Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější krimi seriál.A za tím si stojím.Jasně,Life není dokonalý,díky stávce scénáristů byl konec první sezony moc uspěchaný a stejně na tom byl i úplný závěr,který zase doplatil na nízkou sledovanost a snahu tvůrců to co nejrychleji ukončit.A je velká škoda,že se tak zajímavý a v rámci možností originální seriál dočkal jen necelých dvou sérií,zatímco jiné krimi seriály pokračují pořád dál a dál,klidně i deset řad.Je tady všechno,skvělí herci včele s perfektním Damienem Lewisem,výborně napsané postavy,zajímavé případy,dobře vpasovaná konspirační zápletka a zatraceně sexy Sarah Shahi coby parťačka hlavního hrdiny.Zenový polda Charlie Crews byl jednou z nejzajímavějších seriálových postav a zasloužil si víc dílů. Update: Koruna sejmuta,přišel Castle. ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Kriminálky poslední doby mě začaly pěkně štvát, všechny jsou tak nějak na jedno brdo. Ale tahle je jiná. Okouzlujicí zrzavý Charlie Crews se svýma neuvěřitelnýma hláškama, hromadou ovoce a osobním ananasem mě naprosto dostal :-)). Výborná scéna s kufrem auta v posledním díle první sezony u které hraje skladba "Who by Fire" Od Leonarda Cohena byla vskutku.. užasná. Luxusní seriál. Jen nevím jestli jsem ráda nebo jsem smutná za to, že jsou jen dvě série.. No aspoň neměli šanci to zkazit velkým množstvím dílů :-). "I'm not attached to this car!" - myslím že Bentleymu by se oddal každej, Zen jde stranou :-)). ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Další z řady seriálů, u kterých mně mrzí předčasné ukončení a dokonce by i nevadila zkrácená první série, u které byl konec dost na rychlo spíchnut. Celkově je pointa a námět výborná a závěr mně potěšil mnohonásobně, je jak už jsem zmínil mně mrzí rychlí skon. Damien Lewis je výborný, jeho postava je zajímavá a neobvyklá. Parťačka Sarah Shahi je neuvěřitelně sexy. A ostatní postavy také vůbec nejsou k zahození. Tenhle seriál je bomba. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletka (konspirace, která vedla k uvěznění Charlieho na doživotí) je naprosto super a nutí vás pořád koukat na další a další díly. Bohužel kvalita běžných epizodních zápletek je především v druhé sérii slabá. Seriál drží v nadprůměru 3 věci: parádní hl. dějová linie, role Charlieho a jak ji ztvárnil Lewise a "chemie" mezi parťáky Crews - Reese. Obrovská škoda že seriál po 2. sérii utli:-( ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Kdo furt pojídá ovoce, mele něco o zen budhismu, je bohatej, má divný kecy a je to dobrej polda? Charlie Crews byl 12 let ve vězení za zločin, kterej nespáchal, a proto mi jeho chování přijde často dost neuvěřitelné. Každej díl obnáší řešní nějakého zločinu a v pozadí se řeší, kdo ho do vězení dostal a proč. Někdy je až moc dobrej v jeho úvahách a dokonalém policejním smyslu. Ale přesto je to zajímavá postava, která tenhle seriál táhne a sem tam z toho scénáristi dokážou vymyslet i celkem dobrej vtip. Pořád z toho ale mám takovej pocit, že z Crewse chtěl někdo udělat tak originálního detektiva, jako je třeba Kojak, kterej místo ovoce má lízátko, nebo pan Monk, kterej je čistotnej a divnej... ale tady to tak úplně nefunguje. Damian Lewis je dobrej herec a proti němu nemám žádné výtky. To samé jeho parťačka, která je sice hezká a to se asi obecenstvu má víc líbit... ale uvěřitelněji by mi tam seděl chlap. To je tak všechno, zatím... Druhá série má sice nějaké plusy, jako třeba dobré vtipné kecy kapitána Tidwella (Donal Logue) kořenící vztah s Dani Reese nebo dobré kecy a chování Charlieho Crewse, ale na druhou stranu má plno mínusů. Každého určitě nasralo, jak ten seriál utli a to nebylo fér. V každém díle se vyšetřuje hlavně ten epizodní zločin a kontinuální příběh se objevuje málo a z nenadání, řek bych až uměle. A pak najednou přijde poslední díl, kde se všechno rychle rychle musí nějak dořešit, aby divák neodešel úplně bez odpovědí, ale je to strašná smršť a je to šité horkou jehlou. Taky jsem moc nepochopil ty dokumentární interview s jednotlivejma postavama, které nás doprovázelo celej seriál. Nevim, proč to tam bylo a v posledním díle to úplně zabili, když dokumentaristu zabili. To bylo k posrání. Jinak celkově v té sérii se mi nelíbilo, jak z kočandy Dani dělali alkoholičku a bejvalou fetku, ale přitom tomu nic nenasvědčovalo, vzhled ani nic. Taky bylo trapné, jak Crewsovi nastrčili novou parťačku - asi jim někdo řekl, že v seriálu je málo ženskejch a černochů - a ta navíc byla dost trapná, jak měla fotografickou paměť a uměla rychločtení atd. Zpátky k těm plusům - tam ještě musím zahrnout obsazení zrzavé Christiny Hendricks, která se tam ale objevovala hodně zřídka, což je škoda. Celej seriál jsem viděl bohužel s českým dabingem, kterej by nebyl vyloženě špatnej, akorát hlas Matěje Hádka se na Charlieho Crewse moc nehodil... Celkově to je takovej průměr průměrnej... ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama