Peter mě jich brzy zbavil. Není to sice Pán prstenů, ale víc než hrdě nese jeho odkaz. A mnohdy jsem se cítil tak, že zrovna sleduju jeden z jeho regulérních dílů. Příběh, postavy, atmosféra, o technické a vizuální stránce nemluvě, ze všeho na mě LOTR dýchal. Avšak raději dodávám, že předlohu jsem nečetl, což možná také udělalo svoje (dle některých reakcí bych šel s hodnocením asi níž...no, možná). Takhle za úvod strhávám půl hvězdy, ale slabší plný počet si v mých očích Hobit rozhodně zaslouží a jsem zvědavý, jak na mě zapůsobí další díly, tenhle mile překvapil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $180miliónovTržby USA $303,003,568Tržby Celosvetovo $1,021,103,568Tržby za predaj Blu-ray v USA $85,951,611 //počet predaných kusov 3,448,217Tržby za predaj DVD v USA $41,883,457 //počet predaných kusov 3,272,303║ __Tržby za predaj Blu-ray The Hobbit: The Motion Picture Trilogy v USA $7,175,305 //počet predaných kusov 143,651║ nuž čo z toho keď obraz je kryštálovo čistý, keď schématicky ide len o recyklát Spoločenstva prsteňa, k tomu vôbec neprospieva 48fps, lebo asi polovica scénok s filmu vám príde ako keby ste si ich pretáčali v zrýchlenom móde, ďalej postavy vôbec nestrhnú, asi najviac na moje prekvapenie zaujme Glum, plus je o niečo viac prepracovaný a jeho výstupy stoja fakt za to, Jackson mal asi dosť voľnú ruku pri filmovaní a niektoré masky dosť prehnal v rámci nechutnosti, ozrutný jaskynní troll s podbradovým lalokom je fakt otras, ďalej občas sa zas zabudol pri niektorých scénkach, kde ide krkolomne o život hlavným hrdinom, keď naokolo padajú skaly, či drevenné mosty do pripatasti, stromy, ... a naši hrdinovia s úsmev s týchto katastrof vychádzajú, z ustráchaného Bilba sa v žmiku sekundy stáva nebojácny bojovník, ktorý si hravo dokáže poradiť s nestvúrami, keď zbytok skúsenejšej skupiny zlyháva, vtípkovanie o golfe či otvárači listov príde dosť mimo, hudobné motívy len overené, tie čo boli v klasickej trilógii, aspoň že WETA svojou grafikou ponúka veľkolepé scény, osobne mi to príde ako zbytočný film, __z 2D verzie som v kine videl asi 30minút len tak na overenie a môžem povedať že je to pozerateľnejšie než 3D verzia so 48obrázkami za sekundu aj keď tam nie je až taký pekný kryštalický obraz ale aj tak chuť na opätovné pozretie celého filmu budem hľadať len ťažko /videl v kine 3D verziu: 40%/ ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nyní už vím, že jsem film částečně vnímal podle toho, co mi bylo řečeno o knize, kterou jsem nečetl. Jako striktně filmového diváka, nepoznamenaného předlohou, mě logicky nezajímá adaptace a dostávám se ke klasické připomínce, že při takového délce se pozornost divákova nedá holt udržet pořád. Slabší druhou třetinu však vyvažují scény kompozičně dechberoucí (hromoví obři), či mrazivé (Pytlík a Glum) a kromě starých známých i mí velmi oblíbení britští herci ve vedlejších rolích (James Nesbitt, Ken Stott). Ale všechny tři díly by měly dávat smysl i jako celek, takže to zatím nechám na 90% a budu muset počkat. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (143)

  • Přípravy na film trvaly celých 10 let. (M.B)
  • Peter Jackson prohlásil, že pro hlavní roli Bilba Pytlíka měl herce Martina Freemana vytipovaného od začátku a bez jeho účasti by film zřejmě ani netočil. (korect)
  • Ian McKellen, představitel Gandalfa Šedého, se na place rozplakal, jelikož ve scéně, kdy všichni sedí u jednoho stolu, hrál – před zeleným pozadím – pouze s fotkami svých kolegů. „Kvůli tomuhle jsem se hercem nestal, řekl doslova. (Ahurmen)

Související novinky

Pán prstenů mění majitele

Pán prstenů mění majitele

19.08.2022

Těsně před premiérou seriálového Pána prstenů: Prsteny moci přichází zásadní změny týkající se práv na knižního Pána prstenů a Hobita. Ty totiž odkoupila švédská herní společnost Embracer Group,… (více)

Práva na Pána prstenů jsou opět na prodej

Práva na Pána prstenů jsou opět na prodej

10.02.2022

Zatímco už za pár dní přistane na internetu první trailer z očekávaného televizního seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, neméně tak důležitou zprávou je nová informace, že filmová práva (samostatně… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Amazon kupuje MGM

Amazon kupuje MGM

26.05.2021

Slavný James Bond zdá se našel nový domov. Společnost Amazon totiž čerstvě uzavřela dohodu se studiem MGM a celé si jej tak pořídila za 8,45 miliard dolarů. Rázem se tak knihovna streamovací služby… (více)

Reklama

Reklama