Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chybou dvojky je že už to nie je hravé, že už to nie je zábavné a že je to robené na silu, bez nejakej ujasnenej predstavy o čom by to malo presne byť a čo tým vlastne chceli tvorcovia povedať. Zápletka ktorá je na svoju jednoduchosť neskutočne naťahovaná, je kameňom úrazu celého filmu. Vďaka nej sa vytráca magickosť a zostáva akýsi konštrukt situácií, v ktorých postavy utekajú z miesta na miesto, kecajú a snažia sa byť vtipný a pri tom neponúkajú nič čo by sme už pred tým nevideli. Po všetkých stránkach zbytočný film, ktorý nezachraňujú ani šteky slávnych hercov a herečiek a už vôbec nie odkazy na hviezdne vojny. Ben Stiller sa celý čas tvári ako keby hlúposť toho filmu pociťoval. A Silvestri sa bohužiaľ len opakuje. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutí tohoto snímku, a vlastně ani po něm, jsem si nebyl jist, zda existoval důvod k tomu, aby Larry vložil do své svítilny nové baterie a dokázal s ní, že jeho kung fu je lepší než kung fu faraona, cara, císaře či gangstera. Nakonec jsem přitom nepatrnou stopu zábavy vyčenichal a i ten důvod k nočnímu návratu do muzea se našel - Amelie Earhartová. Ta byla skutečně skvělá, stejně jako Octavius rajtující na veverce či pravdomluvný Lincoln, ale vzhledem k poměrně zajímavému obsazení jsem přeci jenom doufal ve větší potrhlost. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Byla jsme docela mile překvapena, protože jsem čekala, že dvojka bude horší jak jednička, jak už to tak bývá. Ala já se bavila u dvojky stejně dobře jako u jedničky...jen je pravda, že 2 už byla až trochu moc přehnaná..ožívající figuríny, sochy, letadla...ne v jednom muzeu ale hned ve 3 nebo i více.... Příběh už v podstatě neměl žádný děj...prostě jen kopa zábavy a utahování si z dějin všech zemí prostřednictvím oživlých figurín skorofaraona, generála a sposty dalších. I když těch létajících zpívajících andílků jsem měla trošku po krk a to, že se Ben Stiller zamiloval do voskové figuríny mě fakt teda dostalo, tak film je příjemná a svěží komedie pro nudný rodinný večer. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ano přesně jsem viděl to co jsem čekal..naprostá kravina..už když jsem viděl že bude druhý díl otočil jsem víčky..a ted je to tu..viděl sem to a tolik nesmyslů a hovadin v jednom filmu jsem opravdu neviděl jsem línej to všechno sepisovat ale bylo to fakt trapné..určitě boj s baterkou..naprosto zbytečné zneužití Jonah Hilla. Jednu hvězdu dávam za herecké obazení i když se docela dost divim že si Stiller a Wilson zahráli v takový kravině..nechápu. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Trapná nuda. Oproti jedničce jsou všechny postavy dementnější a infantilnější, film postrádá jakékoli tempo, zasmál (spíš pousmál) jsem se asi třikrát. To nejhorší je ale dabing, který dokaže už z tak trapného gagu udělat ještě trapnější a ten šišlající Kahmunrah... Ty 2* jsou za výpravu a... no asi jen za tu výpravu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • První film, který se natáčel v muzeu Smithsonian Institution. Štáb zde mohl natáčet pouze týden. (willy1)
  • Ve filmu několikrát zazní hudba z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (ČSFD)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama