Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

campix 

všechny recenze uživatele

Jestli mohu srovnávat mnou nedávno viděné Walk the Line z holywoodské dílny tady s Falcem z německé produkce, tak umně mírně vítězí ta německé produkce. Oproti Walk the Line je Falco takové více surovější a bez zbytečných kudrlinek typických pro holywood. Ovšem zde ta multižánrová pestrost sahá občas i na hranici levné německé telenovely ,ale na tu světlou stranu ji zvedají všechny čistě hudební scény. Jelikož hudba Falca byla naprosto jedinečná a Manuel Rubey se úkolu zhostil dokonale. Ať už gesty nebo zpěvem. To co mají Walk The Line a Falco společného je, že za vším hledej ženu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Když tenhle zpěvák začal hýbat hudebním průmyslem,tak já byl čtrnáctiletý ucho,a ulítával jsem na tom.O Falcovi jsem toho mnoho nevěděl,takže jsem se těšil na tenhle filmeček.Je to docela velký překvapení,a mezi životopisnejma filmama patří určitě mezi to lepší.Jinak je až neskutečný,jak všechny ty rychle vystoupivší hvězdy v různej odvětvích šoubyznysu skončily stejně.Drogy,chlast,brzká smrt.Povedenej film prošpikovanej všema hitama Falca dostane ode mě 80%. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád životopisné filmy,mám rád Falca a ačkoliv tenhle kousek nepřináší zcela nic nového (co se vyprávěcího schématu týče) sem za něj rád.Na Falcově hudbě sem vyrůstal,ale nikdy sem nevěděl,jaký Falco byl.Velmi komplikovaná osobnost.Jednou naprosto okouzlující a šarmantní a podruhé se chovající jako naprostý debil.Nic to nemění na faktu,že jeho hudbu budu mít rád i nadále a myslím,že tahle biografie za shlédnutí určitě stojí...lepší 3 a 70% ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitne a zaujímavo podaný životopisný film. Jediná vec, čo možem filmu vytknúť boli krátke vystúpenia, keď si ich človek začal užívať-končili. V kine to bol veľký zážitok, inde by ma to asi ani neoslovilo. Mimochodom, akonáhle som prišla domov prvé bolo, že som si pustila Falca, pritom som ho predtým nepočúvala, ale nebola som jediná :)) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rakouský národní poklad převedený na plátno Rakušany. Jeden by očekával, že půjde o vypiplané dílko, vyráběné s velkým zaujetím, ačkoliv byl v podobné situaci už leckdy zklamán. Falcova filmová biografie naštěstí, byť ji od dokonalosti ještě nějaký ten kousek dělí, je takovým opečovávaným dítětem, a je to na ní vidět. Už výběr hlavního představitele byl proveden naprosto luxusně, a předurčil řadu dalších aspektů filmu k "pozitivní indikaci". Manuel Rubey je ve svých necelých třiceti letech v hudebních sekvencích vizuálně velmi snadno zaměnitelný za Falca, byť to samozřejmě může naplno fungovat jen v dobách počátků jeho kariéry. Podívejte se na klipy k Der Kommissarovi - nebudete vědět, jestli se díváte na originál nebo nějaký materiál spojený s filmem. Rubey si dal velice záležet, aby pochytil i Falcovu jevištní gestikulaci, a dělá co může, aby působil věrohodně. Samozřejmě hlasově je někde jinde než zřejmě nejlepší německy mluvící rapper všech dob a v lecčem novátorský hudebník, ale ona je tu "z hlediska marxistického" ještě jedna stránka věci, a tou je herecký projev civilního Falca. I pana Johanna Hölzela, chlapa, co měl hlavu plnou nevyřešených osobních problémů, a v životě jeden velký bordel, se podařilo vykreslit tak, že jsem si říkal "jo, takhle to klidně mohlo vypadat, a kdybych u toho byl, neměl bych pocit, že se dívám na divadlo". Na tom mají samozřejmě kromě pána v titulní roli zásluhu i herci v dalších úlohách. Nejsou to rozhodně žádní ochotníci, a obzvlášť Christian Tramitz, kterého většina diváků zná asi jen z Manituovy Boty, dost zásadně překvapuje. Falco-film nemá žádné hluboké umělecké záměry, neobklopuje diváka dobovou atmosférou, ale vyjma koncertů se de facto celý odehrává v komorních scénách a soustřeďuje se na osobnost umělce, který paradoxně do určité míry toho ducha doby spoluvytvářel. My můžeme dnes už jen uznale pokývat hlavou nad filmem hodným osmdesáti procent, a pustit si nějakou z Falcových pecek. Naštěstí nám toho po sobě zanechal dost, takže je-li libo stadionového Egoistu nebo technařského Pána s koksem, nabídněte si. Neurazí se ani přítomný Pan Komisař, protože tomu už je všechno jasné. 80% PS: Původní trailer (který už asi není nikde k nalezení) byl dost výrazně lepší než ten konečný. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Otec Manuela Rubyho o Falcovi řekl, že je taková levná rakouská kopie zpěváků typu Davida Bowieho. (BeAnne)
  • Len dve mená nemajú vo filme skutočnú podobu. Falcova manželka je vo filme Jacky, ale v skutočnosti bola Isabella a meno dcéry Carolina Tanja je v skutočnosti Katharina Bianca. (smeke)
  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)

Reklama

Reklama