Reklama

Reklama

Atmosféra šedesátých let, okamžiky svobodného nadechnutí, nadějí i absurdních setkání, to vše se během několika hodin změní sovětskou okupací Československa... V horkém létě šedesátých let se mladý Tomáš (I. Lupták) chystá na studentskou brigádu do Anglie a celá jeho rodina (V. Preiss, P. Tomicová a N. Divíšková) nemá jinou starost než vypravit potomka na cestu. Jsme v Československu roku 1968. Tomáš tráví s kamarády a svou přítelkyní Táňou (M. Štípková) bujarou noc před odjezdem, Tánin mladší bratr poprvé odjel se svým kamarádem na klukovský výlet. Přichází ale ráno 21. srpna a předpokládané plány dostávají dějinným zásahem jinou podobu. Tomáš spěchá na nádraží, vlaky však nejedou. Kluci objeví na chatě ruského zběha a všude se střílí. Lidské vztahy se náhle komplikují a lidé stojí před nelehkými rozhodnutími. Toho srpnového rána se radikálně proměnily osudy tisíců lidí a vystaveni tragické oběti jednoho z chlapců proměňují se i hodnoty ústředních hrdinů Tomáše a Táni… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

co taky lze čekat od režiséra,jehož největším úspěchem je režie dementních VKV.neskutečně zabitý potenciál,utopený kvůli naprosto příšerné a mizerné režii,odporně hrajících i vypadajících herců,kteří jsou tak nesympatický,že byste jim neprodali ani kolečko salámu.mizerně poskládané komediální drama,které není ani komediální a ani dramatický,sorry ale když celý film je úplně vohovně,nezachrání te to tím,že na konci zabijete malé dítě,tím to tvůrci pohřbili ještě hloubš.tento film nedosahuje ani televizní kvality,natož se opovážit dát do kin.jedinou hvězdu dávám za skvělého viktora preisse,který drží film těsně nad hladinou odpadu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tohle by neobstálo snad ani jako televizní film. Je sice fajn, že se čeští tvůrci pokoušejí natočit filmy o roku 68, když ale spoléháte pouze na nasazení příběhu do téhle doby, tak z toho nic dobrého nekouká. Zvlášť když je ona okupace znázorněna pouze pěti vojáky a jedním tankem. Samotný příběh je absolutně o ničem, herci hrají přinejlepším průměrně, ale většinou dost hrozně (aby taky ne, když jich většina přišla ze současných seriálů). No a konec samotný působí jako ukončení jednoho dílu seriálu, kdy má za týden přijít další díl. Tady už naštěstí nic nepřijde a doufám, že Drha už příště bude točit jen ty seriály a ne téma, které by si zasloužilo mnohem lepší péči. ()

Reklama

Guzo odpad!

všechny recenze uživatele

Větší blbost jsem už dlouho nedokoukal do konce. Zpracování a herci mi přišli asi jako z nějakého podprůměrného televizního seriálu, scénář hrůza, opakující se písnička v každym druhym záběru taky ne zrovna ideální.. Ale hlavně ty postavy a jejich jednání, no některé scénky jsem absolutně nepochopil. Jenom jsem rád, že jsem na tom nebyl v kině, jak jsem původně plánoval..! ()

svorad 

všechny recenze uživatele

Tento vcelku sympatický pokus o vyobrazení atmosféry srpna 1968 se zajímavým scénářem, hudbou, silnými momenty (jež ale střídají i momenty slabé) a některými hereckými výkony (výborná rodinná trojice - Preiss, Tomicová, Divíšková) hřeší na svou televiznost, v některých chvílích režisérskou zmatenost a ke konci na protáhlost děje. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavej, rozhodně se z něj dalo vytěžit mnohem víc, ale celkově se to hodně vleklo a vcelku se tam toho ani moc neudálo - vedlejší linka se zastřelenym klukem byla uplně zbyčtená, když se to vlastně ani pořádně nepropojilo s hlavním dějem. Je škoda že se to takhle zbastlilo, protože nějakej původní potenciál tam byl. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • V průběhu celého filmu popíjejí postavy pivo z lahví, které se však vyrábějí a prodávají až dnes. Dříve bylo pivo v lahvích, které měly jiný tvar s kratším hrdlem a delším tělem. (Pepy)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama