Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (615)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál pro mě nebyl, takže ani vlastně nevím, proč jsem koukal na tento film. Líbilo se mi, hned na začátku, jak celý děj seriálu dokázali natahat asi na minutu a půl v úvodních titulkách, to se tvůrcům opravdu povedlo, ale se zbytkem, ať lezou někam jinam. Ze vztahů člověk má problémy svoje a ještě má koukat na vztahy, někoho jiného a bavit se? To je jako kdybych koukal na Vékávéčka nebo na Pojišťovnu štěstí, opravdu zábavné. Netvrdím ale, že všechny filmy o vztazích stojí za starou belu. Stačí aby byl neobvyklý zajímavý, jako když chlap z Indie dorazí do Dánska získat pro dětský domov v Indii peníze od obchodníka, který ho pozve na svatbu své dcery a on na ní zjistí, že to je ve skutečnosti jeho dcera...takovéto vztahy mají dle mého ve filmu budoucnost. Koukat na Sex ve městě mě jinak dost nudí. Ty vztahy jsou tam o ničem, pro někoho kdo má rád seriál to možná bude nirvána, ale pro mě to je pouze film, který je průměrný, leč se snaží natočit film i pro obyčejného smrtelníka, mě bohužel nechytl a ani nechytne. Možná stačila jedna věc, aby mě humorně film pobavil, a to se nestalo také, takže dvě hvězdičky určitě zasloužené. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

po dvaceti minutách jsem znechuceně odešel z kina, nedovedu si představit, že bych tohle vydržel dvě a půl hodiny! možná to v nějaký slabý sadomasochistický chvilce dokoukám na dvd... :) - - - edit téměř po 16 měsících: slabá chvilka nastala a musím říct, že jsem téhle estrogenové radiaci ze začátku opět nevěřil. nicméně po příšerném zážitku se Ženami jsem byl celkem příjemně překvapen. scénář byl nad očekávání nedebilní, celkem uvěřitelný a bezbolestně převedený na devatenáctipalcové "plátno". vadil mi prakticky jen konec (jak už tomu u romantických komedií USA bývá) a přehnaná délka... kdyby mi někdo před druhým pokusem o dokoukání tohoto snímku řekl, že tomu dám 70%, pošlu ho na psychiatrii. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

SEX VE MĚSTĚ ze zfilmovaných seriálů posledních let spadá mezi ty slabší, ale pořád to pro fanouška seriálu stačí na nadprůměrné hodnocení. Oproti sériím, které měly sestupnou tendenci a byly čím dál tím víc konzervativní, filmovému SEXU chybí břitké dialogy, které nahradily vtipy za každou cenu, a zcizující promluvy do kamery i ona "sexuální antropologie", již zde zastoupilo věčné glosování._____ Film je skutečně sledem cca. 5 půlhodinových epizod v silně nadprůměrné kvalitě a s patrnými cliffhangery na konci každého "dílu", ale tentokrát se řeší věci ve větším než v seriálu (a tím nemyslím jenom to neustálé nakupování) a přestože titulní hrdinky mají každá velice málo prostoru pro své "(melo)drama", snímek si pro to vytváří pochopitelné alibi (viz věta o tom, že se nejedná o román, ale povídku, která je ale emociálně působivá)._____ Film pojímá seriál jako určitý fenomén, který je zároveň velice důmyslným způsobem reflektován, a ukazuje se, nakolik zestárly a proměnily se romantické komedie, i když se neustále navracejí k "popelčímu" modelu. Sympatické mi je, že i když námět "a co bylo po tom, co se dali dohromady a měli být šťastně až do smrti" skýtá spoustu nebezpečí (viz DENÍK DRIDGET JONESOVÉ: S ROZUMEM V KONCÍCH), v SEXU VE MĚSTĚ všechny vtipy - i ty těžící z trapnosti či vyměšování - posunují vyprávění dál a slouží jako katalyzátor buď pro postavy, či události, které se na to nabalí._____ V tomto ohledu je Carrie bohužel nejméně sympatickou, protože arogantní a naivní "ženou", a nejzajímavějším partnerským problémům Mirandy a Samanthy je věnováno málo prostoru, Charlotte je pak úplně zbytečná (její problém je, že nemá problém?). SEX VE MĚSTĚ je chick-flick, takže obsahuje nepřeberné množství scén nakupování, klábosení a záběrů pro potěchu ženského oka, ale zároveň je to film, u kterého se mohou dojímat a bavit i muži, kteří by mohli ocenit podvratnost jak zápletky, tak i vyústění._____ Seriál stavěl na "love and label", přičemž ona "label" je v závěru ukázána jako naprosto nepodstatná a bránící dosáhnutí pravé "love". Za plný počet a doufám, že tím, nakolik se mi tenhle SEX líbil, mi nechce film něco naznačit. :-) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nech som už mal akékoľvek predsudky (premrštená dĺžka, nepriaznivé kritiky a tiež fakt, že s televíznou predlohou si príliš netykám) a príliš som neveril, že by sa mi filmový Sex v meste vôbec mohol dostať pod kožu, po pár desiatkách minút sa všetko spomenuté rozplynulo ako mávnutím čarovného prútika. Pritom Sex v meste podľa očakávania nie je regulérnym celovečerným snímkom ale len sledom epizód naskladaných po sebe, občasná plytkosť deja je až príliš nápadne maskovaná prehliadkou najnovších módnych trendov a prehrávanie niektorých postáv (Charlotte) pôsobí až zarážajúcim dojmom. Aj napriek tomu som si túto modernú rozprávku o láske, odpúšťaní a hľadaní seba samého prekvapivo užil a chápem, prečo sú z nej fanúšikovia v siedmom nebi. A hoci tento zážitok mojím názorom na seriál nezamával nijak, musím skrátka uznať, že táto zhustená sezóna bez zbytočných dejových odbočiek a balastu je fajn. 70% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Bohužel zklamání. Film se vleče, dvouhodinová stopáž působí nejméně čtyřhodinově a závěr je zase pro změnu zbytečně uspěchaný - těch 10 minut navíc by je už vážně nezabilo. (Ne)svatební zápletka je OK, ale kdyby se na dovyplnění volných minut přidalo ještě něco, nezlobila bych se. Nicméně je to "Sex ve městě" a zkoušecí scéna je úžasná, takže 3,5*. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 152,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 418,8 mil. (NIRO)
  • Jako kostýmy posloužily zbrusu nové modely, které se dosud neobjevily ani na přehlídkových molech. Natáčet se s nimi mohlo jen pod dozorem ochranky. (Reiniš)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno