Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller druhýkrát a v podstate rovnako úspešne stráži oživené muzeálne exponáty, hľadá zmysel života a zachraňuje planétu. Tentoraz po boku pôvabnej Amy Adams, skotačivého Abraháma Lincolna a verných parťákov Owena Wilsona a Stevea Coogan. Kým sú v pohotovosti triku kúzelníci, ide film ako namydlený blesk. Ani ten najvydarenejšie digitálny gašpar ale nepomôže preklenúť úzku škatuľku rodinnej komédie. Pochválim aspoň výkon Jona Bernthala. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že jsem v tomto filmu projevil největší nadšení pro Amy Adams. Její role Amelie Earhart byla naprosto boží a její přilnavé kalhoty s naprosto úžasným zadkem totálně bezkonkurenční. Takovou holku by chtěl doma každej, kdo se nechce ve vztahu nudit a má rád akci. Nechápu, jak se ten hereckej ansámbl dokázal udržet. Pochybuju totiž, že by si toho nebyli vědomi. Z Noci v muzeu 2 udělali nádherný sexistický zážitek, který chlap ocení klidně i několikrát a opakovaně. No a jelikož si Amy Adams ukradla celý film pro sebe, očekával jsem, že s hodnocením půjdu hodně vysoko. Jenže řada trapných a hluchých scén mě nakonec donutila hodnocení stáhnout na hodně slušnou tří hvězdu. Jakmile se ale v televizi objeví opakovačka, rád při ní budu. Byla by velká škoda ji vynechat. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Chvílemi až bolestivě špatné. Vše, co zdobilo vydařenou jedničku, je buď nadobro pryč (jak moc mi scházel seriózní a "normální" záporák Dick Van Dyke), nebo zkažené neúnosným opakováním a stupidním fraškovitým scénářem, který musí připadat hloupý snad i malým dětem. Dvě hvězdy dávám jen z dobré vůle, a to primárně za Stillera, Wilsona a pohlednou Amy Adams.. 45% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nějaký dotaz ??" - "Jeden bych měl.. Proč máte ženský šaty ??" ;) Nadržená Amélie Earhart v podání rozkošné Amy Adams, černobílý, či spíš bezbarvý, Al Capone, tragický Ben Stiller i skvělý Hank Azaria v jedné z nejtrapněji napsaných rolí své kariéry, oba totiž hravě strčí do kapsy opičí astronaut, který zřejmě napsal i scénář, ve svém kratičkém výstupu, to vše v sequelu naprosto rezignujícím na jakýkoli příběh, jehož fikční svět s nulovými pravidly, měl-li v prvním filmu trhliny, teď už jde o Mariánský příkop, platí za ten vůbec nejzoufalejší, jaký v podobné žánrovce za dlouhé roky pamatuji.. Jsem si jistý, že kanadský režisér Shawn určitě není až tak Levy, nicméně i přes ty fantastické výdělky, jimiž se jeho snímky pyšní, platí za velkou neznámou, když umí přijít s velkou peckou, aby se následně nesmírně ztrapnil, když paradoxně boduje spíše s malými projekty.. Těžko si však vysvětlit, kam se ztratil humor jedničky, to bude snad vědět Aerhartová, protože těch pár slušných dialogů rozhodně nezachrání tu směs infantilních vtípků, zbytečné romantiky a hlušiny, která za doprovodu směšně přepáleného soundtracku Alana Silvestriho, který sám sebe vykrádá jako nikdy, opravdu dost obtěžuje.. A Ricky Gervais ?? V rámci, dnes již bohužel, trilogie až trestuhodně nevyužitý, což v důsledku neznamená nic jiného než vroucné přání, aby tuhle kravku v Hollywoodu už konečně přestali tahat za cecíky, protože když těsně před titulky zazní geniální hitovka od Coldplay, jeden už je tak znechucený, že už si jí ani nedokáže užít.. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Je neskutočné, akým spôsobom sa Levy dokáže plaziť tak alibisticky po zemi, len aby niečo nepokazil. Všetko je tak uhladené a mnohokrát v miestach akcie nepotrebne komunikačné, a v následných komunikáciach neraz hluché a prázdne... No nič, trikovo dobre zvládnute, zopár zábavných a vtipných postavičiek úprimne rozosmeje. Dospelého neurazí, ale ani nenadchne, deti si prídu na svoje, no rovnako si tu nájdu aj nepotrebné pasáže, ktoré ich nezaujmú. Humor sa drží na hranici reálnej infantility a postpubertálneho virtuálneho ejakulátu. Nič čo by som pochválil, okrem Amy Adams a prehrávajúceho Azariu aj herecky nevýrazné. O chlp slabšie ako predchodca. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Amy Adams (Amelia Earhart) nesnášela upnuté kalhoty, které na sobě musela při natáčení mít, protože zvýrazňovaly její pozadí. (LittleMonste)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama