Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (469)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Španělský originál jsem neviděl, ale asi se k němu pravděpodobně nikdy už nedostanu. Je hezký znovu vidět Jennifer alias Dexterovu sestru ve filmu, ale já nikdy nebudu fanoušek roztřesené found-footage kamery. Tady mě snad rozčilovala ještě víc než u jiných filmů. Chápu zoufalé chování postav i pomalejší rozjezd filmu. Dokonce i ten strach z neznáma téměř funguje. Ale ke konci to řvaní, ječení, roztřesená kamera vše zabijí. I ten zajímavý konec na půdě, nebo kde to vlastně bylo. Poslední scény jsou snadno předvídatelné. Tohle mě moc nebavilo. (40 %) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel, asi bude veľmi podobný, ale to je úplne jedno. Quarantine je kvalitný nízkorozpočtový hororík, pri ktorom sa budete báť, nebudete sa nudiť a pochválite tvorcov za kameru, masky a niekoľko solídne natočených scénok. Je to taký nezávislý indie horor, z ktorých sa dnes už stáva pomaly mainstream. Ako v Amerike, tak v Európe. Chcel by som dať 4 hviezdy, ale záver mi úplne nesadol a privítal by som prepracovanejšie rozuzlenie. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdyby všechny ty země (často severské a španělsky hovořící), na jejichž originály kdy Američané vztáhli ruku, vytvářely hojně remaky právě amerických hororů, možná by měla USA o pár desítek kvalitních hororových kousků navíc. Karanténa je dalším z dlouhé řady nepovedených a v podstatě i zbytečných remakeů. Nedisponuje téměř ničím z toho, co dokázal vytvořit originální REC. O nějakém budování atmosféry snad ani nemůže být řeč. Alespoň, že Dexterova sestřička umí. Bohužel ani její úpěnlivý "ječák" ze závěrečných momentů filmu ji však nedokázal zachránit od osudu, který na ni čekal v zamčené místnosti, v níž se skrýval jakýsi zvrácený experiment. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tento remake ma teda fakt vôbec nebavil. Vlastne takmer to isté ako REC ale horšie a nudnejšie.. neviem čo viac k tomu dodať. Celý film som pozerala na hodiny, že kedy sa to už bude končiť. Možno to bolo práve preto, že originál som videla a okrem besnoty mi film nič nové neponúkol, teda okrem nesympatických hercov. No a najviac z celého filmu som zľakla tej hodenej stoličky alebo čo to bolo. Proste jedna veľká nuda. Keď si to tak zhrniem tak titulky boli pre mňa ako vykúpenie. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Najrýchlejší remake, rýchlokvaška QUARANTINE prehráva s vyšperkovanosťou [REC]u. Vierohodnosť autenticity je úbohá, čomu nepomáhajú ani známi herci ktorí to proste hrajú, výnimkou je jedine Rade Šerbedžija. Remake nič nové neprináša ale čo je smutné ani sa mu nevyrovná, ani tempom, ani atmosférou a posledným klincom do rakvy je jeho okamžité zrealizovanie, pričom [REC] a adrenalínový pocit z jeho sledovania mám ešte čerstvo v pamäti, čo sa mi pri QUARANTINE ani zďaleka nestalo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (11)

  • Film nemá vlastní soundtrack, což je v hollywoodské produkci dost nezvyklé. (-bad-mad-wolf-)
  • Jennifer Carpenter, známá díky krimi seriálu Dexter, není jedinou televizní hvězdou, na kterou v Karanténě narazíte. Veterináře si zahrál šéf Ally McBealové Greg Germann a černovláska se psem je Dania Ramirez z Rodiny Sopránů nebo Hrdinů. (Pumiiix)

Reklama

Reklama