Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automobilová přeprava lokomotivy je náročná, neboť náklad je to objemný. Tříčlenná posádka tahače proto zažije na dlouhé cestě po Čechách mnohé nesnáze... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Není to tak blbý, jak to na první pohled vypadá a jak tvrdí distributor. Má to relativně dost vtipných momentů - Jan "Ferko" Kraus žádající paní Šintákovou o ruku dcery Milušky a Štěpnička rozdávající životní moudra typu "Já třeba mám v Praze taky určitý zájmy... Ženská vzdálená má náhodou spoustu předností." Jako nenáročná zábava je Poprask plně funkční. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hele, ty distributorský balíku. Jestlipak víš, co říká můj dobový ohlas? Že na druhém stupni základní školy se v češtině probírá rozdíl mezi obsahem a komentářem. Kdyby jsi tenkrát dával pozor, možná bys věděl i to, že text má mít nějakou vypovídací hodnotu. A kdybys dával pozor při sledování tohoto filmu (viděl jsi ho vůbec?), tvá poezie by jistě vypadala jinak. Třeba: "Ó, náklade to objemný, přijeď prosím do jedný. Přivez mi tři šoféry, kéž vyhnou se ti maléry." Poprask je snad naše nejlepší road movie, jakou jsem kdy viděl. Skvělá herecká sestava a humor úderný tak, že by to i Liazku překlopilo. Kluci, naložte distributora na korbu a odvezte ho za Jedličkou do ústavu. ()

Reklama

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie, i když mnoho situací je směšných úplně z jiného důvodu, než bylo původně myšleno. Kde jinde můžete vidět v obličeji načerněného Jana Krause v roli skvělého cikánského bubeníka Ferka Takáče. Vůbec celá cikánská parta v cihelně - co jméno to pojem - Jiří Vala, Jan Faltýnek. Jirka Štěpnička v trenkách a tričku s nápisem Buď fit je prostě kouzelnej. Malinké pidiroličky Nataši Gollové, Miroslava Homoly a Evy Svobodové také potěšily. Kdo má rád starší méně známé filmy objeví mnoho dalších zajímavých věcí... Nemůžu si pomoci, ale mě to pobavilo. Tak za 70%. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Si pamatuju, jak Svěrák kdysi někde vyprávěl, že Vesničko má středisková vzniklo tak, že napsal narychlo pár papírů námětu na film, který nikdy neměl být zfilmován, ale bylo potřeba splnit nějaké kvóty, takže se muselo něco odevzdat. Tady u toho mám pocit, že motivace vzniku byla dost podobná, jen to bohužel narychlo nenaškrábal Svěrák. Já mám pro lidové normalizační řachandy docela úchylnou slabost, ale tady tenhle příběh o roadtripu z jižních Čech do Turnova a zpět přes Prahu je fakt tak pitomej, že se tam dá upřímně smát jen předabovanému Zedníčkovi nebo zamouřeným Krausovi s Bartoškou. ()

KarolMalina 

všechny recenze uživatele

Skvelá dynamika počas celého deja. Adekvátny výber hercov. Mierne prehnaný entuziazmus pri dovezení mašiny, ale v celku reálny obraz, ktorý sa dnes vidí mnohým smiešne, ,ale to len absenciou empatie do tej doby. Zvyšovanie hlasu a kričanie vo fabrike tiež vychádza z reality a veľmi dobre to zvyšovalo dynamiku. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Vodňanoch, Prahe, Těšoviciach, Horných Jirčanoch a v Prachaticiach. (dyfur)
  • Závod Šumanice byl natočen v tehdejších areálech Jihočeských cihelen v Číčenicích a ve Vodňanech. Ani v jednom se už dnes cihly nevyrábějí. (sator)

Reklama

Reklama