Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmmm, docela mě překvapilo, že se má průměrná známka po obou sezónách udržela na čtyřech hvězdičkách, myslel jsem si, že to dopadne hůř. Zatímco mi první řada přinesla očekávaný humor a pohodovou zábavu, druhá byla zřetelně slabší, nevyrovnaná a občas mě i nudila. Ve výsledku jsem nakonec rád, že na třetí sérii už nedošlo, bál bych se, že kvalita zase poklesne. I tak mi bude detektiv Crews se svým ovocem trochu chybět, protože mě uměl rozesmát. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Ryšavý ovocofil hledající po odkroucení 12 let v pruhovaným pyžamu mír v duši (s kvérem popř. žabikuchem v ruce a hubou na špacíru) a vysložilá závislačka s čistě realistickým pohledem na věc jsou nejlíp fungující seriálovou dvojicí poldů za dlouhou dobu...a vo tom to je. "Můžu mít sex s vaší ženou?" ()

Reklama

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Kdyby takhle vypadaly všechny seriály, celý den sedím před televizí. Vemte dobrý nápad, obalte ho skvělými dialogy, přidejte nějakou tu vraždu, celé to promíchejte a pak rozdělte na 32 částí ... to co vznikne bude Life. Jediné co lze seriálu vytknout je poněkud rozpačitý konec druhé serie - proto zcela kvituji rozhodnutí další sérii netočit, zkrátka skončit se má v tom nejlepším. Osobní poznatek: Jsem přesvědčena o tom, že herci byli vybíráni na základě úsměvů, nikde jinde takovou galerii radosti nenajdete. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Life začíná pěkně ode dna. Věřím, že Sarah Shahi poslala do mdlob kvůli nedostatku krve v mozku nejednoho mládence, ale jako policistka je dost nepřesvědčivá a u většiny případů pouze opakuje očividné nebo má ruku na pistoli. To když se Charliemu podaří těmi svými Zen kecy dopálit i někoho jiného než vás. Charlie se ale narozdíl od ní zlepšuje a ony kecy postupně začínají být i vtipné. Nízký počet epizod mě motivoval první sezonu dokoukat i přesto, že epizodické zápletky byly obyčejné a povětšinou nudné a hlavní děj spočíval v neustálém opakování stejných známých faktů. Světe div se, ono se to vyplatilo. Ke konci se skutečně začalo něco dít a Life má jedno z nejlepších finále, které lze v amerických kriminálkách najít. Povzbuzen úspěchem jsem teda s ač s nedůvěrou zkusil i druhou serií a ta hlavně díky nahláškovanému kapitánovi, většimu prostoru Tedovi a příchodu "neteře" konečně dostává i nějakou dynamiku. Děj díky tomu více odsýpá a i ty vraždy mi přišly zajímavější. Když jsem se nakonec propracoval i k druhému (opět slušnému) finale, dokonce mě i mrzelo, že to stopli. // Nejoblíbenější postava: Captain Kevin Tidwell // 1.serie: 45% // 2.serie: 75% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nespravedlivě odsouzení. Kolik jich asi právě sedí v base. zdejší, kde se převyhovává kolem 18 tisíc spoluobčanů a další tisíce čekají, až se uvolní místo. V jiných věznicích, kde už se i čeký občan ocitá, a nesedí jich v zahraničí zrovna málo. Je zajímavé sledovat mapku, kde sedí občané ČR, a za co. Sedí-li občan ČR v zahraničí, tak má tu výhodu, že se tam naučí dobře jazyk země, ve které si odpykává trest. když je zavřený neprávem, tak se s tím musí vyrovat. Tohle téma je tedy zajímavé, týká se dost lidí. V tomhle seriálu jde tedy o policajta, co si odseděl neprávem 12 let. A je tedy na něm jak naloží s těmi, co ho za mříže poslali. nepochybně má právo s nimi naložit právě tak, jako oni nakládali s ním. je to vysoce lidské a podobně mravní. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno