Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

venison 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Pustila jsem si díl a půl a dál nekoukám. Možná to před pár lety mělo větší lesk, ale pohádku o nejbohatším policajtovi na světě mi prostě tvůrci prodat nedokázali. Celou dobu jsem v podstatě myslela na to, že by mě víc bavila verze seriálu, kdy ho v minulosti zašili, jak a proč a jak se měl polda ve vězení. Tyhle žabomyší války a cool majetky jdou tak nějak mimo mě.. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Strávila jsem nad tímto seriálem tři dny. Necelé, pochopitelně, ale stálo to za to. Občas je těžké stíhat všechny hlášky, ale musím říct, že ač krimča, zábavné historky nemají chybu. Jen jsem trochu postrádala Lewisův britský akcent. Přesto se mu ale opravdu podařilo vytvořit postavu, na kterou může být opravdu pyšný. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletka (konspirace, která vedla k uvěznění Charlieho na doživotí) je naprosto super a nutí vás pořád koukat na další a další díly. Bohužel kvalita běžných epizodních zápletek je především v druhé sérii slabá. Seriál drží v nadprůměru 3 věci: parádní hl. dějová linie, role Charlieho a jak ji ztvárnil Lewise a "chemie" mezi parťáky Crews - Reese. Obrovská škoda že seriál po 2. sérii utli:-( ()

Najja 

všechny recenze uživatele

Napínavý seriál, od kterého jsem měla skutečně problém se odtrhnout. Tenhle počin má narozdíl od všedních kriminálek originalitu, náboj, kvalitní materiál pro budování příběhu a naprosto neodolatelného Damiana Lewise (on je prostě tam charismatický i jako voják v boji - Bratrstvo neohrožených, ale i jakožto kravaťák a vyšetřovatel). Jedna obrovská chyba by se přeci našla. Jak se mohlo stát, že byl tak scénáristicky pikantní seriál občas uspěchaný, a jindy zas utahaný? Poslední díl, na který jsem čekala už od začátku, to trochu zabil. Bylo vidět, že kvůli krizi tvůrců se konec příšerně uspěchal. Co udělat s načatým seriálem, když ho nikdo nechce? Uděláme rychlý happy-end. Já to chápu, jinak to asi nešlo, ale rozhodně je to mamutí mínus. Na druhou stranu by mi rvalo srdce, kdyby pro mne zůstal Damian Lewis uvězněn v propasti, aniž by se dozvěděl pravdu a rozpletl složité nitky korupce a intrik. Otevřený konec seriál nemá, ačkoli tam jistá zadní vrátka jsou. Kdo ví... (Jsem blázen, ale dvě hvězdičky z hodnocení si zasloužil Damian Lewis. Je to prostě fantastický herec. Ostatně na jeho osobě to všechno stojí. Bez něj by nebylo nic. Tedy vlastně, to by pak nic muselo být něco...). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

32/32 Tohle není obyčejná krimi, tohle je Damiam Lewis a Sarah Shahi ve 32 skvostných epizodách protkaných neuvěřitelnou kombinací skvělého thrilleru, zenu a specifického humoru. Je tu dokonce možnost několika zábavných shippers kombinací a já jsem vděčná Vicky Pratt, že si zahostovala právě v téhle úžasné záležitosti. Objevila jsem si tak díky ní pro sebe další sérii u které jsem ráda strávila každou minutu. Po dvou sériích je to naprosto dokonalé a nic neschází. Perfektní, mohu jednoduše jen doporučit. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama