Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Další z řady seriálů, u kterých mně mrzí předčasné ukončení a dokonce by i nevadila zkrácená první série, u které byl konec dost na rychlo spíchnut. Celkově je pointa a námět výborná a závěr mně potěšil mnohonásobně, je jak už jsem zmínil mně mrzí rychlí skon. Damien Lewis je výborný, jeho postava je zajímavá a neobvyklá. Parťačka Sarah Shahi je neuvěřitelně sexy. A ostatní postavy také vůbec nejsou k zahození. Tenhle seriál je bomba. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Damian Lewis je herec, kterého si všimnete kdekoliv, ať hraje cokoliv. Škoda jen, že jako herec nemá více prostoru ve filmech, o to víc se ale o něj zajímají lidé do seriálu a to seriálů ne ledajakých. Začalo to Bratrstvem neohrožených, kde mě hned dokázal zaujmout. Pak až po několika letech jsem od přítelkyně zaslech seriál, který se tváří jako klasická kriminálka dnešní doby, ale má v sobě hlavní příběhovou linii, která se příběh od příběhu zajímavě rozplétá. Docela mě překvapilo, když hlavní roli hrál opět Damian Lewis. Okamžitě jsem si jeho roli policajta, na kterého ušili boudu a on byl omylem 12 let (měl být původně na doživotí) ve vězení, zamiloval. Seriál má hromadu vtipu, zajímavých případů, sympatické herce a hlavně onen příběh, který Vás nutí sledovat díl po dílu. Škoda jen, že po druhé sérii vše skončilo. Objevilo se to v Americe v době, kdy to odsral každý seriál a málokterý se pak ještě dokázal vzchopit. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tucet let strávených na chladnější straně mříží musel být pro nevinného ochránce zákona očistcem. Charlie Crews je však dokázal přežít a získat hned několik bonusů. Tím prvním je rozhodně finanční odškodnění od státu, díky kterému by si mohl do konce života válet šunky na vyhřátém písku. Druhou výhodou je to, že zná výslechovou místnost i z pozice vyslýchaného a proto si ho může svými postřehy pomalu psychicky rozebírat (Podezřelý: "Nic jsem neukradl" Crews: "Nic taky nejde ukrást, protože jinak by NIC muselo být NĚCO"). Třetí výhodou je vědomí, že nikomu nemůže věřit a proto nikdy nikomu nenabízí svá záda k bodnutí. Čerstvý detektiv Charlie Crews se jenom snaží zjistit, kdo ho nasměroval k vězeňskému pobytu a přitom jako vedlejší produkt své činnosti řeší zapeklité případy. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Parádna záležitosť. Rozjazd síce trochu pomalý, ale čím ďalej, tým viac som bola namotaná. Ešte si pamätám Damiana Lewisa ako Soamesa Forsytha a už vtedy bol výborný, ale ako "zen-ish" detektív Charlie Crews je geniálny. A nedá sa ani povedať, že by Life bola one-man-show, pretože s krásnou Sarah Shahi vytvárajú veľmi zaujímavú a dynamickú dvojku. Oceňujem aj, že medzi nimi nie je žiadna romantická zápletka - už som si zo všetkých tých detektívok začala myslieť, že to bez nej ani nejde. V seriáli je dosť dobrý, i keď taký špecifický humor, pohodová atmosféra, ale aj napätie a zopár horkých chvíľ. Páčia sa mi niektoré zvraty a hlavne to, že prichádzajú, keď ich nečakáte (to už dnes niektorým scenáristom nedochádza:-) Konšpirácia na pozadí je síce temná a tajomná a vyvoláva ak nie zimomriavky, tak aspoň rešpekt, ale zároveň sa v nej divák dokáže dobre orientovať, takže mu nič neuniká. Tiež je celkom príjemné, že po záplave krimi seriálov plných všelijakých konzultantov, agentov a forenzných odborníkov je toto takým návratom k starým dobrým obyčajným policajtom vyšetrujúcim vraždy nie podľa DNA a rozborov vláken ale pomocou otázok a pozorovania. Samozrejme, svojou jedinečnosťou a predčasným ukončením sa Life radí k mnohým ďalším seriálovým tragédiám. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Seriál plný jemného, suchého někdy i černého humoru a přitom tak úderného a trefného v podání hlavního hrdiny, který je posedlý pravdou, ovocem a rýchlými vozy. Je nadmíru tolerantní, usměvavý někdy i naivní a přitom také bystrý, kontroverzní a skvělý pozorovatel. Je to prostě frajer a jediné co se pokazilo je pravděpodobně vysílací čas a malá reklama, protože jinak ten serál stojí za sledování. Pokud jste získali dojem, že se jedná o jakousi one man show, díky tomu, že zde vychvaluji pouze detektiva Crewse, tak se nenechte mýlit. Je tam mnoho zajimavých postav, které dotvářejí a zcelují jednotlivé příběhy v který vytvářejí vtipné, ale i neveselé chvilky. Nicméně tvůrci seriálu velmi dobře věděli na jakého herce vsadit do hlavní role a dali mu velký prostor. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno