Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Záplava skvostných triků (oživlé obrazy), či burácející jistota Silvestri daly částečně zapomenout na notně chrastící příběhovou kostru a netalentovaného pana Levyho a já se tak o kadeř generála Custera bavil víc, než při první noční směně. Repete, či případné třetí pokračování už však nedám - to raději řeknu Ivanovi, že není tak hrozný, Kahmunrahovi s již za života nabalzamovaným jazykem vytknu, že nemá na pyramidě sněhové zábrany a směrem k císaři z Korsiky vznesu dotaz, zda nakupuje v dětské konfekci.. No nic, alespoň se mi potvrdila teorie, že na vině dýchacích problémů Dartha Vadera je astma. Asi to bude tím, že babička Lukea Skywalkera kouřila v těhotenství.. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako prvý diel..ale množstvo nevyužitého potenciálu...Shawn Levy nie je extra talentovaným režisérom, ale jedno vie..zaujať masy a to sa mu darí...Ben Stiller je často trápny, ale Amy Adams je milo vtipná...celkovo je to príjemny oddych, ktorý mohol byť určite omnoho lepší..ale u tohto režiséra stačí že je aspoň dobrý... ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Řekl bych malinko "komplikované". Je vidět, že nebylo kde navázat a tak příběh působí malinko nesourodě a komplikovaně. Tvůrcům se nepovedlo vymyslet příběh, který by organicky navázal na první díl. Pozitivem jsou ovšem nové postavy, které opravdu zapadly. Azaria a Amy Adams jsou opravdu perfektní a navíc je tam Abe Lincoln, který nám připomíná morální řád jeho doby, kdy po Americe pobíhali samí gentlemani a dámy :-) Povedené, leč příběh malinko zklamal. Snad třetí díl bude lépe napsaný :-) Jinak zdařile rozjetá série... 8/10! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Teda, jsem překvapen a to ne nějak mile. První díl byl naprosto skvělej, když beru na vědomí i to, že Bena Stillera moc nemusím. Dvojka se marně snažila navázat na úspěch jedničky a nedopadlo to moc dobře. Celkově film není špatnej, člověk se zasměje, ale ne tak až tolik jak by očekával. Nápady už došly, atmosféra tu moc není a film už je přehnaně dětsky fantastickej, což nemusim. Spracování je velmi slušné, to jo, i hudba od Silvestriho, ale nějak mě ve filmu nic extra nepřekvapí a nezaujme. Jedničku jsem viděl několikrát a furt se na ní dá koukat. Ale dvojka stačila jen jednou. Takže hodnotím jen na 53% = *** ()

Falko 

všechny recenze uživatele

50%. Jednotku som videl dost davno, ale pamätam si, ze sa mi pacila viac, ako dvojka. Neviem, cim to bolo, ale uz mi to neprislo take vtipne, nepomohol tomu ani Ben Stiller, ktory ma vzdy rozosmial, ale musim uznat reziserovu snahu o zabavu, vela vizualnych efektov a hlavne skvelu hudbu Alana Silvestriho. Z mojho pohladu najväcsiu radost z tohto filmu budu mat deti, pre dospelaka to moze byt nudne. ________ Ben Stiller - (Larry Daley) +++ Amy Adams - (Amelia Earhart) +++ Owen Wilson - (Jedediah) +++ Hank Azaria - (Kahmunrah / Abe Lincoln) +++ Robin Williams - (Teddy Roosevelt) +++ Christopher Guest - (Ivan Hrozný) +++ Alain Chabat - (Napoleon Bonaparte) +++ Jon Bernthal - (Al Capone) +++ Steve Coogan - (Octavius) +++ Ricky Gervais - (Dr. McPhee) +++ Bill Hader - (George Armstrong Custer) +++ Eugene Levy - (Hlas Alberta Einsteina) +++ Johah Hill - (Brandon / Brundon - nočný dozorca) +++ Produkcia: Shawn Levy, Chris Columbus +++ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu několikrát zazní hudba z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (ČSFD)
  • Film se natáčel ve městech Washington a Vancouver od 8. dubna do srpna 2008. (don corleone)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2009 ve Washingtonu D.C. (Varan)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama