Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Jackie Moon se vrací do rodného města, kde chce trénovat svůj basketbalový tým. Jenže Flint Michigan Tropics jsou nejhorší v lize a pokud chtějí přežít, musí zvítězit.
V roce 1976 se Americká basketbalová asociace ABA ocitá na pokraji kolapsu. A právě tehdy se vrací do rodného města Jackie Moon, který se prosadil díky úspěšnému hitu Love Me Sexy. Nyní chce naplnit svůj dávný sen a koučovat basketbalový tým. Jenže ten, na který získal licenci - Flint Michigan Tropics - je nejhorší tým v lize a hrozí mu vypadnutí, zvláště když ABA ohlásí plánované spojení s konkurenční NBA. Pokud chtějí přežít, Jackie a Tropics musí dokázat zdánlivě nemožné - zvítězit. V hlavních rolích americké komedie režiséra Kenta Altermana hrají Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (152)

oje 

všechny recenze uživatele

Sportovní komedie se zoufale nízkým počtem dobrých fórů. Samotnej sportovní příběh nic moc a celá stylizace do 70. let taky na zábavě příliš nepřidává. Ferrell v jiných snímcích přesvědčil, že bavit umí, Semi-Pro ale nadání a schopnost improvizace vyniknout nenechal a jeho talent zašlapal mezi ostatní kamsi k naleštěné palubce. Mezi ostatními herci pak nebyl jediný, který by to s ním odtáhnul a tak mohl Harrelson a spol pobavit leda loknama na hlavě. Bylo to slaboučký, skoro až ztráta času. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell si vzal na pomoc bílého skákajícího muže, který ještě tak trochu umí skákat, obklopil se spoustou afroameričanů a natočil docela zábavnou, ne zas až tolik ujetou komedii o lůsrech, kteří se dokázali vypracovat a v basketbalové nižší lize obsadili vysněnou čtvrtou příčku. Nečekejte super basketbalové záběry ani totální ujetinu typu Zprávař. Pár scén je typických Ferrellovských, celý film je samozřejmě provázen jeho uřvaností a ulítlým projevem, ale celkově vyznívá spíše jako komedie o přátelství a trochu toho sportu. Stojí za vidění pouze v případě, že máte rádi Ferella. Pak se budete i bavit a zcéna s medvědem pro vás pak bude třešničkou na dortu. Hudba: Theodore Shapiro ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten slovenský názov sedí viac, to boli fakt dementi. Ferrell vždy staval svoj humor na nezmyselnom presexualizovaní všetkého, ako keby mal z tej svojej klobásy komplex. A keď sa už nevie kam z konope, tak tam hodia nejaké zvratky. Vlasatý Harrelson bol o niečo lepší, ale aj tak som bol najmä zvedavý na Mauru Tierney, moju obľúbenú zo seriálu Aféra. Bol som zvedavý, či už vtedy mala tak divne skrútenú hubu a nie, bolo to o niečo lepšie. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten druh komedie, která nikterak nenadchne, ale na druhou stranu ani nezklame. Will Ferrell zde rozjíždí další ze svých mnoha komediálních kreací, kdy jeho výkon dělí jen tenká hranice mezi genialitou a trapností. Některé fórky byly povedené, jiné vysloveně trapné, z celého filmu pak mám pocit, že tenhle film rozhodně nebude patřit mezi ty snímky, které si mám v plánu ještě někdy znovu pustit. Jednou to vidět opravdu stačí, na jedno zhlédnutí je to docela snesitelný počin, který dokázal udržet mou pozornost, který mě dokázal i docela zaujmout, ale u kterého jsem také často pochyboval, jestli to celé je myšleno vážně, nebo to bylo natočeno jen proto, aby se Will Ferrell pořádně vyblbnul. Docela příjemně zde působí Woody Harrelson, který v určitých chvílích Ferrella dost zastiňuje, což nevím, jestli je úplně v pořádku. Takže když bych to měl nějak uzavřít, tak asi s tím, že už jsem viděl mnoho lepších a zajímavějších filmů o basketbalu, které mi utkvěly v paměti, o čemž pochybuji, že se v případě tohoto filmu stane. Zkrátka tenhle film beru jako další zajímavou taškařici s Ferrellem, která je doplněná trochou toho sportu a na níž asi to nejzajímavější je hippík bez trička, který se snaží získat svých 10 tisíc dolarů. Takže za průměrný film průměrné hodnocení, uděluji tři hvězdy. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ty 3* jsou ale s hodně odřenýma ušima :-) ! Každopádně, na to, že jde o film s kašparem Ferrellem, jde ve výsledku o poměrně menší ujetost, než jsem čekal, a to i přestože se právě Ferrell ani zde příliš nedržel při zemi a opět tu předvádí své exhibicionistické herectví, plné těch nejšílenějších a nejpotrhlejších ksichtů, gest a keců, co lze snad jen vyprodukovat. A může za to především zas až ne tak ztřeštěná zápletka, která dokonce má i několik vyložěně dramatičtějších momentů a nejde tak vlastně jen o pro Ferrella typický sled co nejbláznivějších gagů, ve kterých na sebe strhává veškerou pozornost a vše ostatní jde zcela stranou. Tady má děj docela výraznou roli a přestože se nejedná o jakoliv nápaditou podívanou, rozhodně nenudí, má spád, působivé postavy a poutavý vývoj. Ještě musím zmínit Woodyho Harrelsona, který když se objevil na scéně, čekal jsemod něj vystoupení alá Kingpin, ale jeho postava zde byla čistě vážná a pro film i hodně výrazná. Poloprofesionál je ale zkrátka poměrně nevšední podívaná, kde se docela slušně podařilo skloubit ten nejztřeštěnější humor s dramatickou složkou, přesto ale celkové vyznění dopadlo přeci jen dost slabě. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Will Ferrell se nechal slyšet, že toto bude jeho poslední komedie se sportovní tématikou. (Caszidy)
  • Hoci sa film odohráva v 70. rokoch minulého storočia, ľudia v dave majú na sebe súčasné oblečenie. Je to obzvlášť viditeľné, keď sa dav rúti k východu zo štadióna. (Arsenal83)
  • Michael Westphal, jeden z náhradníků Tropics, je syn bývalého hráče a trenéra NBA Paula Westphala. (Caszidy)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama