Reklama

Reklama

Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých zkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj. Pak mu totiž musí půjčené peníze vrátit i s úroky. Lenny se obává příchodu mafie z Ruska, a proto s ní raději začne sám obchodovat. Ruský obchodník s pozemky Uri se obchodu nebrání, ale peníze, které chce zaplatit, někdo ukradne. O transakci ví jedině účetní Stella. Samozřejmě by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by v tom mohla mít prsty. Tip od ní dostala banda v čele se zlodějíčkem s přezdívkou One Two. Někdo však udělá chybu a neuvěřitelnou náhodou se osud jednoho miliónového obchodu ocitne v rukou drogově závislého a absolutně nespolehlivého rockera Johnnyho, který měl být mrtvý, ale zatím vypadá až příliš živě... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 202)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Nejdříve se ohlédněme trochu do minulosti, Lock, Stock and Two Smoking Barrels a Snatch byly dva vynikající filmy, pak přišel brak v podobě Swept Away a nakonec velice průměrný Revolver. Dnes tu před námi stojí Guy Ritchie se svým nejnovějším dílem s názvem RocknRolla. Již trailer předurčoval jistou kvalitu filmu a dával tušit, že se Ritchie vymanil ze svého nezdaru a přijde další trhák. Z části se dá říct, že se mu to i povedlo, ale bohužel ne na plných 100%, troufám si tvrdit, že ani ne na těch 80%. RocknRolla je především o podvodech, mafiánech, podsvětí, ukradeném obrazu a dlouhých rozhovorech s několika málo světlými momenty, jako je např. přepadení auta s penězi. Akce, na kterou jsme byly v předchozích dvou peckách zvyklý, se zkrátka někam vytratila. A já se ptám proč? Vždyť akce u těchto typů filmů je právě jeden ze stěžejních prvků úspěchu a zároveň zábavy. Co se mi tedy líbilo nejvíce kromě cool hlášek, záběrů a scény s účetní? Ty dynamické titulky hned v úvodu filmu, v tu chvíli jsem se ještě těšil, že je Ritchie zpět v plné síle. Rozhodně se tak ale nestalo, natočil totiž jen zábavnou konverzační přestřelku a pravé zbraně zůstaly zamčené v trezoru. Úplným závěrem si ještě rýpnu do Karla Rodena, je to dobrý herec a nic proti němu nemám, ale ať bude hrát Rusa, Američana nebo třeba Eskymáka, vždy v něm uvidím jen a jen Čecha. (7/10) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se konečně vrací do starých kolejích a přináší nám další kvalitní výlet do londýnského podsvětí. Nechybí jeho dravý vizuál,hodně rychlý tempo, černý humor, drsní hoši a další věci, které k jeho filmům už neodmyslitelně patří. Akorát Stathama tu nahradil Butler, který je v tomto případě možná ještě lepší volba. Herecké obsazení se tentokrát obzvláště vydařilo. Wilkinson si to celý evidentně užívá, Thandie Newton je fakt hot, Mark Strong je čím dál lepší (a nevim proč mi v některých záběrech připomínal Vinnieho Jonese) a Karel Roden zase hraje Rusáka a opět nám nedělá ostudu. Prostě hodně povedenej film, kterej ale na Podfu(c)k ale ještě docela ztrácí. Toho humoru tady je totiž o něco méně a občas jsem se v tom rychlým střihu ztrácel. Pořád je to ale lepší než rádoby intelektuální Revolver. Ritchie už je zase zpátky v sedle a doufejme, že už z něj podruhé nespadne. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Guy Ritchie .. Stylové v řádech mega, pár režijních nápadů se opět najde, ale nejde téměř o nic pořádně vzrušivého. Postrádal jsem jak větší porci zábavy/humoru, který jsem měl tak rád zejména v Lock, Stock and Two Smoking Barrels, tak se výrazně ubralo na zobrazené akci. Škoda. Herecké obsazení silné, ale postavy ne tak výrazně napsané. Thandie Newton samozřejmě k sežrání přitažlivá. Největší klad je však návrat na výsluní tvůrce, který má stále co nabídnout - protože i se zmíněnými nedostatky je RocknRolla pořád solidní podívaná - zvláště oproti předešlému, tragickému Revolveru. Ale zpět na vrcholu Guy Ritchie ještě není. Vidím to tak na sedmdesát, protože do cejchu tří hvězdného průměru to místy nemělo daleko. 70%. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tak Vám nevím ale rukopis a zaběhnutá schémata Guye jsou všude.... takže nic nového dalo by se říct.... Otáukou je zda je to dobře či špatně... tak nějak nevím... Asi bych vnitřně chtěl od Guye nějaký posun, z druhé strany jeho zaběhlý rukopis podvědomě vyhlédávám.... :-) RocknRolla je RocknRolla a tak ma byť tak je to spravné... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Všechno, co potřebujete vědět o životě se nachází uzavřené mezi čtyřmi stěnami krabičky cigaret. Vaši nejlepší přátelé představující ale zároveň i jeden z hřebíků do rakve. To co, začíná sladce končí hořce. A to, co začíná hořce končí sladce. Nový film Guye Ritchieho začíná velmi sladce. Skvělou stylově animovanou titulkovou sekvencí předznamenávající velký návrat ztraceného syna, který se ztratil na své režisérské cestě, když vypustil do světa tragické Trosečníky, jenž dokonale předvedly Madonnin poločas rozpadu a nahé pozadí Adriana Gianniniho. Děj RocknRolly je patřičně zamotaný a scénář nepřináší nic převratně originálního ale způsob, jakým jej Ritchie převedl na plátno je přinejmenším velmi příjemný. Může se zdát, že na komedii je to málo vtipné a na gangsteru zase málo násilné ale díky hereckému obsazení jsem se nenudil ani chvilku. Opět jsou ve hře peníze plus jeden ztracený obraz. Ritchie znovu předvádí odvrácenou podobu dokonale naleštěného Londýna coby metropole plné úspěšných businessmenů. Ale v pozadí vždycky tahá za nitky někdo daleko mocnější. To je možná také důvod, proč nakonec nepůjde Rocknrolla do českých kin. Když snímek začínal sladce, skončí hořce? Na to si už udělejte obrázek sami. Ritchie vítej zpět. 8/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, která se odehrává v klubu, hraje skupina The Subways svoji píseň "Rock & Roll Queen". (Baffer)
  • Režisér Guy Ritchie musel improvizovat při natáčení sexuální scény. V den natáčení měl Gerard Butler (One Two) škaredě zanícený jícen a Thandie Newton (Stella) se s ním odmítla líbat. Výsledkem je vtipná montáž. (FilmFan24)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Rock hubí fašisty

Rock hubí fašisty

15.12.2008

Nejdřív RocknRolla, teď Sgt. Rock. Guy Ritchie se očividně snaží zdůraznit, že pop (ztělesněný jeho nekorunovanou královnou) už je pro něj opravdu minulostí ;-). Samozřejmě s muzikou tohle nemá nic… (více)

Reklama

Reklama