Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Plangi 

všechny recenze uživatele

Už to zde zaznělo, ale musím zmínit, že The Nines není typově nepodobný toliko opěvovanému Donniemu Darkovi, neb při sledování člověk tápe a tápe a...pak se vlastně nedozví, že se něco dozví. Nebo naopak? To je celkem fuk. Někoho to úplně pohltí, někoho to slušně mine - můj případ.To co jsem z toho všeho pochopil mi k uspokojení opravdu nestačilo a hlavně mě nijak snímek nepřiměl přemýšlet, což je asi v tomto případě špatně. Moc se mi líbilo přirovnání uživatele Sobis87 snímku k nepřiznané adaptaci hry The Sims, indicií ke ztotožnění se s touto tezí je ve filmu více než dost. Takže za samotný film bych dal *dos estrellas*, třetí připsuji za velice nadstandartní herecké výkony Ryana Reynoldse a boubelky Melissy McCarthy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Festival divných věcí, který nutí přemýšlet. Fakt, tady je jedna divná scéna za druhou. Jenže to sotva celé nějak drží pohromadě, což ale chápu, že není těžké udržet, jelikož natočit něco takového a zvládnout v tom na výbornou děj jen tak nejde. To mě ale dostává k další věci, a to závěru, který jsem prostě čekal větší, ale vymyslet k tomu fakt pořádný konec nezvládne jen tak někdo... A kdoví, jestli jsem si ten konec nevyložil jinak, jelikož já jsem schopný pochopit závěr i v té nejprimitivnější blbosti jinak, než je. Jako celek je to film plný občas funkčních podivností, nutící přemýšlet, pár scén je fakt super a má to čím zaujmout, ale pak jsou tu scény, co jsou úplně mimo a režisér ten příběh sotva zvládl nějak udržet... 3* ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Avatar v reálném světě. Nebo si někdo hodně specificky zfilmoval vlastní verzi The Sims, s tím, že název radši změnili, aby fanoušci hry nešíleli z nezvyklého podání? Ten kopec něčeho ve tvaru drahokamů, co mají simíci nad hlavou, mizící v závěru filmu v dáli, těsně po záběru, kdy se kamera vzdaluje z jednoho domu nad celé "městečko", by tomu dost nasvědčoval. Tenhle film chápu celkově jako metaforu závislosti na počítačových hrách, kdy se hráči s herním zážitkem a hrdinou tak sžijí, že se jim absolutně nechce zpátky do své reality. Já to chápu, taky jsem desítky, ba i stovky hodin prožila v těle Snakea, sima, CJe, týpka s čárovým kódem na zátylku, nebo Geralta z Rivie. A taky se kolem mě míhaly postavy, které se mi snažily připomenout, že patřím do jiného světa a je čas jít. A taky se mě, ač né tak vážně jako hrdinu filmu, tahle závislost nadále drží a ještě dnes jdu hledat Mary mezi mlhu a popel. Beze mě by to přeci nešlo. Film průměrný, metafora skvělá. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

začína to jako normální život herce který udělá v životě chybu a musí být doma jako vězen pak ztoho vileze uplně nevystvětlitelná věc všechno zmízí a začne to zase od začátku tentokrát jinak hlavní postava je uplně někdo jinej (Scénarista) který točí svuj seriál v jeho životě jsou uplně stejné postavy pak točí reality show a pak zjistí uplnou kravinu nechci ve svém komentáři spoilerovat...jede se dál pak je zase nekdo jinej a vznikne ztoho všeho jedna velká KRAVINA příběh je to dobrej herci taky ale závěr? Prostě je to jen další psycho-film který pochopí málokdo nejspíš jsem jeden stěch co to nepochopí ani kdyby to viděly pětkrát proto tři hvězdy :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Devítky jsou neuvěřitelně zamotaný film, který nabízí slušné herecké výkony, zajímavé rozuzlení a unikátní nápad, který ale film zároveň táhne ke dnu, protože chvílemi jsem jako divák nebyl schopný se v té sněti myšlenek vyznat. Někde bych řekl bravo(!!!), ale tady říkám jen slušné. Zkrátka jde sice svým způsobem o originálně natočený snímek, ale jeho největším problémem je samotný námět a jeho zachycení. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta. (Abiosis)

Reklama

Reklama