Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomto vysoko-oktanovém pokračování čínská mafie ukradne Cheliosovo téměř nezničitelné srdce a vymění ho za bateriově poháněnou náhradu, která vyžaduje pravidelné dávky elektřiny, aby se udržela v chodu. Odhodlání získat své skutečné srdce zpět a touha po pomstě jsou jeho hnacím motorem. Chev Chelios se vydává na zběsilou honičku ulicemi L.A. a sejme každého, kdo se mu postaví do cesty. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (869)

JFL 

všechny recenze uživatele

Tvorba dua Neveldine/Taylor dává přesně to, co v dnešní žánrové kinematografii chybí (obzvláště pak v českých kinech). V době počítačových her a adrenalinových sportů působí i sebespektakulárnější akční filmy uondaně, neboť za sebou vlečou železnou kouli schémat a hodnot. Staromilský alibismus, který velí vyvažovat destrukci a jiné přímočaré atrakce stvrzováním hodnot dominantní společnosti podkopává nohy i jinak slibným dílům (např. "12 Rounds"). "Crank 2" v tomto kontextu představuje alternativní, ba až undergroundový výplod. Nesvazuje si nohy realismem, příběhem, ani zažitými vyprávěcími strukturami. Prostě na diváky po vzoru videoher valí proud primárních atrakcí a podvratných lákadel. Uvažovat o výtvorech Neveldina/Taylora jako o béčkových filmech, nedej bože v úrovni trendu "cool" žánrovek je pomýlené. Toto jsou ultimátní (akčně stylizované) exploatace – tedy přehlídky prvoplánových atrakcí, které chtějí přímo oslovovat diváky, velikášsky přiznávají svou lacinost i pokleslost a otevřeně atakují mainstreamové struktury a hodnoty. Hystericky frenetická obrazová koláž frivolně prezentované tělesnosti (ženské i mužské), excesivního násilí, videoherní estetiky (přímá aluze na FPS hry a celková evidentní inspirace sériemi Grand Theft Auto či Saints Row) a karikované popkultury se z plátna valí za zvukového doprovodu burleskních zvukových efektů, řízné hudby a kupy požitkářsky vyslovovaných vulgarit. "Crank 2" je komnata, jejíž dveře bojácně obchází obdivovatelé "Transformerů 2". Punk opravdu ještě nezemřel a cyberpunk došel do svého vrcholu v amfetaminovém zrcadle současnosti! PS: Třešničkou na dortu je perfektní herecké obsazení, které karikuje image představitelů – Jason Statham jako testosteronový britský nabíječ, Bai Ling coby otravná asijská štětka a David Carradine jako zvrhlý seschlý dědek a rádoby Asiat. --- více v recenzi na Aktuálně.cz ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Podobné slepé střevo prvního dílu jako v podobě Casino Royale a Quantum of Solace. Zatímco ale Quantum by sice bez Casina nedávalo moc smysl, no aspoň si to vynahradilo v slušné popkornové akci a sexy Olze Kurylenko, druhý Crank nabízí jen zmatenou spleť nevýrazných over the top scén a od minula pěkně vyžilou Amy Smart. Doufám, že u Gamera se Neveldine s Taylorem budou trochu krotit a vzpomenou si na tu výživnou dávku talentu, kterou zapomněli někde v prvním dílu. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Dochádzajú baterky. Tak dodáme nové, silnejšie! Celý film vystihuje jedna zo scén: dostihová jebačka. Kto prvý dobehne ukradnuté srdce vyhráva. Cítim vôňu prepálenej gumy a zdvíha sa mi žalúdok. Estetika reklamy na hocičo (aj na pc hry ) je totiž vždy len estetikou hovna. Nech sú na jej účel použité akékoľvek vtipy, triky, nadsádzka. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

"Cheve, prosím tě, v lednici máš chleba namazanej Flórou (na to tvoje srdíčko, vždyť víš!) a k večeři si vem něco lehčího, víš přece, že se vždycky po tučným zadejcháš. Na zejtřek máš objednanýho kardiochirurga, tak neběhej a hlavně se zase nerochni v těch připitomělých stereo- věžích. Vždycky dostaneš ránu a nechceš přece, aby doktor našel nějaký nesrovnalosti. Jo a volali Neveldine a Taylor, prej nějací klucí od filmu. Chtějí něco o tobě natočit. Nějakej adrenalinovej film. Já jim ale řekla, že seš furt doma a nějakej adrenalin si neviděl ani z rchlíku. No ne? Na poště máš ještě doporučenej dopis od nějaký skupiny...Linkin Park? Asi tak nějak si říkaj. Tak se měj. Pac a pusu, máma. P.S. vynes smetí!" ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip už není vtipem. Režisér si zoufale snažil najít jiný důvod proč má být hlavní hrdina neustále v pohybu a bohužel už mi to do příběhu tolik nezapadá. Navíc se zde skoro všechno opakuje a přijde mi, že se koukám na ten samý film jen s drobnými úpravami. Klady: hraje zde Chester Bennington ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Tvůrcům během prací na předchozím snímku Zastav a nepřežiješ (2006) nevyhovovaly drahé digitální kamery. S požadavkem na maximální svobodu pohybu tak tentokrát použili běžně dostupné malé HD kamery od Canonu (poloprofesionální XH-A1 a amatérskou HF 10), s nimiž se pohybovali v těsné blízkosti akce. Efektivitu ještě vystupňovali použitím držáků, umožňujících hladkou manipulaci, a natáčením na kolečkových bruslích... což mělo na následek desítky zničených kamer. (vilusinska)
  • Závěrečné titulky mají 12 minut a 26 sekund, což tvoří skoro 13% celého filmu. (Ficik)
  • Ve scéně, kdy chce Chev Chelios (Jason Statham) zabít muže na podlaze a zjistí, že má prázdný zásobník, řekne: "You lucky bastard!" Ve stejné situaci řekla postava Jasona Stathama stejnou repliku i ve filmu Podfu(c)k (2000). (Folky)

Související novinky

Blonďaté posily

Blonďaté posily

05.07.2009

Filmoví hrdinové mají radši blondýnky. Amy Adams, Amy Smart, Jessica Biel a Piper Perabo se připojily k obsazení několika drsných a drsnějších chlapských filmů (a jednoho seriálu), v nichž nebude… (více)

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Reklama

Reklama