Já bych prosil mentála co píše oficiální text distributora, ať si svůj názor na film cpe třeba svojí babičce, ale nesere ho do obsahů filmů. Pokud má potřebu se k filmu nějak vyzvracet, tak ať se tady zaloguje a píše komentáře jako my, ale do obsahu filmu subjektivní názor nepatří. Tohle je už asi po padesátý co to u neznámých československých filmů ten krypl udělal. Film je místy slušná brutálka, třeba Štěpnička v trenkách na dvoře pavlačovýho domu, nebo Štěpnička u fízlů, nebo dvacetiltej Kraus natřenej na hnědo, aby vypadal jako cikán, takže mě nějaký dobový ohlasy můžou leda tak políbit prdel. Navíc trio Josef Bláha, Jiří Štěpnička a Petr Svoboda zahráli ty jihočeský buránky naprosto přesvědčivě, úplně jako kdyby za tím velkým předním sklem tý oranžový krávy seděli Škrabík s Květulí :-)))(22.2.2010)

• dobytek

Jedna z mnoha budovatelskejch komedií, kterejch se natočily mraky. Mimochodem oficiální text distributora je opět blábol, protože se přepravovala pouze jakási důlní lokomotiva, takže náklad nijak objemnej nebyl.(14.3.2009)

Neprávem pozapomenutá komedie o jedné ztracené lokomotivě. Výborné obsazení, příjemná atmosféra a správně zamotaná zápletka. Nebýt CS Filmu, snímek by už nejspíš zapadl prachem v archivu. Ale to by byla škoda...(20.2.2010)

Hele, ty distributorský balíku. Jestlipak víš, co říká můj dobový ohlas? Že na druhém stupni základní školy se v češtině probírá rozdíl mezi obsahem a komentářem. Kdyby jsi tenkrát dával pozor, možná bys věděl i to, že text má mít nějakou vypovídací hodnotu. A kdybys dával pozor při sledování tohoto filmu (viděl jsi ho vůbec?), tvá poezie by jistě vypadala jinak. Třeba: "Ó, náklade to objemný, přijeď prosím do jedný. Přivez mi tři šoféry, kéž vyhnou se ti maléry." Poprask je snad naše nejlepší road movie, jakou jsem kdy viděl. Skvělá herecká sestava a humor úderný tak, že by to i Liazku překlopilo. Kluci, naložte distributora na korbu a odvezte ho za Jedličkou do ústavu.(2.12.2011)

Komedie o trampotách jedné cihelny ,která potřebuje novou lokomotivu. A tak pro ní pošle nákladák v čele J.Bláhou a J.Štěpničkou. A také v cihelně probíhá inventura. Film ,který vznikl protože kupodivu zůstaly peníze a prostor ,tak se to realizovalo. Je to naprosto pozapomenutelná ,ale celkem slušná komedie.(7.12.2007)

Vcelku zdařilá komedie(9.9.2008)

• Gavin87

Jen jestli režisér Strnad spíše nezpůsobil Poprask v kině...nudný a nezáživný film. Ostatně jako vše, co tento režisér natočil. Mimojiné jsem si opět potvrdil svou teorii, že Jiří Bruder nikdy nehrál v ničem kvalitním.(20.8.2011)

Od teto komedie jsem mnoho neocekaval ,o to vice jsem byl prekvapen.Jednim z duvodu meho sledovani byla ucast Josefa Blahy, ktery mne opet nezklamal.Pribeh nas zavede do doby kdy vsechno patrilo vsem a vsichni o spolecne dilo meli "zajem a snahu".V uplne malych rolich se nam predstavi nekolik driveji polularnich hercu mezi nimiz nemohu nevzpomenout skvelou Natasu Gollovou.Proc jenom mne nebylo dvacet, kdyz ji bylo dvacet?(16.8.2008)

No tento film je jeden veľký chaoz. Aj keď je herecké obsadenie dobré, tak film je len priemerný. Ten námet - ako prepraviť lokomotívu!!! Na takéto hovädiny sa dávali peniaze? Asi mali strašne veľa materiálu...... 45%.(24.2.2009)

Od tohto filmu som veľa nečakal. Čo už len môže byť zaujímavé na preprave lokomotívy, navyše ak sa na tom postaví dej celého filmu. O to viac som však bol príjemne prekvapený. Výborné herecké výkony popredných českých hercov sedemdesiatych rokov ma nenechali chladným, a tak sa veľmi rád opakovane pozriem na Josefa Bláhu, Jiřího Štěpničku, Mílu Myslíkovú, Karla Vochoča a mnohých ďalších.(21.12.2008)

• farmnf

Kriste Pane, ochraň nás od filmů tohoto druhu...a já jsem kurva tolerantní ke komunistické tvorbě, však toto jest nad rámec mé tolerance.(17.12.2011)

Docela příjemná komedie, i když mnoho situací je směšných úplně z jiného důvodu, než bylo původně myšleno. Kde jinde můžete vidět v obličeji načerněného Jana Krause v roli skvělého cikánského bubeníka Ferka Takáče. Vůbec celá cikánská parta v cihelně - co jméno to pojem - Jiří Vala, Jan Faltýnek. Jirka Štěpnička v trenkách a tričku s nápisem Buď fit je prostě kouzelnej. Malinké pidiroličky Nataši Gollové, Miroslava Homoly a Evy Svobodové také potěšily. Kdo má rád starší méně známé filmy objeví mnoho dalších zajímavých věcí... Nemůžu si pomoci, ale mě to pobavilo. Tak za 70%.(26.5.2009)

Tyhle staré filmy občas umí překvapit. Řekl jsem si, že tomu dám šanci, protože jsem chtěl vidět, jak se dá natočit film o přepravě lokomotivy. Nakonec to nebylo vůbec tak hloupé, jak to mohlo vypadat. Právě naopak. Příběh je logicky vystavěný, dialogy příjemně gradují, dokonce i herecké výkony jsou z velké většiny dobré. Cosi tomu ale přesto chybí. Možná svižnější tempo, vypustit hluchá místa a pár nepovedených scén. Snad pro tyhle nedostatky se na film zapomnělo. Nebude to jen dobou vzniku, vždyť i ze 70. let máme hodně nesmrtelných komedií.(2.12.2011)

• Hansolo35

Rád se podívám i na starší neznámé filmy, ale tenhle je teda opravdu hroznej. Křečovitý humor bez vtipu. Dialogy mezi "dělňasy" psal asi nějaký člověk, co žádného v životě nepotkal. Ani se nedivím, že některé známé tváře dabovali úplně cizí hlasy. Zřejmě se za tenhle film herci styděli. Ani se jim nedivím. Taky bych se snažil zapomenout.(2.12.2011)

• pytlik...

Když je scénář na exkrement, ani relativně dobré herecké výkony z něj zlato nevydolují.(3.12.2011)